Home » Поради » Як варити коричневий рис

Як варити коричневий рис

Як варити коричневий рис Як слід варити коричневий рис

Існує кілька варіантів приготування рису. Однак рис рису ворожнечу. Кожен сорт має свою певну специфіку. Наприклад, коричневий, або бурий рис – нешліфований. Він покритий пленочкой, яка містить в собі більшу частину всіх поживних і корисних речовин, властивих рису. Вона дарує бурому рису характерний смак, аромат, а також особливості, які не можна ігнорувати в процесі кулінарної обробки.

Тому сайт Рисова Діета. Ру вирішив сьогодні розповісти тобі, як варити коричневий рис.

Найпопулярніші способи

Неопрацьований рис більш жорсткий, ніж білий . Це відчувається навіть коли рис вже приготований. Отже, знадобиться більше часу на те, щоб зварити його.

Насамперед, бурий рис рекомендується замочувати перед варінням на 30-40 хвилин. Звичайно, без попереднього замочування його теж можна зварити, але зробити це буде складніше.

В середньому, час варіння бурого рису з урахуванням попереднього замочування триває 30-35мінут . а без нього – 40-45.

Отже, ось один досить популярний спосіб варіння коричневого рису.

– Попередньо промитий рис поклади в каструлю і залий водою у співвідношенні 1 до 2.

– Після закипання зроби вогонь трохи менше і вари рис під кришкою стільки, скільки було зазначено вище – залежно від того, замочувала ти його чи ні.

– Після цього зніми рис з вогню, перемішати його, щоб він став розсипчастим, і залиш нудитися під кришкою ще хвилин на 10. Тепер рис готовий до вживання.

Ще один спосіб:

– 1 частина рису необхідно буде варити в 10 частинах води. Тому вибирай каструлю побільше.

– Рис кидай у вже киплячу воду. Після того як вода знову закипить, засікай час. Чи не замочений попередньо рис буде варитися 30 хвилин, а замочений – 20.

– Через певний час злий рис в друшляк і дай воді стекти. Потім знову пересип його в каструлю. Якщо хочеш, на цій стадії ти можеш змішати рис з вершковим або рослинним маслом. Перемішавши інгредієнти, постав рис на дуже повільний вогонь ще на 10 хвилин.

Якщо ж заправляти рис маслом не входило у твої плани, то просто вкутай рис в теплу ковдру і залиш доходити без вогню.

Не страшно, якщо ти потримаєш рис під кришкою не 10, а 20-30 хвилин. Все залежить від того, наскільки м’який рис ти хочеш отримати в результаті.

Після того як звариш рис таким чином, можеш їсти його як гарнір або приготувати на його основі небудь смачне, цікаве і корисне блюдо. Знаючи, як варити коричневий рис, ти істотно урізноманітнити своє меню і зробиш свій раціон більш здоровим.

Також знайшли:

  • як готувати коричневий рис