Home » Поради » Як приготувати мізки яловичі

Як приготувати мізки яловичі

Як приготувати мізки яловичі Страви з мізків яловичих

Опубліковано 18.05.2014 | Автор: admin

Мій чоловік працює м’ясником, тому в нашому будинку завжди багато всяких субпродуктів таких, як яловичі мізки, наприклад. Я витратила багато часу, щоб вивчити всі рецепти приготування мізків, поки вивела для себе ідеальний. До речі, мозок – делікатес. Він не дуже легко засвоюється, тому зловживати ним не потрібно. Хочу поділитися з тими, хто опинився в подібній ситуації або просто вирішив поекспериментувати на кухні.

Перед тим, як готувати будь-яку страву з мізків, потрібно вимочити їх у воді з додавання пару ложок оцту години 1,5-2. Потім добре промити їх у холодній проточній воді. При цьому сіра плівка, що покриває їх поверхню, набрякне і її легко буде відходити. Після того, як ви почистіть мізки і вони придбають білий колір, як білок від яйця, можна починати готувати.

Мізки в сухарях

Найулюбленіше блюдо з мізків в моїй родині – мізки в сухарях. Для цього кидаємо очищені мізки в киплячу воду, варимо хвилин п’ять, виймаємо, ріжемо, солимо. Кожен шматочок занурюємо в сире збите яйце, обвалюють у заздалегідь підготовлених сухарях і підсмажуємо на звичайній сковороді до золотистої скоринки. Вийде дуже смачно.

Суп – пюре з мізків

Можна приготувати з мізків суп-пюре. Варимо моркву, картоплю і селеру, нарізані кубиками до підлозі готовності. Кидаємо в овочевий бульйон мізки, варимо 5 хвилин, виймаємо і блендером. Отриману масу виливаємо в бульйон, туди ж наливаємо вершків. Смажимо цибулю і закидаємо його в суп. Солимо, посипаємо зеленню. Кількість продуктів на ваш смак.

Так само мізки яловичі відмінно підійдуть в якості начинки для пиріжків. Для цього мозок відварити хвилин 10 в підсоленій воді, додавши туди мускатний горіх, лавровий лист і кріп. Готовий мозок розім’яти виделкою, перемішати в 5-у ложками вареного рису, додати обсмажену цибулю і посічену зелень.

Рагу з говьжьіх мізків

Можна приготувати рагу з мізків. Для цього нам знадобляться мізки, 5 картоплин, 1 ріпчаста цибулина, 1 морквина, 1 болгарський перець, 200 грам грибів, сіль, перець, рослинна олія. Обсмажуємо в казані на олії порізані кубиками цибулю, моркву, гриби, перець і картоплю. Тушкуємо до підлозі готовності. Наливаємо в казан води, коли вода закипить кладемо мізки. Варимо 10 хвилин, солимо, перчимо за смаком. Подаємо з жирною сметаною. Можна це ж блюдо готувати в горщиках, така подача цікавіша, а смак такого рагу насичення.

Як бачите і з такого, здавалося б, нікчемного органу, можна приготувати делікатесне блюдо. Якщо серед ваших рідних і друзів є гурмани, впевнена, вони оцінять ваші старання. Не бійтеся експериментувати на кухні, адже життя одне і потрібно все спробувати.

Також знайшли:

  • водяна баня приготувати мозги телячі
  • Мозги телячі приготовити
  • рецепт телячі мозги в сметані
  • телячий мозок