Home » Поради » Як приготувати смачну каву – Суспільство – Кавове зерно – це джерело корисних мікроелементів, ефірних масел і вітамінів і мінералів | СЬОГОДНІ

Як приготувати смачну каву – Суспільство – Кавове зерно – це джерело корисних мікроелементів, ефірних масел і вітамінів і мінералів | СЬОГОДНІ Як приготувати смачну каву

Кавове зерно – це джерело корисних мікроелементів, ефірних масел і вітамінів і мінералів

Ароматний і вабливий запах кави завжди привертає до себе увагу, кличучи випити чашечку іншу цього божественного напою.

Не обов’язково йти в хорошу кав’ярню, щоб покуштувати смачну каву, його можна приготувати і вдома, пише e-news. com. ua з посиланням на Pannochka. net. Головне – не помилитися з вибором кавових зерен.

Не секрет, що кавове зерно – це джерело корисних мікроелементів, ефірних масел і вітамінів і мінералів. Мінеральні речовини живлять серцевий м’яз, вітаміни групи В, С і РР підтримують імунітет, тонус, активують обмінні процеси, антиоксиданти уповільнюють процеси старіння, кофеїн стимулює роботу судин і серця, підтримує в тонусі нервову систему. Кава неймовірно корисний для здоров’я, потрібно лише вибирати тільки натуральний, не зловживати їм і правильно його готувати.

Чашечка справжньої кави підніме настрій, поліпшить роботу мозку, активує увагу і пам’ять. На сьогоднішній день доведено, що випиваючи 1-3 чашки в день ви поліпшите роботу нирок і шлунка, зменшите ризик виникнення цирозу в печінці, каменів у жовчному міхурі. Та й хвороба Альцгеймера і Паркінсона буде вам не страшна. Кава покращує роботу серцевого м’яза, головного мозку, судин в цілому. Це відмінний борець з депресивними станами. Загалом, пити каву – це не тільки смачно, але й дуже корисно. А що може бути приємніше, ніж задоволення, благотворно впливає на стан вашого організму? Мрія, та й годі!

Секрет смачної кави

Смак кави залежить не тільки від якості обраних зерен, але і від точного дотримання технології його приготування. Для того щоб порадувати себе і близьких відмінним кави потрібно дотримати ряд умов.

Для більш насиченого аромату молоти каву треба безпосередньо перед приготуванням.

Величезну роль відіграє вода. Вона повинна бути очищеною і свіжою. Заварюйте кави гарячою, але не киплячою водою.

Окріп – ворог кави. Кип’ятінням ви легко зіпсуєте навіть самий чудовий кави. До того ж кипляча вода знищує всі корисні властивості кавових зерен і збільшує частку шкідливих алкалоїдів.

Якщо ви варите каву в турці (джезві), ні в якому разі не кип’ятіть кави. Тут потрібно чітко відстежити момент, коли вода почне підбиратися до точки кипіння, з’явиться рясна піна. Після цього відразу знімайте турку з плити.

Варити каву потрібно на дуже слабкому вогні, постійно похитуючи джезву плавними круговими рухами для рівномірного прогріву.

Ще одна умова отримання смачного і ароматного напою – пропорції. Дуже важливо дотримуватися дозування – на 50 мл. одна чайна ложка розмеленого кави.

І ще пару порад про каву

Важливо правильно зберігати каву, особливо мелений адже він швидко видихається, втрачаючи свій неповторний аромат і яскравий смак. Ємність для зберігання повинна бути герметичною, краще скляної. Виключіть світло, джерела тепла і «пахучих» сусідів – кава швидко вбирає сторонні запахи. Гарне місце для зберігання кави в зернах – морозильник.

Кава, безперечно, корисний для здоров’я, але є ситуації, в яких краще утриматися від його вживання:

• перед будь-якими фізичними навантаженнями;

• загострення хронічних захворювань;

• вагітність;

• післяопераційна реабілітація;

• сильне виснаження організму;

• юний вік (діти до 10 років);

_0.3MB/0.00327 sec