Home » Поради » Як сушити яблука в духовці | Заготовки з яблук, груш і айви

Як сушити яблука в духовці | Заготовки з яблук, груш і айви Заготівля сушених яблук

Як сушити яблука в духовці. Сушка яблук в духовці. Сушені яблука на зиму.

Для сушіння в духовці підійдуть будь яблука, але краще сохнуть яблука кислих сортів.

Яблука потрібно добре помити, обсушити рушником і нарізати пластинками-часточками товщиною 0,5-1 см.

Якщо ви сушіть яблука тільки для приготування компоту, то насінну коробочку можна не видаляти і нарізати пластинки разом з насінням.

А якщо ви любите сушені яблучка погризти-перекусити, то насіння краще прибрати.

Нарізані пластинки яблук розкласти на деко в один шар і поставити в духовку.

Одночасно в духовці можна сушити два дека, в цьому випадку їх потрібно буде періодично міняти місцями.

Духовку включити на самий повільний вогонь і залишити дверцята відчиненими на весь час сушки.

Я сушу яблучка з перервами – посохнуть 2-3 години вимикаю духовку, коли охолонуть включаю знову.

Коли яблучні дольки підсохнуть з одного боку їх потрібно перевернути на іншу сторону і стежити щоб вони не підгоріли.

Сушені яблука готові коли часточки стануть сухими, еластичними і добре гнуться, але не ламаються, якщо ламаються значить вже пересохли, але нічого страшного, з них компот теж смачний.)))

У сушених яблуках зберігається багато вітамінів, всі мікроелементи і пектини, їх корисно їсти і дітям і дорослим.

Заготовки з яблук на зиму

Варення з яблук часточками

Поділитися рецептом з друзями!

Також знайшли:

  • як посушити яйву в духовкі

_0.3MB/0.00329 sec