Home » Поради » Як зварити мило в домашніх умовах або чому не варто цього робити. на сайті www. diletantu. ru

Як зварити мило в домашніх умовах або чому не варто цього робити. на сайті www. diletantu. ru Як зварити мило в домашніх умовах або чому не варто цього робити. Саморобний мило буває трьох видів:

    з дитячого мила (переплавляють дитяче мило, додаємо барвники та ароматизатори, заливаємо в форми). з мильної основи (замість дитячого застосовують шматок абсолютно прозорого мила без запаху). повністю саморобний мило (готову мильну основу не застосовують, а варимо її з лугу і масел).

Я відразу забув про третій варіант, а бігати і шукати основу для другого варіанту у мене не було ні часу, ні бажання, зате знайшов кілька непотрібних обмилки у ванній.

Для початку прочитав кілька поширених статей з даної теми, де говорилося про те, як це легко красиво і приємно.

Думаю, варто відразу сказати про всіх “мінусах” подібного розваги.

Найголовніше і жахливе – це запах. Він просто дивовижний, від нього хочеться постійно чхати. Не дивлячись на обіцянки авторів статей, що мило розтане і перетвориться в однорідну масу – я цього не дочекався, хоча тримав мило на вогні 3 години. Вариво постійно покривається остигнула кіркою і, при помішуванні, кірка ламається і шматками плаває в масі.

І на останок – я ледве відмив посуд від мила.

Тепер по порядку. Вам потрібно:

    Шматочки дитячого мила Гліцерин Масло для основи (краще без запаху) Ефірне масло Наповнювач (різні трави) Барвники (будь-які натуральні барвники)

Подрібніть або протріть на тертці шматки мила.

Змішуємо масло-основу і гліцерин (по столовій ложці) на водяну баню і нагріваємо, додамо терте мило, і наповнювач.

Ретельно розмішуємо, і при необхідності додамо трохи води. Маса повинна нагадувати тісто для млинців.

Потім додамо 2 краплі ефірного масла і барвник. Я додав сік чорної смородини. Сік був червоний, а мило стало зеленим.

Коли маса перетвориться на однорідну, виливаємо її у форму. Я зробив форму з картону, обмотавши її ізоляційною стрічкою.

Ставимо остигати в прохолодне місце. Коли маса охолола і стала твердою, витягуємо мило з форми. Я просто порвав коробку, а якщо у вас форма замість коробки можете трохи підігріти форму в гарячій воді і мило витягнув, але

доведеться почекати поки поверхню знову застигне.

Мило у мене вийшло не рівне і я його підрівняти ножем з усіх боків.

Це все. Мило готове. Залишилося капітально провітрити кухню і відмити посуд.

Гарного Вам миловаріння.

Опублікував: valterpo Коментарів (11)