Home » Поради » Як швидко і правильно зварити буряк | Чарівна Eда. ру

Як швидко і правильно зварити буряк | Чарівна Eда. ру Як швидко і правильно зварити буряк

Як швидко і правильно варити буряк – питання, яке задають не тільки «чайники» від кулінарії. У приготуванні буряків достатньо тонкощів і хитрощів. Їх знання полегшить досягнення результату, зробить його смачним і корисним. Отже, як зварити буряк швидко і легко?

Скільки часу вариться буряк? Варити 2-3 години

Якщо ви помістіть її в каструльку з холодною водою і просто поставите на плиту, час варіння складе 2-3 години (залежить від розміру). Швидко варити буряк не вийде, зате, стверджують дієтологи, вітаміни деякі збережуться.

Зварити за 1 годину

Якщо в киплячу воду – то годину. Але процес можна прискорити.

Професійний підхід до варінні буряка

Професійні кухарі варять буряки так: після того, як вона покипів хвилин 30, зливають воду і ставлять під струмінь холодної води (чим холодніше, чим краще) хвилин на 15. Температурний перепад доводить буряк до готовності. Отже, весь процес займає 40-50 хвилин.

Зварити буряк за 15-25 хвилин!

Якщо хочете ще швидше зварити буряк, поставте її на великий вогонь, не зменшуючи її і не накриваючи каструлю кришкою. (Правда, від вітаміну С в цьому випадку нічого не залишиться). Але тоді води повинно бути багато, вона повинна покривати коренеплоди сантиметрів на 8 вище, інакше википіти раніше, ніж овочі зваряться. Через 15 хвилин – під кри0ну воду хвилин на 5-10. Все, буряк готова.

Кипіння 40 хвилин +

«Довготривалий» спосіб: великий вогонь (якщо кинули в холодну воду) до кипіння – середній вогонь (хвилин 40) – тихий вогонь (до готовності). Води при цьому наливаємо сантиметрів на 5 вище рівня буряків.

Завжди закінчуйте процес холодною водою. Тоді буряк, крім того, що «доходить», легко чиститься.

Чи не швидко, але смачно – в мікрохвильовці

Не самий швидкий, але дуже смачний спосіб приготування буряків – не звариш, а спекти в мікрохвильовці або духовці при температурі 200 градусів, загорнувши у фольгу. Це займе хвилин 25-30; якщо температура не така висока або буряк велика і стара, то часу піде більше.

Важливо! Вітамін C руйнується при 190 градусів C.

До слова сказати, буряк печена солодше буряка вареної. І саме її рекомендують використовувати в рецептах салатів і вінегретів.

Ще про нюанси швидкої варіння буряка:

Вибирайте невеликі приплюснуті коренеплоди з тонкою шкіркою сорти бордо, вони смачніші, красивіше і варяться швидше.

У киплячу воду разом з буряком налийте ложку рослинної олії (знайшла рекомендацію в інтернеті, сама не пробувала).

Варварський спосіб: буряк очистити, розрізати на частини, словом, вчинити як з картоплею. У скороварці варять її за 20 хвилин, попередньо нарізавши соломкою.

10 секретів, як правильно варити буряк, і не тільки

1. Чистити не чистити. Міцно, за допомогою щітки, моєму. Шкірку не знімав, варимо разом з нею. Хвостик не відрізані. Якщо порушити цілісність буряків, з неї витече сік і вона вийде водянистою і білястої. Буряк очищають від шкірки в тому випадку, якщо вона призначена для гасіння.

2. Солити-не солити. буряка не солимо на початку варіння, оскільки сіль все одно впоратися, і сенсу немає. Крім того, сіль зробить овоч твердим, а значить збільшить і без того довгий час приготування. Соліть безпосередньо бурякове блюдо. Але не всі господині з цим погодяться. Деякі вважають, що посолити треба на початку варіння обов’язково, інакше вийде несмачно.

3. Як зберегти колір. Якщо хочете, щоб буряк зберегла свій красивий яскравий колір, то після закипання додайте до неї? ч. л. оцту, або ч. л. цукру, або трохи лимонного соку.

————————————————————————————————————————————-

4. Як нейтралізувати запах. Не всі люблять запах буряків. Щоб нейтралізувати його, киньте в каструльку скоринку хліба.

5. Як перевірити готовність. Готовність буряка перевіряється виделкою: вона повинна м’яко і легко увійти в овоч.

6. Якщо ви очистили свіжий буряк, її не можна тримати на повітрі, щоб не зруйнувати вітамін С.

7. Якщо буряк суха. Якщо ваша бурячок підсохла, не поспішайте її викидати: ошпарьтеокропом, залийте водою кімнатної температури і нехай вона набухає. Потім поставте її на вогонь, не змінюючи води.

—————————————————————————————————————————————

8. Як не “пофарбувати» овочі в вінегреті. З оббирати готувати вінегрет? Наріжте варену або печену буряк на шматочки і тут же побризкати олією, тоді інші овочі (картопля, наприклад) не забарвиться.

9. Про користь бурякового відвару. Чи не виливайте буряковий відвар, який залишиться після приготування буряка! Краще додайте в нього в рівних кількостях лимонного соку, кориці та імбиру (скільки – відрегулюйте самі, залежить від кількості відвару). Вийде смачний і лікувальний освіжаючий напій, не гірше бурякового квасу. приготування якого хлопотнее. З сечогінну, проносним, антігіпертезівним і ліпотропні дією.

10. Про бурякової бадиллі. Обов’язково навчитеся готувати страви з бурякової гички, пхали. наприклад, додавайте її в борщі і свекольники, бо буряк корисна, а бурякова гичка ще корисніше – в ній ударна доза вітамінів. Тільки в їжу піде молоде бадилля, стара не годиться.

—————————————————————————————————————————————

Джерело: © Чарівна Еда. РУ

Копіювання заборонено. При цитуванні (не більше 1 абзацу) обов’язкове активне индексируемая посилання на джерело матеріалу.

Також знайшли:

  • врити чи не брити піську
  • як зварити швидко буряк відео
  • Як чистити буряе
  • Як чистити буряк
  • як швидко приготувати буряк для вінегрету

_0.73MB/0.01784 sec