Home » Поради » Як приготувати тісто для чебуреків: секрети професіоналів!

Як приготувати тісто для чебуреків: секрети професіоналів! Як приготувати тісто для чебуреків: перевірені рецепти від професіоналів

20 хв 8 порцій 279 ккал Легко приготувати

Чебуреки сьогодні можна зустріти в меню закусочних всіх міст Росії та України. Але мало хто знає, що це споконвіку кримське блюдо, вірніше кримськотатарське. Познайомитися з справжніми чебуреками можна тільки в Криму, де його в кращих традиціях готують представники кримськотатарського народу. І з задоволенням діляться секретами його приготування. Хоча якщо ви задасте декільком кухарям питання, як зробити тісто для чебуреків, навряд чи ви отримаєте однозначну відповідь. Як і багато національні страви, це пройшло перевірку часом і власну «еволюцію виду». У результаті зараз ми маємо можливість вибирати свій варіант тесту для чебуреків. І радувати смачними варіаціями на тему тесту рідних.

Заварне тісто для чебуреків

Цей рецепт – один з найулюбленіших господинями, так як не вимагає особливих приготувань або безлічі продуктів. Чебуреки з заварного тіста виходять дуже м’якими навіть після охолодження. Заварне або, як його ще називають тісто для чебуреків на окропі, готується дуже просто і швидко.

Вам знадобляться:

    борошно – 640 г, вода – 160 мл, яйце – 1 шт., масло рослинне – 30 мл, сіль – 1 чайна ложка.

Спосіб приготування

Закип’ятити воду, поки закипає, додайте туди масло і сіль. Відразу всипте в окріп півсклянки борошна і ретельно перемішайте доти, поки не зникнуть грудочки. Залиште масу до охолодження. В отриману масу додайте яйце, перемішайте. Зробіть на столі гірку з борошна, в середину введіть заварний масу, вимісити гладке, туге тісто. Залиште тісто на 30 хвилин і знову вимісити. Залиште ще на 30 хвилин і можете приступати до ліплення чебуреків. Тісто для чебуреків на молоці

Як приготувати смачне тісто для чебуреків на молоці? Також просто і швидко, як заварне. Використання молока в рецептурі тесту дозволяє отримати м’яку і пластичну масу, з якої потім дуже легко ліпити чебуреки. Тісто відмінно розкочується, а чебуреки виходять м’якими і листковим.

    борошно – 450 г, молоко (нежирне) – 250 мл, горілка – 75 мл, сіль – 1/2 чайної ложки.

Спосіб приготування

Прогрійте молоко і перемішайте його з сіллю. Муку висипте на обробну поверхню, зробіть поглиблення і влийте в молоко з сіллю. Злегка перемішуйте масу, поступово додаючи горілку, до тих пір, поки тісто не загусне. Консистенція тіста повинна вийти в міру крутий. Якщо тісто дуже жорстке, примніть його вологими руками. Якщо, навпаки, рідке, додайте ще борошна. Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть на 30 хвилин у холодильник. Тісто готове! Тісто для чебуреків з горілкою

Слідуючи цим рецептом, ви дізнаєтеся, як приготувати смачні чебуреки і як зробити їх максимально наближеними до оригінальної кримськотатарської кухні. Завдяки горілці на чебуреках під час смаження з’являться привабливі бульбашки.

Вам знадобляться:

    борошно – 640 г, горілка – 30 мл, вода – 350 мл, яйце – 1 шт., рослинне масло – 30 мл, сіль – 1 чайна ложка.

Спосіб приготування

Налийте в каструлю воду, додайте рослинне масло, сіль і поставте на вогонь. Просійте 1 неповна склянка борошна і поступово висипте в каструлю. Постійно перемішуйте, щоб не утворилися грудки. Коли мука повністю розійдеться, зніміть масу з вогню і остудіть. Додайте залишилася борошно і замісіть тісто. У пухку НЕ вимешенное масу додайте яйце і починайте поступово (у декілька прийомів) вливати горілку, постійно перемішуючи тісто. В ідеалі, коли горілка закінчиться, у вас буде туге, вимішати тісто. Загорніть тісто в плівку і залиште на годину в кімнаті. Після цього обімніть тісто і знову відправте в холодильник. Мінімальний час остигання тіста – 1 годину, але краще залишити його в холоді на ніч. Тісто для чебуреків на кефірі

Цей простий рецепт дозволить вам отримати м’які і смачні чебуреки. А готувати їх зовсім не складно.

Вам знадобляться:

    кефір – 250 мл, борошно – 500 г, яйце – 1 шт., сіль – за смаком.

Спосіб приготування

У кефір додайте яйце і сіль, збийте виделкою або вінчиком. Поступово додавайте просіяне борошно і все час перемішуйте. Коли тісто стане досить густим, викладіть його на стіл і замісити. Тісто має вийти в міру крутим (не твердим і не м’яким). Залиште тісто на 20 хвилин і можете приступати до ліплення чебуреків.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам вирішити, як приготувати тісто для чебуреків. І як зробити це блюдо ідеальним!

Також знайшли:

  • тісто на чебуреки
  • тісто для чебуреків
  • чебуреки рецепт тіста
  • як зробити чебуреки
  • рецепт тіста на чебуреки
  • рецепти чебуреків
  • як приготувати чебуреки
  • як робити чебуреки
  • приготування чебуреків
  • чебуреки тісто

_0.73MB/0.01620 sec