Home » Поради » Як приготувати яловичу печінку м’якою: Їсти подано! – кулінарний блог

Як приготувати яловичу печінку м’якою: Їсти подано! – кулінарний блог Як приготувати яловичу печінку м’якою

Добрий вечір, шановні читачі блогу Їсти подано!

Шукаєте щось цікаве, чим би можна було урізноманітнити повсякденне меню? Тоді ми розповімо вам, як приготувати неймовірно ніжне і соковите, а головне – смачна страва з яловичої печінки. Рецепт його приготування дуже зручний тим, що для створення ніжного страви вам не потрібно закуповуватися дорогими інгредієнтами, а щоб втілити цей кулінарний шедевр у життя особливої??вправності не буде потрібно.

Чому печінку?

Ми неспроста вибрали для вас рецепт приготування яловичої печінки, адже цей продукт просто незамінний в раціоні. Печінкою обов’язково потрібно годувати дітей. а також збагачувати меню жінок, які готуються стати мамами. З яловичої печінки організм в достатку може отримати необхідні для життєдіяльності вітаміни груп А, В і С, та ще й корисні амінокислоти на додачу.

Сукупність містяться в печінці вітамінів можна назвати одним з головних джерел краси шкіри і густоти волосся, незамінним «каталізатором» роботи мозку і корисним коктейлем з легкозасвоюваних речовин, що допомагають роботі нирок.

Мінерали і інші корисні елементи, що удосталь містяться в продукті, дуже потрібні людям, страждаючим від діабету і атеросклерозу. У печінці, як у ніякому іншому продукті, у великих кількостях міститься залізо – важливий учасник правильного синтезу гемоглобіну.

Але пе 3нка не тільки корисна, додатково до цього у неї відмінні смакові властивості, зрозуміло при правильній готуванні. Хочете дізнатися як приготувати яловичу печінку м’якою і соковитою? Запам’ятовуйте наш рецепт і частуйте себе вітамінами і корисними речовинами в дуже смачною формі.

Приготування страви

Процес готування яловичої печінки за нашим рецептом займає чимало часу, але це єдиний його недолік. Наше покроковий опис допоможе приготувати смачну печінку навіть новачкам в кулінарії, а господаркам зі стажем ми радимо взяти цей рецепт на озброєння, адже соковита смачна яловича печінка скрасить і буденний вечерю, і на святковому столі точно доведеться до двору.

Перед тим, як починати робити з печінки кулінарний шедевр, не забудьте правильно її до цього процесу підготувати. З сирого м’яса обов’язково потрібно прибрати жовчні протоки і прожилки, а також зняти з нього плівку. Ми поділимося з вами маленьким секретом: помістіть печінка в теплу воду на пару хвилин, і плівку ви зможете видалити набагато швидше і легше. Це дуже важливий процес. Забувши про нього, недбайливий кухар приготує несмачну і гірку печінку, як би він не старався на подальших етапах готування страви.

Що нам потрібно:

– Яловича печінка – 600-700 г

– Молоко – 200 мл

– Цибуля – 2-3 головки

– Майонез

– Яйце куряче, сире

– Сіль

– Чорний мелений перець

Крок 1. Змішуємо в глибокій посуді молоко і сире яйце.

Крок 2. Нарізаємо печінку тонкими шматочками (приблизно 1,5 см). Опускаємо шматочки печінки в нашу молочно-яєчну суміш і залишаємо «набиратися м’якості” не менше, ніж на півгодини. Так ми в результаті отримаємо дуже ніжну печінку, яка буквально танутиме в роті.

Крок 3. розпалюються сковороду, наливаємо на неї трохи рослинного масла. Тепер починаємо смажити печінку: витягуємо м’ясні шматочки з молока і кладемо їх на сковорідку. Але не виливайте нікуди молочну суміш, вона нам ще знадобиться. Печінка трохи підрум’янюємо з обох сторін і додаємо пару пучок солі і перцю. Важливо не перетримати печінку на сковороді, так як від цього вона може стати жорсткою.

Крок 4. Займемося цибулею. Його ми обсмажити на чистій сковорідці до золотистого кольору. Цибулини нам краще нарізати кружечками.

Крок 5. Беремо каструлю і викладаємо туди шарами печінку і цибулю. Кожен шар ми заливаємо зверху майонезом. Тепер беремо відставлену молочно-яєчну суміш і наливаємо її в каструлю з нашими шарами цибулі і печінки. Шари повинні «потопати» в суміші. Якщо у вас в каструлі молоко не повністю «затопило» печінку і цибулю, не турбуйтеся і просто додайте туди води, скільки потрібно

Крок 6. Додаємо в каструлю ще трохи солі, ставимо печінка з цибулею на повільний вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Печінка ми тушкуємо ще 5-7 хвилин.

Хочете поекспериментувати з рецептом? Будь ласка, зробіть для шарів не просто смажена цибуля, а справжню зажарку. Разом з цибулею обсмажте терту моркву і гриби, тільки не забудьте таку зажарку щедро посолити.

А замість майонезу шари можна заправляти сметаною. Тоді ви отримаєте таку ж м’яку печінку, тільки за смаком вона буде трохи відрізнятися від оригіналу.

«З чим його їдять?»

Печінка готова і залишилося тільки розкласти її по тарілках і поставити на їх стіл. Ні? Правильно, для того щоб подати на стіл смачну вечерю, що складається з гармоніюють між собою страв, мало знати як приготувати яловичу печінку смачною і м’якою . потрібно ще й придумати, з чим її краще подавати до столу. Готову страву обов’язково прикрасьте зеленню і заздалегідь продумайте, який гарнір ви приготуєте.

Ми радимо як гарнір до тушкованої печінці картоплю. Запечений в духовці, або приготовлений у вигляді пюре, він відмінно буде поєднуватися з нашим блюдом за смаковими якостями. Ще одним варіантом хорошого гарнір до печінки можна назвати гречку зі сметаною. Два ніжних страви як не можна краще доповнять один одного.

Але не думайте, що до яловичої печінки не підійде абсолютно будь-який гарнір. Не варто подавати печінку з рисом, тому що обидва ці продукту «уповільнюють» роботу кишечника. А ось гречка, про яку ми тільки що говорили, навпаки, прискорює роботу шлунка завдяки тому, що вона багата клітковини.

М’яка і соковита яловича печінка добре поєднується з бобовими – квасолею і сочевицею. У такому гарнірі буде ще й багато корисних елементів, і вечерю доведеться до смаку не тільки вам, але і вашому організму.

До яловичої печінки добре підійдуть овочеві страви. Наприклад, тушкована морква або тушкована капуста. Причому, капусту можна взяти як звичайну білокачанну, яку господаркам потрібно добре згасити і заправити томатною пастою, так і брукву, або брокколі. Останню можна відварити і посмажити – і так, і так вона буде смачною.

Якщо всі сили і у вас пішли на печінку, овочі можна навіть не готувати і зробити з них салат. Не думайте, що гармонійний вечеря від цього постраждає, навпаки, поживна м’ясне блюдо відмінно доповнить легкий салат зі свіжих овочів.

Підпишіться на нові цікаві статті!

Також знайшли:

  • як приготувати говяжу печінку
  • скільки варити телячу печінку
  • як варити телячу печінку
  • рецепт печінки яловичої
  • рецепт телячої печінки
  • рецепти приготування печінки
  • як тушити телячу печінку

_0.31MB/0.00225 sec