Home » Поради » Як приготувати смачні млинці: 7 корисних порад – Кулінарні поради для любителів готувати смачно – Господині на замітку – Кулінарія – IVONA – bigmir) net – IVONA

Як приготувати смачні млинці: 7 корисних порад – Кулінарні поради для любителів готувати смачно – Господині на замітку – Кулінарія – IVONA – bigmir) net – IVONA

Як приготувати смачні млинці: 7 корисних порад – Кулінарні поради для любителів готувати смачно – Господині на замітку – Кулінарія – IVONA – bigmir) net – IVONA Як приготувати смачні млинці: 7 корисних порад

Здавалося б, у приготуванні млинців немає нічого складного. Але потрібно знати кілька секретів, які допоможуть зробити це блюдо по-справжньому смачним

.

Завжди додавай трохи цукру навіть в несолодкі млинці / shutterstock. com

До складу балонів входить рідина (молоко, кефір, кисле молоко), борошно, яйця, цукор, сіль, сода або дріжджі – і все змішати. Одні інгредієнти можна опускати, інші додавати.

Незмінними залишаються борошно і молочний продукт. Варіюючи склад і пропорції, господині знаходять свій улюблений рецепт. Існує ряд нехитрих положень, що допомагають в цьому пошуку.

1. Золота пропорція – 1 склянка борошна на 2 склянки рідини. Звичайно, вона витримується приблизно, але знати її корисно. Зазвичай спочатку змішують борошно і рідина в рівному співвідношенні, потім додають сіль, цукор, соду, дріжджі, яйця, ретельно перемішують і залишають трохи підходити. Навіть якщо в тесті немає дріжджів, борошно повинно набрякнути. Потім потроху додають в тісто рідину, що залишилася, стежачи, щоб воно не стало дуже рідким.

2. Ще одна пропорція – 1 яйце на 1 склянку борошна. Якщо ж ти хочеш спекти млинці з начинкою, яєць потрібно більше, адже вони роблять тісто еластичним, але також і жорстким, коли воно охолоне.

3. Завжди додавай цукор. Навіть якщо готуєш млинці з м’ясною або рибною начинкою, цукор не зашкодить, а смак млинців буде більш цікавим. Але переборщити з цукром не можна – млинці розваляться. Звичайна пропорція – 1-2 столових ложки на склянку борошна.

4. Завжди додавай сіль, навіть у солодкі млинці.

5. Блін, які не повинні бути пишними, не потрібні сода і дріжджі. Якщо ти використовуєш соду, забезпеч їй кисле середовище, наприклад, додавши в тісто кефір.

6. Випікаючи млинці з начинкою, випікай їх тільки з одного боку, потім загортай начинку просмаженою стороною всередину – і потім вже обсмажуй перед самою подачею.

7. Для приготування пишних і ніжних млинців на дріжджах, які залишаться смачними і наступного дня, використовуй сухі дріжджі. Додай їх в тісто, перемішати, дай 2 рази підійти і випікай.

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Тарчука

Інгредієнти:

4 склянки жирного молока

4 яйця

3 склянки борошна вищої якості

2 столові ложки цукру

40 г вершкового масла

100 г рафінованої соняшникової олії

1/3 чайної ложки солі

Приготування:

Влити в невелику каструльку половину молока, поставити на середній вогонь і підігріти, не доводячи до занадто гарячого стану, додати вершкове масло, цукор, сіль, рослинне масло і яєчні жовтки. Все це розмішати і додати борошно.

Далі, розмішуючи тісто, додаємо молоко, що залишилося, поки тісто не прийме консистенцію рідкої сметани.

Потім збити в піну охолоджені яєчні білки і поступово додати в тісто, весь час розмішуючи. Випікати млинці на попередньо розігрітій і змащеній вершковим маслом сковороді.

Також знайшли:

  • кулінарні поради
  • як зробити блинчики з н