Home » Поради » Як приготувати смачні котлети з фаршу

Як приготувати смачні котлети з фаршу Як приготувати смачні котлети з фаршу

Як приготувати смачні котлети з фаршу рецепт приготування. Здавалося б, приготувати котлети простіше простого, з цією справою впоратися будь-яка господиня. Однак, напевно, ви не раз помічали, що іноді котлети чомусь виходять твердоватимі, іноді не такими соковитими, як хотілося б або не такими ароматними.

Ми розповімо вам секрети, як приготувати котлети так смачно. щоб руки гостей мимоволі тяглися за добавкою.

Спочатку котлетою називали м’ясо на кістці. Їсти таку котлетку було дуже зручно. З часом, коли вже з’явилися столові прилади, їх стали готувати з рубленого м’яса. На сьогоднішній день котлети готують з різних продуктів: різного м’яса, овочів, риби, грибів і злаків. Приготування різних котлет має свої особливості.

Насправді приготувати смачні і соковиті котлети не так вже й просто. Для цього необхідно точно дотримуватися пропорції інгредієнтів, стежити за якістю всіх продуктів, дотримуватися температурного режиму – це всього лише мала частина знань, яку потрібно знати, щоб котлети вийшли пишними, соковитими і ніжними.

Але не переживайте, ми розставимо всі крапки над i і розповімо, як приготувати смачні котлети.

Для початку поговоримо про улюблені всіма нами котлетах з м’яса.

Фарш для смачних котлет

Отже, самі смачними виходять котлети зі змішаного фаршу (свинини і яловичини). Якщо ви будете використовувати тільки свинину, вони можуть вийти дуже жирними, якщо одну яловичину – занадто сухими.

Якщо ви хочете, щоб ваші котлетки були дуже ніжними і танули в роті, приготуйте фарш зі свинини і курятини. Не менш смачними вийдуть вони з курячого фаршу з додаванням грибів.

Ідеальне поєднання яловичини і свинини, курятини та свинини – 50:50.

Якщо хочете, щоб котлетки мали чудовий смак, готуйте фарш самостійно, а не купуйте в магазині.

У фарш обов’язково потрібно додати булочку або білий хліб. Це потрібно зовсім не з метою економії. Справа в тому, що хліб робить котлетки пишними, повітряними і соковитими.

Хліба потрібно класти приблизно 1/3 частина всього обсягу. Таким чином, якщо фаршу у вас – 1кг, значить, булочок потрібно брати приблизно 300 р. Додавати можна, як м’якуш, так і корочку (якщо вона не дуже жорстка). Бажано, використовувати черствий хліб. Замочіть його на 15-20 хвилин у воді (а краще – в молоці), після цього збийте булку з молоком блендером або розімніть руками.

Яйця. До булочці з молоком вбийте 2-3 жовтки (у розрахунку на 1 кг фаршу). Якщо ви бажаєте, щоб котлетки вийшли дуже ніжними і м’якими, білки не використовуйте. Додайте у фарш сіль, перець, при бажанні: зелень. Потім помістіть фарш в холодильник, на 10 – 15 хвилин, щоб він настоявся.

Лук. За бажанням можна додати в фарш як сиру, так і попередньо дрібно порізану і підсмажену цибулину. Кількість цибулі – приблизно 300 г на 1 кг фаршу. Якщо ви вирішили підсмажити цибулю, то кладіть його в фарш, коли він охолоне. Якщо ви використовуєте сиру цибулю, то очистіть його і пропустіть через м’ясорубку або блендер

(якщо його порізати, нехай навіть дуже дрібно, він буде хрустіти).

Відповідаючи на питання: як приготувати смачні котлети, не можна не відзначити, що фарш потрібно ретельно збити руками. Кулінари стверджують, що фарш «любить руки». Пропустіть фарш через пальці протягом декількох разів. Деякі господині вдруге пропускають фарш через м’ясорубку, інші з силою кидають його про дерев’яну дошку. Готовий фарш повинен вийти злегка водянистим. Якщо ви помітили, що він трохи сухуватий, додайте в нього пару столових ложок молока або гарячої води. Тоді котлетки вийдуть дуже соковитими.

Можна додати в фарш терту картоплю (але тоді хліба потрібно покласти трохи менше). Так часто надходять, якщо на даний момент немає достатньо білого хліба.

Щоб зберегти соковитість, слід щедро обвалювати котлети в сухарях або вмочити їх у заздалегідь приготований кляр (з борошна, яєць і молока).

Добре розжарити масло на сковороді, сформуйте котлети. Щоб фарш не лип до рук, потрібно змочувати їх холодною водою.

Температура приготування котлет дуже важлива. Якщо покласти їх в масло, яке недостатньо прогрілося, то сік витече на сковороду, і вони вийдуть сухими.

Обсмажте котлети з двох сторін, щоб вони стали золотистими, а потім накрийте їх кришкою і доведіть до готовності. Готові котлети викласти в сухе глибоке блюдо або каструлю і потримайте ще трохи під закритою кришкою. Не залишайте готові котлети надовго в сковороді, інакше вони наситять в себе масло і будуть дуже жирними.

Як приготувати смачні котлети з фаршу

Готуючи котлетки з фаршу, неодмінно, приділіть увагу якості м’яса. Для його приготування можна використовувати, як свіже, так і заморожене м’ясо. Більш смачними виходять котлети зі свіжого м’яса.

Дуже ніжними виходять котлетки з вирізки. Якщо ви використовуєте сало (шпик), то воно повинно складати не більше 20%, від загальної частки м’яса. Якщо ви готуєте свинячо-яловичий фарш, то шпику знадобиться не більше 10%.

Багато господинь вважають, що фарш буде ніжнішим, якщо покласти в нього побільше яєць, але це не так. На 1 кг фаршу можна взяти 1-2 яйце (а краще використовувати 2-3 жовтки).

Котлети з фаршу будуть дуже смачними і апетитними, якщо ви покладете в нього свіжої зелені. Так на 1 кг фаршу можна взяти 100 г петрушки, 200 г шпинату. Посоліть фарш. Орієнтовно на 1кг фаршу йде 1 ст. л. солі без гірки. За бажанням можна покласти часник і перець.

Готові ще гарячі котлетки можна змастити вершковим маслом і прикрасити петрушкою.

Наведемо рецепт, слідуючи якому ви приготуєте надзвичайно смачні котлети.

Соковиті і смачні домашні котлети рецепт

Для приготування домашніх котлет знадобиться:

Також знайшли:

  • як робити котлети
  • котлети з фаршу
  • котлети рецепт приготування
  • смачні котлети
  • як робити котлети з фаршу
  • як зробити котлети
  • як приготувати котлети
  • Як готувати котлети
  • як зробити котлети з фаршу
  • як приготувати котлети з фаршу

_0.29MB/0.00240 sec