Home » Поради » Як ви заготовлює кріп і петрушку на зиму з дачі?

Як ви заготовлює кріп і петрушку на зиму з дачі?

Як ви заготовлює кріп і петрушку на зиму з дачі? Як ви заготовлює кріп і петрушку на зиму з дачі?

Особистий Кабінет Вилучений Мудрець (10802) 5 років тому

ЗАГОТОВКА кропу і петрушки

РЕЦЕПТ № 1

Сушка на повітрі.

Зелень сушать в літні сонячні дні або восени в теплу погожу погоду. Робити це краще під навісом, а не на відкритому

сонечку, так як на сонці швидко руйнуються вітаміни.

Зелень перебирають, зв’язують у пучки по 4 – 5 гілочок і розвішують під дахом веранди. Можна розкласти зелень на сита шаром 1,5 см (2 – 2,5 кг на 1 кв. М). а досушити над плитою (температура приблизно 60 градусів). Правильно висушена зелень залишається такого ж кольору, як свіжа, і при стисканні в руці розсипається, але не кришиться на труху.

РЕЦЕПТ № 2

і в духовці

1. Молоді зелене листя відокремити від товстих стебел, обмити, обсушити на ситі, нашаткувати. 2. Злегка розігріти духовку, розкласти зелень тонким шаром (1 – 2 см) на деку, покрити зверху чистим папером і сушити при температурі 40 – 50 градусів протягом 3 – 4 годин. 3. Готову зелень розкласти по картонним коробок. Перед укладанням на зберігання можна подрібнити до порошку, корисні властивості при цьому не втрачаються. Коробки із зеленню приберіть в сухе місце. Можна зберігати висушену зелень в щільно закриваються скляних банках.

Товсті стебла не викидайте, розріжте їх на частини і висушіть окремо, їх додають при варінні бульйонів. До речі, насіння всіх пряних рослин і насіння перців чудово зберігають запах рослини. Сушіть їх теж!

Термін зберігання сушеної зелені – 1 рік.

РЕЦЕПТ № 3

Засолка

ТРЕБА: На 1 кг зелені потрібно 250 г солі.

Зелень перебрати, вимити і змішати з чистою сухою сіллю в співвідношенні 8:2, щільно укласти в скляні банки. Через добу, коли зелень осяде, додати до верху, покрити шаром солі і закупорити поліетиленовими кришками. Зберігати в холодильнику в плюсовій зоні.

Термін зберігання солоної зелені – 8 – 10 місяців.

РЕЦЕПТ № 4

Зелень маринована

ТРЕБА: На літр маринаду: сіль – 25 г, цукор-пісок – 45 г, 8-відсотковий оцет – 0,25 л.

Петрушку, селеру, кріп ретельно промивають, щільно укладають у банки і заливають маринадом. Стерилізують 25 хвилин при 100 градусах.

Термін зберігання маринованої зелені – 6 місяців.

ВАЖЛИВО!

Сушити кріп, петрушку, селеру і інші культури треба окремо, щоб зберегти їх аромати.

— Замороження

Зелень загорнути стеблами в поліетилен (можна кілька культур разом). прибрати брикети в морозилку. Відламувати шматочки в міру потреби. Можна розчавити заморожену зелень качалкою на дошці, розкласти по окремих невеликим формочках і прибрати в морозилку.

Порізати зелень на маленькі порції, упакувати в окремі пакетики або загорнути у фольгу, щільно зав’язати, щоб вийшов твердий мішечок з мінімальним вмістом повітря. Усередині накопичиться вуглекислий газ, і зелень краще збережеться.

мелконарезанного зелень розкласти у форми для льоду і, ущільнивши її, залити водою. Заморожені кубики пересипати в пакетик і прибрати в морозилку.

Термін зберігання замороженої зелені – 2 роки.

Загрузка...

Решта відповідей