Home » Поради » Як вибрати ананас

Як вибрати ананас Як вибрати ананас

Ананаси вже давно перестали бути для нас екзотикою. як і інші тропічні фрукти, однак їх купівля – досі не найдешевше задоволення, так що підходити до цього питання покупці бажають в повному озброєнні фактами, щоб не викинути гроші на вітер. Як вибрати ананас, щоб фрукт виявився справді смачним, солодким, стиглим, соковитим, а не кислим і підсохлим? Ми розповімо вам про основні правила, які допоможуть вам без проблем вибрати найякісніший фрукт.

Звідки і як до нас везуть ананаси.

Ананаси поставляються до нас з далеких екзотичних країн: В’єтнаму, Коста-Ріки, Філіппін, Парагваю, країн Південної Америки. Збирають ананаси недозрілими, і до повної стиглості вони доходять під час довгого шляху. Зазвичай їх транспортують літаком – це самий зручний і безпечний для якості фруктів спосіб, хоча і дуже дорогий. При перевезенні морем витрат йде менше, проте в результаті неї ананаси можуть втратити свій особливий аромат або перезреть. Дуже важливо знати і те, що ананаси, перевозяться морем, набагато сильніше обробляють різними хімікатами, щоб вони не попсували в дорозі. Зрозуміло, що особливої??користі такий фрукт організму не принесе – добре, якщо не заподіє шкоди. Про те, яким способом були перевезені ананаси, можна здогадатися по їх ціні. Якщо поруч в магазині лежать дві зовні абсолютно однакові партії, але одна подешевше, а інша подорожче, то, швидше за все, більш дорогі були доставлені по повітрю, і вибір краще зупинити на них.

Виробникові можна довіряти. Якщо ви бачите на ананасі етикетку з логотипом компанії Dole, Chiquita, United Fruit, то беріть, не сумніваючись – це відомі компанії-імпортери з міцною репутацією, якій вони анітрохи не бажають ризикувати. Якщо назва компанії вам незнайоме, то простежте, щоб на кожному фрукті була особлива наклейка із зазначенням місця і часу його збору. Якщо її немає, то це, швидше за все, взагалі нелегальний продукт сумнівної якості, його покупка – великий ризик.

Ознаки якісного ананаса.

Перший і головний спосіб визначити, стиглий чи ананас – посмикати його за пишну бадилля. Якщо листочки легко відходять, то плід дозрів. Листя зрілого ананаса повинні бути цілими і щільними, шкірка – неушкодженою, красивого жовто-коричневого забарвлення без зелених плям. Але якщо ви не збираєтеся з’їсти ананас відразу після покупки, то можна купити і зелений – за тиждень-другий він дійде до потрібного стану. А ось темні плями на шкірці – дуже погана ознака, це означає, що фрукт переспів і, можливо, починає гнити.

Ще один спосіб визначення рівня стиглості добре знайомий всім, хто любить кавуни та дині і вміє їх купувати. Постукайте по ананасу долонею: якщо звук виходить глухим, це означає, що ананас зрілий і соковитий, а «порожній» звук сигналізує про те, що ананас перезріло і висох. Також легко здогадатися про кондиції ананаса на дотик: м’якоть якісного фрукта буде пружною і злегка м’якою.

Запах стиглого ананаса повинен бути ясно помітним, але не дуже вираженим: густий солодкуватий аромат свідчить про те, що ананас перезріло і починає бродити. Звичайно, його можна купити, але тоді буде необхідно з’їсти його відразу, інакше приблизно через добу або навіть менше він почне гнити і пліснявіти. Щоб мати можливість перевірити ананаси по запаху, попросіть продавця надрізати один з плодів.

Розрізавши ананас, ви легко зможете дізнатися, наскільки правильним був ваш вибір. Незрілий плід матиме бліду, білясту забарвлення, а зрілий – яскраву, рівномірно жовту. Зберігати цілий або розрізаний ананас необхідно при кімнатній температурі, так як цей фрукт теплолюбивий: при зберіганні в холодильнику він швидко висихає, втрачає смак і аромат.

Куплений ананас можна їсти, просто порізавши на шматочки, або використовувати для приготування салатів, закусок, десертів, гарячих страв. Ви можете зробити, наприклад, дуже смачний салат з індички з ананасами. А якщо у вас не вийшло купити свіжий ананас, то ви можете скористатися консервованим фруктом, який теж дуже приємний на смак і приготувати, скажімо, салат з консервованих ананасів з сиром.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам прикрасити ваш святковий стіл найсмачнішим, стиглим і ароматним ананасом. «Домашній Гуру» бажає вам приємного апетиту!

Також знайшли:

  • як вибрати ананас

_0.3MB/0.54658 sec