Home » Поради » Як заморозити помідори на зиму

Як заморозити помідори на зиму Як заморозити помідори

Помідори славляться своїми антиоксидантними властивостями. Лікопін – один з корисних пігментів, якого найбільше можна зустріти в помідорі. Вчені радять, їсти помідори, як мінімум 2 рази на тиждень, що є профілактикою ракових захворювань.

Що б узимку насолоджуватися літнім урожаєм помідор, їх можна заморозити заздалегідь. Для цього відібрати стиглі, без вм’ятин помідори. Маленькі помидорки можна заморозити цілком, більші порізати – кубиками, кільцями, зробити пюре.

Заморожуємо помідори для піци

Помийте помідори і дайте їм обсохнути.

Наріжте на кружечки.

Дошку накрийте харчовою плівкою, а зверху покладіть рядами наші помідори. Так, помідори будуть легше відділятися від підкладки.

Заморожуйте в режимі швидкої заморозки.

Потім можна скласти їх у великий поліетиленовий пакет і зберігати в морозильній камері.

Заморожені таким способом помідори, можна використовувати для піци, не розморожуючи. Так помідори краще зберігають свої корисні властивості.

Помидорки «Черрі» можна заморожувати цілком або порізати на дольки. Для борщу, соусів краще помідори нарізати кубиками, попередньо знявши шкірку з помідора.

Заморожені помідори зберігаються близько 10 місяців в морозилці . Не забудьте підписати вашу заморозку, що б знати про терміни зберігання помідорів. Овочі слід заморожувати у фользі або герметичній упаковці.

Соус із заморожених помідор

З заморожених помідорів виходить прекрасний соус:

4-5 помидорки без шкірки

1 ч. л. оцту 9%

1,5-2 ст. л. оливкової олії

Базилік

Часник

Спеції за смаком

Приготування соусу.

За допомогою блендера подрібнити помідори.

У каструльці налити оливкова олія, а потім додати масу з помідорів. Додати часник, базилік і спеції за смаком. Додати оцет. Готувати соус на повільному вогні хвилин 10 після того, як СОСУС почне закипати.

Також знайшли:

  • заморозка помідор
  • як краще нарізати помідори для заморозки

_0.3MB/0.00362 sec