Home » Поради » Як спекти бісквіт

Як спекти бісквіт Бісквітне тісто

Сподіваюся, що тісто для пиріжків минулого разу, у вас вдалося дуже добре і вже хочеться спробувати щось інше. Давайте булочки з маком ми спечемо трохи пізніше, а зараз навчимося готувати бісквітне тісто. Адже, на його основі можна приготувати чудові торти і тістечка. Зізнаюся чесно, що хороший бісквіт у мене вийшов набагато пізніше хороших дріжджових пиріжків, а справа була все в тому, що треба було знайти той рецепт бісквітного тіста, який вийшов би краще за інших.

Як спекти бісквіт

Все, здається, простіше простого. Яйця, цукор і борошно, бери і змішуй. А, от, спробуйте, що б вийшов не щільний, важкий і сируватий шматок, що нагадує за смаком чи то омлет, чи то ще що, а легкий, повітряний бісквіт!

Поради на цей рахунок даються різні, інколи абсолютно протилежні. Хтось рекомендує використовувати виключно холодні яйця, хтось – тільки теплі. Одні – випікати бісквітне тісто близько години, інші – 10-15 хвилин. Деякі збивають яйця на водяній бані, а хтось відокремлює білки від жовтків і збиває все окремо. Загалом, поки я не знайшла свій варіант приготування бісквітного тіста, у мене виходило те саме – не понять що. Я розповім, як у мене виходить найкраще.

Склад для бісквітного тіста:

    5 свіжих яєць 1 склянка борошна 1 склянка цукру 1 пакетик ваніліну 1 пакетик розпушувача

Холодний варіант приготування

Починаю з того, що яйця повинні бути обов’язково свіжими, інакше, результат може виявитися плачевним. Посуд – чистої, без жодного жиру і води. Насамперед, беру каструльку, літра на півтора. У ній я буду збивати білки і тазик, в якому буде замішуватися тісто. У п’яти яєць відділяю білок від жовтка. Білок виливаю в каструлю, жовток – в тазик. Білок на деякий час відправляю охолонути в холодильник. Холодним він краще збивається.

Муку просіваю через сито разом з розпушувачем, а цукор змішую з ваніліном. Перед тим, як збивати білок, включаю духовку до 180 градусів, що б вона була гарячою до того моменту, коли бісквітне тісто буде готове.

Роз’ємну, тефлонову форму змащую олією та вистилають калькою. Тісто, після приготування, треба швиденько вилити в неї і поставити в духовку, що б воно не встигло осісти.

Отже, у мене на столі вже стоїть 3 чашки – з просіяного борошном і розпушувачем, цукром і ваніліном і жовтками. Дістаю з холодильника остиглі білки і починаю збивати міксером. Зверніть увагу на обсяг каструльки, він повинен бути раз в 5 більше початкового об’єму білка. Збиваю, поки він не стане консистенції збитих вершків. Тоді додаю поступово цукор з ваніліном і продовжую збивати до повного розчинення цукру.

Відставляю міксер в сторону, беру ложку і 1/3 частина білка переношу в розтерті жовтки. Швиденько перемішую і, через сито, що б не було грудок, додаю борошно, але не всю відразу. Дивлюся, що б не вийшло занадто густо. Якщо треба, додаю білок. Коли вся мука добре вимішати, викладаю залишився, останній білок і вимішую. Робити це треба, бажано, швидко, що б тісто не осіло. При вимішування буде відчуватися його легкість.

Викладаю готове бісквітне тісто у форму і прибираю в духовку на 30 хвилин.

Тісто не можна трясти, воно через це може опасть. Духовку, після того, як поставили форму, хвилин 10, не відкривайте. Коли бісквіт придбає світло-коричневий колір, дверку можна відкрити, проткнути дерев’яною паличкою і, якщо вона залишилася сухою, дістати його.

остуджують бісквіт прямо у формі, не виймаючи, інакше, він теж може опасть. Ось і все! Залишилося акуратно зняти кальку, розрізати готовий бісквіт міцною ниткою або волосінню на шари, приготувати крем і можна споруджувати торт!

Якщо любите мокрі, просочіть шари молоком, цукровим сиропом, кава з коньяком або без нього. Ось такий бісквітний торт. просочений кави, змащений нутелою і посипаний волоськими горіхами, виходить у мене. Це, зрозуміло, один варіант.

А, якщо хочете спекти бісквітний рулет, приготуйте точно таке ж тісто, застелите деко антипригарним килимком або папером для випічки, вилийте тісто на нього рівним шаром товщиною в 1 сантиметр і на 10 хвилин заберіть в духовку. Перевіряють готовність тонкого бісквіта, натисканням руки на нього. Бісквіт повинен пружинити. Діставайте деко з духовки і згортайте щільно, не залишаючи пустот, за допомогою килимка. Покладіть рулет швом вниз і дайте охолонути. Розкачайте і змастіть кремом, знову скачайте в рулет.

Якщо хочете отримати шоколадний бісквіт, какао просівають разом з борошном. А горіхи, родзинки, мак, терту на дрібній тертці моркву, додають у вже вимішати тісто. Якщо хочете отримати бісквіт з фруктами, розкладіть їх на кальці і залийте приготовленим тестом. Ось і всі хитрощі.

Гарячий варіант

Продукти беруться ті ж самі. Тільки тепер не треба відокремлювати білки від жовтків і збивати їх в міцну піну. Тепер треба буде спорудити водяну баню, підігріти в ній воду градусів до 40 і в меншій ємності поставити яйця.

Прямо при нагріванні, на конфорці, їх слід збивати міксером, контролюючи температуру. Вона не повинна стати сильно високою. Я перевіряю її пальцем. Градусів 40-50, не більше. При збиванні яйця збільшуються в об’ємі.

Продовжуючи збивати, всипаю цівкою стакан цукру. Його крупинки повинні розчинитися повністю. Яєчна піна трохи осяде.

Тепер посуд можна зняти на стіл і акуратно всипати борошно. Міксер нам вже не знадобиться. Вимішую тісто ложкою рухами знизу вгору, бажано швидко. При приготуванні тіста гарячим способом, воно виходить рідині, ніж при холодному.

Розігріта духовка і змазана форма вже повинні бути напоготові. Виливаю тісто одним рухом у форму і прибираю в духовку. В іншому все правила приготування бісквітного тіста ті ж самі, що і при холодному варіанті.

Бісквіт, приготований таким способом, більше підходить для виготовлення тортів і тістечок. А для отримання рулетів, краще використовувати холодний варіант. Якщо навчитеся піч легкий, смачний бісквіт, магазинним тортам вже ніколи не бувати на вашому столі!

Подивитися процес приготування бісквітного тіста ви можете на цьому відеоролику.

Також знайшли:

  • як спекти бісквіт
  • Як спекти бісквіт рецепт
  • як пекти бісквіт
  • як спикти бесквіт
  • як спекти бисквіт
  • безквіт
  • як спекти безквіт
  • спекти бісквіт
  • спекти бисквит
  • як спекти бісквітний торт

_0.31MB/0.00316 sec