Home » Поради » Як зварити розсипчастий рис – поради та секрети | Гарнір

Як зварити розсипчастий рис – поради та секрети | Гарнір Як зварити розсипчастий рис – поради та секрети

Ми розповімо вам, як зварити розсипчастий рис у звичайній каструлі легко і просто. У країнах рисосіяння та щоденного рісопоеданія розсипчастий (і притому дуже смачний!) Рис можуть приготувати не тільки в ресторані, але в будь-якому будинку, адже там рис, що в Росії хліб. У цій статті ми розповімо вам, як зварити розсипчастий рис, використовуючи звичайну каструлю.

Для приготування розсипчастого рису винайшли рисоварку, можна використовувати і пароварку, і мультиварку. Але, застосовуючи навіть це сучасне кухонне обладнання, не завжди виходить смачний і розсипчастий рис. У самій зубожілій харчевні на Сході, в якій і не чули про такі удосконаленнях, рис вміють приготувати на простому вогнищі в простій посуді (можна сказати, в посуді доісторичного вигляду), і приготують його так, що дивлячись на блюдо з рисом вже підступить апетитна слинка : рісинки до рісинки не пристає-розсипаються, але. проте, кожна рісинки проварена до м’якості і при цьому збережений власний рисовий смак! А якщо білосніжний розсипчастий рис подадуть з доповненням у вигляді оточення красиво нарізаних овочів і зарум’яненим шматка соковитого м’яса – це вже справжня кулінарно-мистецька композиція для очей, душі та шлунку.

Як зварити розсипчастий рис

Інгредієнти для приготування страви “Розсипчастий рис”:

– 200 гр. рису;

– 300 мл. води;

– 30 гр. масла вершкового;

– сіль, перець за смаком;

– 24 хвилини вашого часу.

Рецепт приготування розсипчастого рису:

У каструлю з максимально товстим дном, бажано в казанок, насипте 200 грам рису. Якщо рис дешевий, то промий ті його кілька разів в холодній воді.

Потім додайте 300 грам гарячої води. Порада: Якщо ви використовуєте не казанок. Те гаряча вода википає набагато раніше, ніж потрібно. Вихід наливати не гарячу воду, а теплу, кімнатної температури.

Тепер перевертаємо кришку, обмотуємо рушником. Закриваємо каструлю. Зверху на кришку ставимо вантаж. Це потрібно, щоб з каструлі не виходив пар. Беремо годинник, включаємо найсильніший газ. Ставимо каструлю і засікаємо рівно три хвилини.

Через три хвилини робимо середній газ. На середньому газі рис повинен варитися 7 хвилин.

Через сім хвилин робимо мінімальний вогонь і тримаємо каструлю на вогні ще 2 хвилини.

Рівно через 12 хвилин (3-7-2) вимикаємо газ і залишаємо каструлю ще на 12 хвилин.

Через 24 хвилини відкриваємо кришку. Додаємо масло і сіль.

Обережно перемішуємо і отримуємо розсипчасту кашу, рісинки до рісинки. Приємного апетиту.

Майстер-клас як зварити розсипчастий рис підготувала Марія Агєєва.

Смак у рису нейтральний, тобто рис практично сумісний з будь-якими продуктами і приправами. І це дуже важлива властивість – адже рису можна впевнено надати будь-який смак і будь-який аромат. Правильно зварений рис з різноманітними приправами НЕ приїдається, рис – це хліб для половини населення планети Земля.

До яких тільки хитрощів вдаються, щоб рис був розсипчастим! Деякі радять варити рис з використанням великого обсягу води, зливаючи потім слиз і після цього промиваючи рис окропом. Інші рекомендують перед варінням підсушити крупу або навіть обсмажити в олії. І може вийти дійсно розсипчастий рис, але при цьому тільки декоративний. в якому немає поживних і смакових рисових речовин. При таких технологіях повністю руйнується оболонка рисових крупинок, з рису вимиваються корисні білкові й крохмалисті речовини.

Як варити розсипчастий рис в рисоварці, пароварці, мультиварці – про це йдеться в інструкціях до приладів. І все-таки, як зварити розсипчастий рис на воді в домашніх умовах на звичайної газової (електричної) плиті, в звичайній каструлі?

Секрети та поради, як зварити розсипчастий рис

Та дуже просто. Треба варити його так, як варять рис на Сході, знаючи секрети приготування з дитинства. Розкриємо ці рисові секрети.

Перший секрет: дотримуйтесь суворе співвідношення обсягів рису і води – 1:1,5, тобто на один об’єм рису потрібно брати півтора об’єму води. Вода повинна бути м’якою. Якщо сумніваєтеся в м’якості води, то її потрібно попередньо прокип’ятити і відстояти, щоб мінеральні солі осіли на дні.

Другий: вода, що заливалася в посуд з рисом, повинна бути крутим окропом.

Третій: каструля краще толстодонной, накриття каструлі з рисом такою кришкою, яка не залишить ніякого, навіть найменшого, зазору для виходу пари. Зверху кришки укладається гніт (вантаж), щоб виривається з каструлі пар під час кипіння не зміг підняти кришку.

Четвертий: строго певний час варіння – точно 12 хвилин. Перших три хвилини після того, як в каструлю з порцією промитого рису вливається строго відміряний об’єм окропу, каструля негайно накривається кришкою і придавлюється гнітом, потрібно створити під каструлею по можливості найсильнішу температуру. Потім, по закінченню трьох хвилин, сім хвилин підтримуйте помірну температуру, залишилися дві хвилини температура під каструлею повинна бути слабкою. У період варіння ні в якому разі не піднімайте кришку, інакше «фокус» не вийде.

П’ятий секрет: , не відкривайте кришку ще 12 хвилин після відключення вогню, нехай каструля до рисом залишається на плиті. Як тільки пройдуть покладені 12 хвилин – сміливо відкривайте кришку! Розсипчастий, трохи плотноватий рис готовий.

Шостий секрет (і останній): розсипчастий рис солять зовсім небагато і тільки після приготування.

Розмішуйте рис обережно, намагаючись не розтирати його. Тепер можна приступати до їжі, присмачуючи рис тим, що душі завгодно – вершковим або будь-яким рослинним маслом, кетчупом, соєвим соусом, додаючи для аромату приправи, а для пікантності – родзинки, чорнослив. Але навіть без всіх доповнень приготований таким східним способом рис буде хороший сам по собі.

Також знайшли:

  • як варити рис щоб розсипався
  • гарнір рис грами
  • приготування рису на воді майстер клас
  • рідкий рис
  • що можна зробить з звареним рисом
  • що робити якщо зварений рис дуже рідкий
  • щоб рис розсипався

_0.73MB/0.03169 sec