Home » Поради » Як приготувати Нутеллу – 2 рецепта в домашніх умовах – Onwomen. ru

Як приготувати Нутеллу – 2 рецепта в домашніх умовах – Onwomen. ru Nutella в домашніх умовах

Фірмові магазинні продукти манять нас красивою упаковкою і незвичайним смаком, але ціна і склад, як правило, протвережує. Більшість широко рекламованих «вкусняшек», насправді, не рекомендовані для вживання дітьми, оскільки мають високий вміст барвників, стабілізаторів, консервантів, підсилювачі смаку та інших, некорисних для людини будь-якого віку, речовин. Це не означає, що доля стежать за своїм здоров’ям і здоров’ям дітей – жорстка дієта. Терпіти позбавлення і виходити слиною – не кращий варіант, а от приготувати бажаний магазинний продукт самостійно в домашніх умовах – можна.

Шоколадна паста «Нутелла» – мрія багатьох діточок, вони б її їли і їли. Але який батько, при здоровому розумі дозволить їсти те, що тільки нагадує шоколад і ніякої користі не приносить? Більше того, таку ж пасту можна легко зробити вдома, вона вийде ідентичною фірмової за смаком, але при цьому буде складатися тільки з тих інгредієнтів, які ви самі в неї додасте.

Домашню пасту Нутеллу можна використовувати для сніданків – хліб або тости з такою намазуванням йдуть з чаєм на ура, дарують малюкам силу і енергію. Також вона підійде для змащування коржів, торт з таким кремом вийде соковитим, смачним, гарним.

Існує кілька рецептів приготування домашньої пасти Нутелла, ви можете перепробувати все, щоб знайти для себе найсмачніший або ж зупинитися на одному із запропонованих – жоден вас не розчарує, переконайтеся самі.

Як приготувати пасту Нутелла в домашніх умовах: найкращі рецепти.

Рецепт № 1

Для приготування шоколадної пасти Нутелла в домашніх умовах вам будуть потрібні такі інгредієнти:

– курячі яйця – 2 штуки;

– молоко – 2 склянки;

– масло вершкове – 1 чайна ложка;

– борошно пшеничне – 4 столові ложки;

– горіхи волоські очищені – 1 склянка;

– цукровий пісок – 3 склянки;

– какао порошок – 2 столові ложки;

– ванілін – на кінчику ножа.

Технологія приготування – готуємо Нутеллу покроково :

1. Яйця повинні бути не сильно холодні, краще кімнатної температури. Їх треба викласти в миску і ретельно збити. Збивати яйця з цукром слід до зміни кольору маси в бік більш світлого, навіть білого і до повного розчинення цукру.

2. Після цього поступово вводиться пшеничне борошно. Робіть це повільно, щоб не утворювалися грудочки – простіше попередити їх освіту, ніж після намагатися розчинити їх. Ви можете використовувати віночок, міксер або звичайну столову вилку.

3. Коли мука буде повністю «вбита» в суміш з яєць і цукру, можна приступати до введення какао. Щодо цього інгредієнта – суворо дотримуйтесь рецептурі, інакше паста може вийти гіркуватою (якщо переборщити з какао) або ненасиченої (якщо не доповісте його).

4. Волоські горіхи треба очистити від шкаралупи і перегородок. Якщо горіхи старі, то плівка, що покриває ядра, могла вже висохнути і почати отшелушиваться – при можливості її теж варто видалити. Для цього очищені горіхи треба покласти в скляну банку, щільно закрити кришкою і гарненько потрясти її – лушпиння зійде сама. Горіхи треба подрібнити і злегка обсмажити на сухій сковорідці (це за бажанням). Подрібнювати горіхи можна міксером або кофемолкою. Горіховою порошок необхідно додати до заготівлі нашої шоколадної пасти і ретельно перемішати.

5. Після горіхів пора додавати вершкове масло, воно має бути м’яким, але не тающим.

6. Ванілін додаємо на кінчику ножа або щіпку – як вам хочеться.

7. Всю підготовлену масу заливаємо молоком і дуже ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

8. Ставимо миску або каструльку з сумішшю на плиту, включаємо дуже маленький вогонь і починаємо варити, а точніше уварювати нашу пасту. У процесі приготування її обов’язково треба помішувати, інакше вона може пригоріти. Хвилин через 20 паста загусне до потрібної консистенції і можна буде вимикати вогонь і розкладати домашню Нутеллу по баночках. Приємного вам апетиту! Пасту робити простіше і швидше, ніж писати її рецепт приготування.

Рецепт № 2

Цей рецепт схожий з першим варіантом приготування шоколадної пасти Нутелла, але має одну істотну відмінність – в даному випадку яйця не використовуються, а значить, така паста може зберігатися довше.

Для приготування Нутеллою за цим рецептом нам потрібно:

– молоко коров’яче – 4 склянки;

– горіхи – лісові, арахіс або волоські – 100 грам;

– цукровий пісок – 4 склянки;

– борошно пшеничне – 4 столові ложки;

– какао-порошок – 6 столових ложок;

– масло вершкове – 1 пачка (200 грам);

– сіль – 1/4 чайної ложки.

Технологія приготування :

1. Змішуємо сухі інгредієнти – цукор, борошно і какао.

2. Тонкою цівкою починаємо вливати молоко і відразу ж інтенсивно розмішувати суміш, щоб не утворювалися грудочки.

Також знайшли:

  • нутелла вдома
  • нутелла домашня
  • домашня нутелла
  • як варити нутеллу
  • як зробити нутеллу в домашніх умовах
  • як зробити нутеллу дома
  • приготування нутелли в домашніх умовах
  • приготування нутелли
  • як приготувати нутеллу дома
  • як робити нутеллу

_0.31MB/0.00192 sec