Home » Поради » Як приготувати смажену рибу: Поради і рецепти – Кулінарні поради для любителів готувати смачно – Господині на замітку – Кулінарія – IVONA – bigmir) net – IVONA

Як приготувати смажену рибу: Поради і рецепти – Кулінарні поради для любителів готувати смачно – Господині на замітку – Кулінарія – IVONA – bigmir) net – IVONA Як приготувати смажену рибу: Поради і рецепти

Смажена риба – ну що може бути простіше? Виявляється, і тут є свої хитрощі.

Смажена риба в паніровці / Shutterstock. com

На перший погляд здається, що посмажити рибу дуже просто. Налив в сковороду масла, накидав шматки риби, перевернув: все – риба готова. Звичайно, ці нехитрі маніпуляції приведуть до якого-небудь результату. Але навряд чи в підсумку на тарілці красуватимуться апетітная-засмажені, золотисті шматочки риби з ідеальним смаком, гідні бути поданими навіть до святкового столу. А адже смажена риба – невід’ємний атрибут української національної кухні і присутній у багатьох святкових меню. Давай ж розберемося, як готувати смажену рибу, щоб вона вийшла на 5 балів

Приготування смаженої риби: етап перший – розморожування

Засвоїмо перше правило: приготування смаженої риби – заняття не для любителів все зробити по-швидкому. І починається воно за кілька годин до основного процесу – смаження. Адже перед тим, як риба потрапить на сковорідку, її потрібно підготувати. Для початку – правильно розморозити. І тут поспіх стає головним ворогом. Тому що розморожувати рибу потрібно в холодній воді (2 літри води на 1 кг риби) або при кімнатній температурі. А це не так швидко.

Якщо ж ти вирішила прискорити процес і розморозити рибу в теплій воді, ризикуєш втратити в смаку. Гаряча вода просто зварить рибу. З філе справа йде простіше: його можна смажити, не розморожуючи. Щоб прискорити процес розморожування, можна застосувати одну хитрість: залити неразделанную морожену рибу холодною водою і кинути у воду щіпку солі (1 ч. л. на літр води). Зауваж: так можна розморожувати тільки неразделанную рибу (крім наваги), патрана риба втратить в смаку і смажена риба вийде не такою апетитною.

Коли риба розморозилася, приступаємо до наступного етапу – чищенні. Слиз з риби легко видаляється, якщо спочатку протерти рибу кухонною сіллю і вимити. Луска краще очиститься, якщо занурити рибу на секунду в окріп. Якщо риба слизька, вмочи пальці в солі, і справа піде швидше. Рибу зручно чистити металевою теркою під несильним стуей води. Попередньо видали з риби всі плавці, так буде зручніше працювати.

Почистивши рибу, потрібно видалити нутрощі. Основне завдання при цьому – не пошкодити жовчний міхур, інакше смажена риба вийде гіркою. Якщо ж цей казус все ж стався, спробуй врятувати ситуацію, протерши місця, на які потрапила жовч, сіллю і промивши водою.

Позбавляємося від неприємного запаху

Багато видів риби мають свій специфічний запах. Досвідчені кулінари знають, що з цією проблемою теж можна впоратися. Наприклад, специфічний запах камбали можна усунути, якщо при обробленні видалити шкіру з темної сторони. Від запаху тріски легко позбутися, потримавши рибу протягом години в розчині оцту (2 столові ложки на 1 л води) або протерши лимоном. Не менш хороший ефект дає і молоко. Залий тріску молоком і залиш на деякий час – риба стане після цього м’якше і смачніше, а запах піде. Цей же метод підійде і до інших видів риб.

Запах твані – біда річкових риб. Позбутися його можна таким способом: риба нарізається шматками, складається в неокісляющуюся посуд і засипається дрібно нарізаним лавровим листом (5-6 шматочків). Потім заливається ледь теплою водою і залишається на годину. Перед смаженням вода зливається, але риба не ополіскується.

Основи ідеальної смаження

Отже, всі підготовчі етапи вже позаду, можна приступати до смаження риби. Спочатку розрізаємо її на поціонние шматочки (якщо риба велика). Дрібну рибку краще посмажити цілком. Зроби по всій поверхні дрібної риби невеликі надрізи – так вона не скрутиться при смаженні. Оброблену рибу потрібно посолити і залишити на 10-15 хвилин. Від солі риба стане міцнішою і не буде кришитися під час смаження. Смак морської риби покращиться, якщо перед смаженням її скропити лимонним соком або винним оцтом і залишити на 15-20 хвилин. Порційні шматочки риби осетрових порід перед смаженням треба на 2-3 хвилини покласти в гарячу воду, а після обмити холодною водою.

Щоб риба зберегла форму під час смаження і не пристала до сковороди, її потрібно попередньо запанірувати. Можна обваляти рибу тільки в борошні, а можна зробити багатошарову паніровці з борошна та панірувальних сухарів. скріпивши їх збитим яйцем. Такий смачний панцир допоможе залишитися рибі соковитою і смачною.

Отже, як готувати смажену рибу в паніровці? В одну ємність насипаємо борошно, в іншу – панірувальні сухарі, в третьому розбиваємо яйце. Яйце злегка збиваємо виделкою, поки білок і жовток не стануть єдиною масою. Тепер беремо шматочки риби, промаківаем (не трьом!) Їх паперовою серветкою, видаляючи зайву вологу, і опускаємо в яйце. Раз, два – зверху, знизу… Яйце має повністю покрити рибу. Після рибу кладемо в муку. Обвалюємо і знову опускаємо в яйце. А після яйця паніруємо в сухариках. Особливо смачний в такій паніровці палтус.

Тепер можна смажити. Розігріваємо сковороду і наливаємо в неї рослинне масло. Можна додати і трохи вершкового масла, тоді риба вийде особливо смачною. Жира потрібно рівно стільки, щоб бульбашки гарячого масла рибу з бочків порумянівалі. Дуже багато налити – риба вийде неприємно масленой, мало – сухий. Коли масло добре розігріється і почне пузиритися, викладаємо в нього рибу. У середині сковороди масла більше, тому спочатку викладаємо шматочок риби на середину сковороди і відразу відсуваємо вбік. Сковороду заповнюємо так, щоб риба лежала не надто тісно, ??але й не дуже просторо. Якщо в сковороді просторо – масло, не зайняте рибою, горить. Тісно – риба буде паритися, а не смажитися. Смажимо рибу на середньому вогні: зробимо сильний вогонь – риба скулиться і підгорить, слабкий – вийде блідою, без рум’яної скоринки. Щоб під час смаження масло не розприскувалося, можна накрити сковороду друшляком. Сильний запах риби під час смаження допоможе усунути очищений і нарізаний скибочками картопля, викладений в масло.

Не тримай рибу довго на сковороді. Досить посмажити шматочки до появи рум’яної скоринки. Після рибу викладаємо на друшляк, даємо стекти зайвому жиру і поміщаємо на 5-8 хвилин в духову шафу. Там риба повністю прожариться і, при цьому, не підгорить.

Якщо рецепт смаженої риби передбачає приготування у великій кількості рослинного масла (у фритюрі), потрібно пам’ятати, що для фритюру рекомендуються тільки тверді і міцні породи риб – судак, сом, морський окунь, хек. До готової риби можна подати гарніри з картоплі, зелені, шпинату, овочів. Добре підкреслюють смак риби маслини. каперси. солоні і мариновані овочі.

Також знайшли:

  • як жарити рибу
  • смажена риба
  • Риба смажена
  • жарена риба
  • як пожарити рибу
  • як приготувати рибу на сковороді
  • як смажити рибу
  • як смачно пожарити рибу
  • Рецепт жареної риби
  • рецепт смаженої риби

_0.74MB/0.28811 sec