Home » Поради » Як вибрати тостер

Як вибрати тостер Як вибрати тостер

Погодьтеся, дуже приємно прокидатися вранці від приємного аромату свіжого гарячого хліба. Але ті, у кого під вікном немає пекарні або хлібокомбінату, такий запах відчувати дуже рідко, якщо не сказати ніколи. У магазинах тепер продається зовсім інший хліб, не той, що був у нашому дитинстві. Але в даний час дуже рідкісна господиня пече хліб самостійно – це клопітно, хоча сьогодні техніка для випікання хліба зробила крок вперед великим кроком. Тому процес створення булочок, хліба та короваїв значно спрощений. Однак у цій статті мова піде про свіжому хлібі, як могло здатися.

У цій статті ми будемо говорити про те, чому так смачний підсмажений або підігрітий хліб, і про прилади, які покликані нам в допомогу для того, щоб цей ароматний шматочок потрапив до нас на стіл. Справа в тому, що при нагріванні скоринки, цукор, що міститься в борошні, перетворюється в карамель. Звичайно, для отримання цього ефекту можна використовувати і звичайну сковороду, але це не дуже зручно, тому що за процесом підсмажування необхідно строго стежити, а другий недоліком є??необхідність додавати на сковороду масло. Ну і потім, посуд треба помити! Для ощадливих людей, для тих, хто цінує свій час і для тих, хто просто не любить поєднувати хліб з маслом ідеальним варіантом стане електричний тостер.

Характеристики тостера

Перший раз тостер потрапив на кухню звичайної домогосподарки приблизно 100 років тому. Таким чином, цей прилад заслуговує звання довгожителя серед усіх побутових електроприладів. Нагрівання хліба в першу тостерах забезпечувався розпеченим дротом, і це при тому, що перші моделі взагалі не володіли корпусом. За процесом приготування треба було стежити, а відповідальний момент перевертання необхідно було дуже точно вгадати, щоб шматочок хліба рівномірно з двох сторін. З часом тостер став володіти таймером, потім з’явився механізм підкидання шматочків вгору, а також задавалося режим обсмажування. Корпус електричного тостера став спочатку стильним, потім і безпечним.

Для того, щоб добре орієнтуватися у світі таких побутових приладів, як тостери, необхідно вивчити характеристики. По-перше, необхідно вирішити, скільки тостів Ви хочете підсмажити за один раз. Можна приготувати один тост, два. А може бути, Ви бажаєте цілих чотири? Більшість сучасних моделей тостерів розраховане на приготування від двох тостів до чотирьох. Але не варто переживати, якщо ви хочете всього 3 тосту, а прилад пропонується на 4 тосту – можна обсмажити і три.

Як тільки Ви визначити з даними важливим фактом, можна приступати до детального розгляду всіх характеристик тостера.

1. Кількість відділень

Як правило, електричні тостера мають одне відділення, або два, розташованих паралельно один одному. Запам’ятайте, в одне відділення може пропонуватися помістити один або два тосту. Також можливе поєднання кількість підготовлюваних тостів і кількості відділень:

– найбільші тостери пропонують два відділення по два тости;

– довгі і вузькі тостери – одне відділення з двома тостами;

– компактні тостери – два відділення по одному тосту.

Також пропонуються моделі, де є 4 відділення, кожен з яких розрахований на один тост, наприклад, Kenwood TT940.

2. Потужність

Необхідно відразу зазначити, що всі побутові тостери розраховані на досить велике споживання електроенергії: 600-1600 Вт Однак, якщо враховувати, що робота їх триває зовсім недовго, то витрата електроенергії у вашому будинку збільшиться не дуже значно. Але пам’ятайте, чим більше потужність електроприладу, тим швидше він працює, отже, і гарячих шматочок хліба ви отримаєте набагато швидше.

3. Термостат (регулювання ступеня підсмажування)

Більшість сучасних моделей має 6 ступенів підсмажування. Але також є і моделі, що пропонують використання 11-ти ступенів, наприклад, Siemens TT911. За допомогою термостата можна вибрати, дол якій мірі необхідно обсмажити тост, а також час обсмажування. Зверніть увагу, що регулятор може бути як позиційним, так і «плавним» аналоговим.

4. Кнопка відключення

Дана функція покликана для того, щоб Ви мали можливість не чекати закінчення підсмажування, зупинити прилад і вийняти тости. Ця кнопка буває дуже корисна в тих випадках, коли тости присмажуються набагато швидше, ніж ви припускали.

Додаткові функції

Вище були перераховані мінімальні опції, які має кожен сучасний тостер. Вартість таких моделей, як правило, становить від 25 до 40 доларів. У цій категорії знаходяться моделі від таких виробників, як Rowenta, Scarlett, Binatone, Vitek.

Якщо Ви хочете більш істотний набір функцій, можна вибрати модель подорожче (від 60 доларів), які часто володіють рядом додаткових опцій і конструктивних переваг.

1. Знімний піддон – розташовується він в нижній частині корпусу тостера. Зручна ця особливість в тому випадку, якщо в корпус потрапило багато крихт. Верхню кришку при цьому знімати не вимагає, можна лише висунути і очистити піддон. Також необхідно звернути увагу на те, що в деяких моделях існують прості прорізи в днище. Таким чином, вони не накопичують крихти, які вивалюються безпосередньо на стіл. Вирішувати, який варіант зручніше, тільки Вам.

2. Система автоматичного центрування допомагає розташовувати поміщені в відділення скибочки хліба виключно по центру, що дозволяє добитися їх рівномірного обсмажування, а також уникнути пригорання.

3. Решітка для підігріву булочок – може встановлюватися безпосередньо над відділеннями, дозволяє трохи підігріти кекси, булочки, круасани. Підігрів виробляється завдяки теплим потокам, які піднімаються вгору він нагрівальних елементів.

4. Розморожування. деякі тостера забезпечені такою функцією, як розморожування. Може стати в нагоді того, коли хліб для тостів Ви виймаєте з морозильної камери. Якщо у Вас існує необхідність зберігати хліб саме в замороженому вигляді, то дана функція у Вашому будинку буде незамінна.

5.Подогрев. Ця функцій створена для підігріву простого хліба, а також вже готових, але остившіх тостів. Важливо: обсмажування в даному режимі не проводиться.

6. «Високий» підйом скибочок маленького розміру. Ця функція може стати дуже корисною для приготування маленьких тостів для супу або для канапе. У будь-якому випадку, навіть маленький тост Ви зможете витягти легко, швидко і безпечно.

7. Система електронного управління. За допомогою цього блоку ви зможете вибрати необхідну для приготування тостів температуру. Особливо розумна техніка здатна також розрахувати час приготування тосту, після готовності продукту виробляється звуковий сигнал і відбувається відключення тостера.

Сьогодні практично кожен виробник різної побутової техніки пропонує покупцям і тостера, тому Ви завжди зможете підібрати модель, відповідну Вашим параметрами: зовнішній вигляд, ціна, набір основних і додаткових опцій. Зараз на ринку пропонуються тостери наступних виробників: Braun, Tefal, Siemens, Rowenta, Bosch, Kenwood, Vitek, Binatone, Sitronics, Moulinex, VES, Philips, Polaris.

Сьогодні випускаються також і електричні тостера преміум-клас, наприклад, Siemens Porsche Design. Такі моделі мають цифровий індикатор, де ви зможете спостерігати весь процес обсмажування тостів, а також є спеціальна закриває панель, яка розпізнає момент охолодження приладу до певного значення температури, самостійно насувається на тостер, закриваючи його, подібно кожуха. Таким чином, прилад захищений від попадання бруду і пилу в відділення для приготування тостів.

Що ще важливо знати

При відвідуванні магазину для вибору тостера необхідно звертати увагу не тільки на ті характеристики і параметри, які були перераховані вище. Подивіться, з якого матеріалу виконаний корпус тостера. Він може бути виготовлений зі спеціального пластику, сплаву алюмінію або нержавіючої стели. Зверніть увагу на те, щоб матеріал мав властивість термобезопасності, то є ймовірність отримати опік при зіткненні з працюючим приладом мала. Дізнайтеся, відключиться чи прилад, якщо шматочок тосту все ж застрягне всередині нього.

І ось, тостер нарешті куплений і доставлений на вашу кухню. Тепер необхідно строго дотримуватися правил безпеки. Будьте акуратні в поводженні з приладом. Уважно прочитайте інструкцію по застосуванню, а окрему увагу приділіть правила безпеки при роботі з приладом. Коротко наведемо зразкові заходи, які повинні бути зазначені в інструкції:

– не накривати працюючий тостер;

– не встановлювати поряд з легкозаймистими предметами (рушники, фіранки);

– по закінченні роботи прилад від’єднати від електричної мережі;

– перед тим, як чистити тостер або отримувати з нього застряглі шматочки, прилад від’єднати від електромережі, дати охолонути;

– не використовувати для смаження продуктів в глазурі, вкриті вершковим або рослинним маслом, жиром, а також продукти в упаковці;

– не допускати контакту тостера з водою;

Тепер ви знаєте про тостерах все! Зробіть правильний вибір і приємного Вам апетиту!

Також знайшли:

  • рецепти на тостер
  • тостери рецепти
  • що потрібно знати при виборі тостера

_0.29MB/0.00264 sec