Home » Поради » Якщо до вас нагрянули гості … :))). Обговорення на LiveInternet – Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

Якщо до вас нагрянули гості… :))). Обговорення на LiveInternet – Російський Сервіс Онлайн-Щоденників Якщо до вас нагрянули гості. )))

П’ятниця, 15 Липень 2011 12:42 + до цитатника

Я знову показую майстер клас в кулінарії!

Якщо до вас нагрянули гості, а в домі “конем грай” – Панікувати не треба! Ви завжди зможете вийти з положення “не вдаривши в бруд обличчям”! Ну це вірно, незручно якось, порожній холодильник і ні грама охолоджених напоїв. Буває.

Зараз буде все в порядку.

Ви спускаєтеся в льох.

Насамперед відрізаєте шматок нежирного філе від копченої свинячої ноги. Вибирайте ту, яка провисіла не більше півтора року. У неї м’ясо ніжніше.

Зніміть паличку сирокопченої ковбаси – тут, я знаю, не вгадаєш. Будемо розраховувати, що вона буде не гірша за ту, яку ви найбільше любите.

До м’яса потрібні соління. Ні в якому разі не беріть солені білі гриби. Вони не до столу. Вони гарні в салат, але у вас на нього немає часу: гості вже чекають. Наповнюєте літрову банку маринованими маслятами. Перевірте, щоб вони були зібрані і замаринувати ще торік. Маслюки цього року ще не придбали бажаний смак. Ну і лисички, звичайно. Краще ті, що з позаминулого року. Багато не треба. Досить буде кілограма, двох. Розшукайте боченок з грецькими чорними маслинами, наберіть велике блюдо. Вони створять закордонний шарм вашого столу

Солона капуста, огірочки і помідори, зрозуміло, теж повинні стояти на столі. Розкривати нові бочки не обов’язково. Беріть з відкритих. Ці солоності люблять повітря. Простоявши кілька тижнів у відкритих бочках, вони насичуються смаком і запахом.

Тепер вино. Ні в якому разі не цедіте з бочок. Вино в графині – для сімейного вжитку. Гостям підійміть вино в пляшках. Біле подивіться на світ – воно має злегка відсвічувати бурштином. Безбарвне вино вважається дешевим. Я розумію – ставлячи його на стіл не спробувавши зараннее, ви ризикуєте, але будемо сподіватися, що вам пощастить і вино виявиться не гірше бочкового.

З червоним вином складніше. Червоне повинно встигнути відстоятися у відкритій пляшці перед вживанням, проте відкривати пляшки зараннее не рекомендую. Сівши за стіл, першою справою подбайте про розпечатуванні пляшок з червоним вином. Доручіть відкривати його чоловікам, але не забудте змахнути пил з пляшок. Це ви повинні зробити самі. Дуже важлива процедура! Змахує пил недбало, зі слабкою гримасою огиди і на виду у всіх. Це додасть вам вид людини, звиклої відкривати пляшки багаторічної давності.

Не забудьте націдити трохи березового соку – а раптом хтось із гостей більше не зможе пити вино! Ще краще – підійміть графин з розсолом від кислої капусти. Відпаювати. Треба до всього бути готовою.

Ось здається і все.

Чорт! Мало не забула.

Ви обов’язково повинні увійти в салон у фартусі і демонстративно зняти його на очах у всіх! Це покаже вашим гостям, що в їх честь, ви готові були на все! Навіть стати за кухонний стіл.

А ось, що у нас в результаті вийшло:

Чи не соромно, чи не так?

Звертайтеся до мене. Допоможу вам завжди!

Також знайшли:

  • сервіс щоденників