Home » Поради » Як смачно приготувати печінку, майстер-клас

Як смачно приготувати печінку, майстер-клас Вчимося робити все самі

пише:

Як смачно приготувати печінку, майстер-клас

Печінка смажена часто виходить жорсткою, і тому несмачною! Багато тому відмовляються від такого корисного продукту… А жаль! Адже неоходімо знати пару-трійку секретів смаження печінки, щоб насолоджуватися ніжною і соковитою печінкою. Зовсім просто готується смачна печінку смажена. якщо «ні вправо-ні вліво», а по-рецептом…

У мене печінка яловича. але точно також готується і страва з свинячої печінки!

Насамперед. Святе правило при приготуванні печінки смаженої, яке дотримується пренепременно – це її попередня підготовка перед термічною обробкою.

Ой, як я заумно-то… а хотіла всього лише сказати – перед смаженням!

1. Печінка промити.

2. Зняти тоненьку плівку. Чи не зніміть, так при смаженні ця плівка «стягне» печінку… Ось і перший камінь спотикання!

3. Безжалісною рукою вирізати всі жовчні протоки, також жир та інше, що «непечень».

4. Оброблену печінку промити, поки не припинить виділятися кров.

Злегка промокнути серветками.

Як ви хочете смажити – шматочком (одним великим?) або шматочками (невеликими і багатьма?) – визначилися?

Якщо хочете типу стейків – то відбийте шматки, але не порвіть печінку (не “грілка»), для цього шматочок печінки покладіть між двома шарами харчової плівки і відбийте денцем сковорідки.

Якщо ж невеликими шматочками – то відбивати не треба, просто нарізати шматочками і бажано не дуже тонко!

Підготували? – Уфф, найважче позаду!

Приготуйте все заздалегідь, тому що далі все піде в темпі «Фігаро тут, Фігаро там!»

Почніть з того, що обміркуйте, з чим ви будете подавати печінку. Я на свій смак приготувала багато-багато смаженої цибулі!

Так, цибулю і печінку дружать дуже добре в одній тарілці.

Лук очистити і нарізати тонкими півкільцями. За смаком приправити… (по своєму смаку я додала перчик чилі).

_0.3MB/0.00344 sec