Home » Поради » Як приготувати яловичу печінку правильно | Скільки варити яловичу печінку

Як приготувати яловичу печінку правильно | Скільки варити яловичу печінку

Як приготувати яловичу печінку правильно | Скільки варити яловичу печінку Як приготувати яловичу печінку

Не всі корисні продукти із задоволенням їдять діти і навіть розуміючі цю необхідність дорослі. І звістка про те, що на вечерю передбачається готувати печінку, радує небагатьох. Незважаючи на все що містяться в ній вітаміни (А і В), мікроелементи та інші найцінніші для організму речовини. Адже варто дізнатися буквально пару тонкощів того, як приготувати яловичу печінку, і страви з неї домочадці стануть замовляти набагато частіше.

Вам знадобиться:

    Печінка яловича – 500 гр; Яблука – 2 шт; Цибуля – 2 шт; Сіль, спеції за смаком.

Показати інші

Благо, їх існує чимало. З печінки якісно виходять паштети, всілякі плоскі котлети, коржі для закусочних тортів. Правда, всі перераховані страви вимагають часом більше часу, ніж залишається у працюючої господині. Ну а смачно приготувати яловичу печінку, додаючи до неї безлічі додаткових інгредієнтів, може не кожен кулінар.

Хоча змінити такий стан справ досить легко. Запорукою успіху стане правильна попередня підготовка цього субпродукту. А рецепт яловичої печінки, про який піде мова нижче, допоможе вам смачно нагодувати сім’ю, не провівши при цьому біля плити півдня.

Приготування Багато хто чув, що її можна зробити м’якою, тільки вимочивши у свіжому молоці. Спосіб, звичайно, вірний, але не єдиний. Є й інші, не менш дієві і швидші. Наприклад, для того, щоб правильно приготувати печінку, її можна спочатку бланшувати в окропі. Це зробить субпродукт більш соковитим, м’яким і ніжним. Але перед тим, як варити яловичу печінку, її обов’язково потрібно зачистити від плівок і жовчних проток. Також потрібно вирізати і викинути шматочки м’якоті, мають зеленуватий відтінок. Якщо цього не зробити, готова печінка буде гірчити, що явно не припаде до смаку. Після цього наріжте її великими кубиками або соломкою – як вам більше подобається. Поки ви зайняті зняттям плівки, поставте на плиту каструлю з невеликою кількістю води. Посоліть її і доведіть до кипіння. Опустіть туди підготовлені шматки і зменшіть вогонь до середнього. Дочекайтеся повторного закипання води, почекайте хвилину і вимикайте плиту. До речі, в питанні, скільки варити яловичу печінку, кулінари виявляють завидну єдність. І хором стверджують – недовго, від сили пару хвилин. Поріжте очищену цибулю півкільцями. З яблука видаліть серцевину, якщо шкірочка на ньому жорстка, зніміть її. Потім наріжте фрукт часточками. Обсмажте в розігрітій рослинній олії цибулю до золотистого кольору. Додайте до нього яблука і пасеруйте їх теж до появи легкого рум’янцю. У сковорідку відправляйте шматки печінки, попередньо підсушені на паперовому рушнику. Якщо вони будуть вологими, масло почне розбризкуватися. Постійно помішуючи, обсмажуйте їх до світло-коричневого кольору. Трохи присолите все і додайте спеції на ваш вибір. Готувати яловичу печінку потрібно швидко, інакше вона стане твердою і жестковатой. Так що через 5-7 хвилин з початку обсмажування сковороду можна накривати кришкою і прибирати з вогню.

Готову страву дуже добре поєднується з картопляним пюре. Салат до нього не дуже-то й потрібен – адже печінка вже змішана з цибулею і яблуком. Вона вийшла м’якою, ніжною і зовсім не горчащей. І от від такого корисного і дуже смачного продукту точно ніхто не відмовиться!

Також знайшли:

  • як приготувати печінку
  • як приготувати печінку яловичу
  • як приготувати яловичу печінку
  • печінка яловича рецепт
  • як готувати печінку
  • як смачно приготувати печінку
  • яловича печінка
  • як варити яловичу печінку
  • скільки вариться печінка
  • скіки варить гавяжу печінку