Home » Поради » Як приготувати шашлик | Рецепт маринаду для шашлику

Як приготувати шашлик | Рецепт маринаду для шашлику Як приготувати шашлик по-президентськи

Історія цього шашлику здалася мені цікавою. А сам шашлик, приготований за цим рецептом, б’є всі рекорди популярності у моїх гостей. Всі зазвичай просять записати рецептик.

Кажуть, автором рецепта шашлику, точніше, маринаду для нього, був кухар одного з українських президентів.

Завдання перед ним стояла майже нездійсненне – потрібно було забезпечити приготування шашлику на вищому рівні, при цьому, не знаючи точно, коли саме і в якій кількості приїдуть високі гості. (Йдеться про президентській дачі в Криму).

Так з’явився рецепт цього шашлику. Не знаю, чи всі, правда, в історії з президентом, поручитися можу тільки за якість самого маринаду для шашлику. Він виявився настільки вдалим і універсальним, що я, свого часу, перепробувавши досить багато варіантів, вважаю, на сьогоднішній день, що це найшвидший і найкращий маринад для шашлику.

Як приготувати шашлик по – президентськи?

По-перше, вибір і підготовка м’яса – такі ж, як і для будь-якого пристойного шашлику. М’ясо має бути відповідної якості.

Зачищаємо його від всіх усього зайвого і нарізаємо однаковими кубиками вагою – 35-50 р.

Маринад :

1 кг цибулі пропускаємо через м’ясорубку або натираємо на дрібній тертці, або

– пропускаємо через соковижималку. Дуже важливо, щоб в шашлик не потрапила цибульна м’якоть – маринуємо тільки соком. Для цього роблю так:

Взагалі, я прийшла до висновку, що якщо ви маринуєте шашлик і ріжете при цьому, цибулю великими кільцями, ваші дії будуть носити переважно декоративний характер, толку від такого лука в маринаді мало. (Чергувати кільця цибулі з м’ясом на шампурі, правда, можна буде)

Якщо ж додати просто тертий лук, ризикуєте при попаданні шампура з м’ясом на мангал або решітку, отримати шашлик з підгорілими вкрапленнями лука, от як на фото шашлику нижче.

Невдала спроба маринування в цибульному соку з м’якоттю

(перевірено на гіркому досвіді, повірте, було дуже прикро за зіпсований пікнік…). І тільки, затока шматочки м’яса для шашлику чистим цибульним соком,

ви даєте йому прекрасну можливість промаринуватися, як годиться і мати гідний зовнішній вигляд.

Отже, наш шашлик відпочиває в цибульному маринаді (без солі.) близько години (звичайно, якщо є можливість, і вам не потрібно негайно годувати президента. залишаємо його на кілька годин або на ніч).

Далі, віджавши м’ясо від соку,

додаємо 0,5 склянки рафінованої олії та приправи для шашлику. Використовуємо перевірену готову приправу або суміш спецій, які віддаєте перевагу.

Я зазвичай, обов’язково додаю суміш різних перців – чорного, білого або червоного, запашний перець, трохи перчика чилі для острінкой, базилік і листочки м’яти і тонко ріжу половину лимона.

Спеції в маринад для шашлику-важно!:

А ось коріандр, каррі, паприку – дуже обережно, рідко і в мінімальній кількості. При невдалому поєднанні цих спецій, іноді вони дають ефект, протилежний очікуваному. До речі, це ж правило стосується і традиційних грузинських страв, таких як сациві або чахохбілі, – або традиційний набір спецій за перевіреним рецептом, або підбираємо індивідуально, але з умовою, що ваш ексклюзив сподобається переважній більшості гостей.

А ось тепер найголовніше, – і не зайвою буде тут чоловіча допомога, – вимішуємо із зусиллям наші шматочки м’яса з маслом, за принципом, як замішується тісто.

Робимо це протягом 10-15 хвилин. Час «замісу» залежить від часу перебування м’яса в цибульному соку.

Причому, залежність зворотна, – чим менше м’ясо маринувалося, тим довше його потрібно «місити».

Відразу після цього, можна приступати до смаження. Ще раз про солі – в маринаді її бути не повинно, інакше м’ясо буде жорстким. Солити м’ясо потрібно за 5-10 хвилин до викладання шампурів з шашликом на мангал.

Погодьтеся, цілком реально, у разі, несподіваних гостей та наявності пристойного м’яса, зробити експрес – маринування з цибульним соком і вимішуванням з маслом, поки розпалюється вогонь на мангалі.

М’ясо таким способом можна маринувати різне – і свинину, і яловичину (краще телятину), і баранину. Добре взаємодіє з цибульним соком птах, час знаходження в маринаді – мінімально, а виходять чудово соковиті стегенця, крильця і??стейки.

Спробуйте один раз приготувати шашлик, замаринований за цим рецептом від кухаря президента, – вам обов’язково сподобається.

Смачного і веселих пікніків, осінь ще дає нам трохи часу для них. А скоро перейдемо готувати в кухню і будемо готувати зимовий холодець

Заходьте в гості і підписуйтесь на оновлення блогу.

Також знайшли:

  • Презедентський шашлик рецепт
  • приготувати шашлик в цибульному маринаді
  • Шашлик із гуски