Home » Поради » Як зварити смачний і розсипчастий рис

Як зварити смачний і розсипчастий рис Як зварити смачний і розсипчастий рис

Як зварити смачний і розсипчастий рис на гарнір. Дуже просто! Достатньо лише знати кілька нюансів приготування рису!

Почнемо з промивання рису. Це дозволить видалити як рисову пил, так і найдрібніші частинки висівковій оболонки.

Як промивати рис? Ємність з рисом наповнити холодною водою – вона повинна покривати рис з надлишком. Перебираючи зерна рису між пальцями, перешкодити його у воді. Вода стане каламутною. Дочекатися, поки рисинки осядуть на дно ємності, а потім акуратно злити воду. Повторювати цю процедуру до тих пір, поки вода не буде прозорою.

Рекомендується промивати рис від 3 до 7 разів: і якщо тричі рис промивають в основному в європейських країнах, то в Японії це роблять 7 разів, а то й більше, пояснюючи це просто – чим більше рис промивати, чим смачніше він вийде.

речі, варити рис краще всього в сковороді – у даному посуді шар рису буде тонким і рис розподілиться по площі сковороди рівномірно.

На дно сковороди налити невелику кількість рослинної олії, додати рис і перемішати його з маслом, щоб воно покрило кожну рисинку. Масло в результаті додасть рису розсипчастість. Попередньо, до додавання в сковороду рису, можна на олії обсмажити дрібно нарізану цибулю – тоді рис придбає додатковий аромат.

Після цього слід залити рис окропом, в який додана сіль (з розрахунку 1 чайна ложка на 150 мл рідини). Замість окропу можна використовувати бульйон: в даному випадку слід продумати, з чим ви будете подавати рис – якщо з куркою, то краще віддати перевагу бульйон курячий і т. д. Після додавання на сковороду окропу, досить перемішати рис один раз.

Сковороду закрити кришкою і залишити на вогні – вогонь зробити невеликий. Білий рис рекомендується варити близько 15-20 хвилин, коричневий – до 40 хвилин.

Як тільки рис звариться, потрібно сковороду зняти з вогню, а кришку на сковороді замінити рушником і залишити його хвилин на 15 – за цей час воно вбере зайву вологу і рис стане розсипчастим.

фоторецепти, що ілюструє, як зварити смачний і розсипчастий рис, можна подивитися тут.

Також знайшли:

  • з чим подати рис
  • варений смачний рис
  • з чим можна їсти рис
  • рис варений в олії
  • Рис чим істи