Home » Поради » Як приготувати соковите м’ясо? | Корисні поради

Як приготувати соковите м’ясо? | Корисні поради Як приготувати соковите м’ясо?

Ну, що продовжимо серію корисних порад, для тих наших читачів, хто любить і вміє готувати. Про те, яким чином готувати м’ясо ми вже говорили раніше. Але там говорилося про загальні принципи його приготування. Сьогодні ми навчимося готувати соковите м’ясо, а для цього його потрібно вміти правильно смажити. Адже тут, у процесі смаження, найголовніше це не пересушити м’ясної шматочок або відбивну, щоб воно вийшло у Вас смачним і соковитим, що, по-моєму, тісно взаємопов’язано. Якщо, Вас цікавить гарнір, зокрема рис, то про те, яким способом можна зварити розсипчастий рис Ви зможете прочитати тут. Ну, от і все давайте зосередимося на головному, а саме:

Соковите м’ясо. Смажимо правильно.

Наше головне завдання, коли Ви вирішили посмажити шматочок м’яса, це зберегти всі соки всередині шматка. Якщо це у Вас зробити не вийде, то Ви приготуєте не смачна печеня, а позбавлений соку, сухий і жорсткий шматок м’ясної тушки. На словах то все виглядає відмінно, скажіть Ви, але яким чином цього досягти? При дотриманні досить простих правил у Вас все вийде, і Ви порадуєте своїх рідних та близьких Вам людей смачним, м’ясним блюдом.

І так, як приготувати соковите м’ясо?

    Перш ніж Ви почнете смажити шматок м’яса, його необхідно просушити. Промийте і просушіть його за допомогою серветкові рушників. Просто, та частина води, яка все ж залишається на м’ясному шматку, знижує температуру сковорідки при смаженні. У цьому випадку, Ви ризикуєте, що відбивна після смаження вийде не соковитою, тому що м’ясний шматок буде засмажувати досить повільно, і при цьому велика частина соку встигне витекти назовні. Для того, щоб шматок яловичини вийшов соковитим, його обсмажують на добре розпеченій сковороді з двох сторін (приблизно по одній хвилині на кожній стороні). Цей процес образно кажучи “запечатує” шматок яловичини, і лише потім яловичину доводять до необхідної готовності. Не треба починати смажити м’ясо на слабкому і середньому вогні. Це велика помилка, адже сік відразу ж випливає. Також соковите м’ясо можна отримати за допомогою панірування. Запанірувати м’ясної шматок можна в борошні або ж у панірувальних сухарях. І не біда, якщо у Вас в будинку немає панірувальних сухарів, про те, чим їх можна замінити читайте тут. Можете також взяти яйце. Дуже смачно виходить, якщо відбивну Ви спочатку паніруете в борошні, після поринете у збите яйце, а потім ще й у сухарі. Солити попередньо м’ясо все ж не треба, з огляду на те, що сіль призводить до передчасного виділенню м’ясного соку (який нам потрібно зберегти), що в підсумку знижує смак приготованого м’яса. Тому солити м’ясної шматок найкраще в самому кінці смаження.

Ось і всі поради, які допоможуть Вам приготувати соковите м’ясо. Напевно у багатьох з Вас, шановні читачі, є свої секрети для кухні. Поділіться ними на сторінках нашого сайту.

І наостанок відео рецепт “Баранина в духовці”. Готуйте і насолоджуйтеся смаком! Приємного апетиту!

PS Якщо стаття була Вам корисна, поділіться будь ласка їй за допомогою кнопок соціальних мереж, які розташовані нижче.

Також знайшли:

  • як приготувати соковите мясо
  • як приготувати мясо щоб воно було сочним
  • як зробити сочне мясо
  • як зробити мясо соковитим?
  • чим наколоти мясо
  • Як пожарити сочні шкварочки
  • як готувати мясо
  • як приготувати сочне мясо
  • Щоб мясо було сочне
  • корисні поради у смажені мяса

_0.73MB/0.00014 sec