Home » Поради » Юлія Висоцька: “Весілля з Кончаловським ми відзначили порожнім холодильником” – KP. UA

Юлія Висоцька: “Весілля з Кончаловським ми відзначили порожнім холодильником” – KP. UA Юлія Висоцька: “Весілля з Кончаловським ми відзначили порожнім холодильником”

Гості, що потрапили на презентацію нової книги Юлії Висоцької «Плюшки для Лелика», змогли оцінити і історії, і страви за її рецептами. Фото: Михайло ФРОЛОВ.

У актриси і телеведучої вийшла нова книга – “Плюшки для Лелика», не стільки кулінарна, скільки автобіографічна: рецепти в ній предваряются історіями з життя.

“Як я подружила кільку з оселедцем”

Інгредієнти: 2 буряки, 2 моркви, 1 картоплина, 100 г білої квасолі, 2 мочених яблука, 2 свіжі огірки, 2 філе оселедця, 2 – 3 філе анчоуса або кільки, 1/2 цибулини, 5 ст. ложок оливкової олії, 2 ч. ложки червоного винного оцту, 2 ч. ложки гірчиці, 1/4 ч. ложки свіжомеленого чорного перцю, 1/4 ложки морської солі.

Квасоля залийте холодною водою і залиште на кілька годин, а краще на ніч. Злийте воду, залийте квасолю великою кількістю свіжої води і відварюйте до готовності. У середині варіння посоліть. Духовку розігрійте до 200 градусів; cвеклу, моркву і картоплю помийте, просушіть, збризніть двома столовими ложками оливкової олії, поперчіть, загорніть у фольгу і запікайте в духовці приблизно годину-півтори, потім остудіть і почистіть. Зробіть заправку: розітріть в ступці або подрібніть за допомогою блендера філе кільки (анчоусів), додайте 3 ст. ложки оливкової олії, гірчицю, оцет, трохи меленого перцю, і все перемішайте. Наріжте запечені овочі, а також яблука, огірки і цибулю невеликими кубиками, а оселедець – тонкими смужками, все перемішайте. Додайте варену квасолю, заправте вінегрет, перемішайте все ще раз.

Я дружила з молодим чоловіком, у нас був роман, і ось 31 грудня його мама зібралася кудись у гості, так що ми повинні були зустрічати Новий рік удвох. Я з цієї нагоди напросилася до однієї дівчиську піч у неї цей шоколадний торт, і це був єдиний раз, коли він у мене не вийшов. Чомусь він вийшов дуже плоским – напевно, я сильно хвилювалася. Але треба віддати належне – молодий чоловік був надзвичайно тактовною (а може бути, був дійсно закоханий і нічого не помітив) і співав цього торту дифірамби. Пам’ятаю, не було шампанського (це був 92 – 93-й рік, вже почалися важкі часи), і я тоді в перший раз у своєму житті під бій курантів спробувала горілку. Ми збиралися йти гуляти кудись з його приятелями, до ялинки, на площу, але я після цієї чарки моментально заснула. Він пішов гуляти без мене, а я благополучно проспала до ранку, прокинулася – а на столі стоїть цей незайманий торт!

Також знайшли:

  • домашнє морозиво від юлії висоцької
  • рецепт морозива від юлії висоцької
  • рецепти морозива від юлії висоцької
  • книга рецептів від юлії висоцької
  • морозиво висоцька
  • рецепт морозива юлії висоцької
  • торти юлиї висоцької
  • шоколадний торт від Ю Висоцької

_0.73MB/0.01212 sec