Home » Поради » Як приготувати кляр для риби

Як приготувати кляр для риби Як приготувати кляр для риби: максимум смаку

28 січня. Олександра Бондарєва

Кляр – це рідке тісто, в яке продукти умочують перед обсмажуванням. Сам термін «кляр» утворився від французького слова «clair», що означає рідкий. Головне завдання клярі – захист продукту, в який він умочує для уникнення прямого контакту з розпеченим маслом. При цьому на продукті утворюється зажарена скоринка, а всередині клярі риба, як би, «запарюється» і просочується компонентами клярі. Кляр дозволить збільшити обсяг страви – тісто, в яке умочує риба, збільшить обсяг шматочків і помітно додасть ситності.

В’язкість клярі є показником його правильного приготування і визначається швидкістю стікання клярі з ложки. Його ділять на:

Класичний солоний кляр – кращий варіант для риби. Кляр для обсмажування риби на сковороді і для обсмажування у фритюрі різний – для фритюру потрібен більш густий кляр.

Класичний рецепт клярі

    яйця – 2 штуки; борошно – 3 столові ложки; сіль – щіпка.

Основні етапи приготування клярі:

Збити яйця. Ввести муку до зникнення грудочок. Додати інші компоненти. Повний кляр

Інгредієнти для клярі:

    борошно – 100 грам; пиво – 3-4 столові ложки; цукор – 1 чайна ложка; молоко – 5-6 столових ложок; яйце (жовток) – 1 штука; сіль – 1 щіпка.

Приготування:

Відокремити білки від жовтків. Змішати жовтки, пиво і борошно. Білки збити в міцну піну і потроху ввести в суміш з борошном і жовтками, акуратно перемішати. Пиво надає при смаженні рибі м’якість і приємний аромат. Кляр з білого вина

Інгредієнти для такого клярі:

    вино біле – 100 грам; масло рослинне – 1 столова ложка; яйце – 2 штуки; борошно пшеничне – 120 грам; лимон – 1 штука; сіль, зелень петрушки – за смаком.

Приготування:

Яйця збити з вином, олією та 1 столовою ложкою води. Поступово підсипати муку до отримання густого тесту. Кляр коньячний

Щоб приготувати коньячний кляр, необхідно взяти такі продукти:

    борошно пшеничне – 60 грам; яйце – 1,5 штуки; масло рослинне – 60 грам; молоко – 50 грам; коньяк – 15 грам; сік лимонний – 60 грам; зелень петрушки – 6 грам; перець духмяний, сіль – за смаком.

Приготування:

Борошно розвести теплим молоком. Додати трохи рослинного масла, яєчний жовток, сіль і коньяк, добре розмішати і залишити на 10-15 хвилин. Перед смаженням ввести збитий білок. Кляр з імбиром і шафраном

Для пікантного клярі потрібно взяти:

    борошно – 5 столових ложок; рослинне масло – 4 столові ложки; яйце – 2 штуки; вершкове масло – 3 столові ложки; молоко – 1/2 склянки; імбир, шафран – за смаком; перець, сіль – за смаком.

Приготування клярі:

Розвести борошно молоком або водою, додати сіль, 2 столові ложки олії. Ретельно перемішати і дати тісту трохи постояти. Потім білки сирих яєць, збитих в піну, обережно влити в тісто і перемішати. Гарбузовий кляр

Цей рецепт незвичайного солодкуватого клярі передбачає набір таких продуктів:

    гарбуз – 20 гр; цибуля ріпчаста – 2 штуки; яйце – 4 штуки; вершки – 1/2 склянки; борошно – 1,5 склянки; перець, сіль – за смаком.

Приготування:

Шматочки гарбуза і цибулини пропустити через м’ясорубку. Додати залишилися інгредієнти. Суміш хорошенечко перемішати, злегка збиваючи. Кольоровий кляр (яскраво – оранжевий)

Знадобляться такі продукти:

    яйця – 3 шт.; борошно – склянка; молоко – 150 мл; шафран – на кінчику ножа; щіпка солі.

Шафран надає клярі красивий помаранчевий колір.

Кляр для смаження риби цибульний

Для цього рецепта підготувати такий набір продуктів:

    яйця – 2 штуки; борошно – 3 столові ложки; майонез – 2 столові ложки; цибуля ріпчаста – 1 штука; кріп нарізаний – 1 столова ложка; сіль, перець – за смаком.

Приготувати його можна так:

Використовуючи блендер, подрібнити і змішати всі інгредієнти, розділивши перед цим цибулину на 2-4 частини. Якщо блендера немає в наявності, то цибулину перетворити в кашку за допомогою дрібної терки і змішати з іншими інгредієнтами, перемішуючи віночком. Кляр пишний з мінеральною водою

Продукти:

    яйця – 2 штуки; борошно – 1,5 склянки; мінеральна вода (сильногазована) – 150 мл; сода – 1/4 чайної ложки; сіль – за смаком.

Приготування:

Мінеральну воду попередньо охолодити в холодильнику (до крижинок): відкрити пляшку і злити частину води, тільки після цього поставити в морозилку на охолодження. В іншому випадку пляшку просто розірве. Збити яйця з 1/2 частиною мінеральної води. Додати борошно, сіль і соду. Ввести другу половину мінералки в густе тісто.

Вибравши один з рецептів, можна приступати до обжарюванні рибного філе або шматочків курячого м’яса. Незвичайними на смак виходять овочі в клярі (кабачок, болгарський перець, баклажан). Головне – не боятися експериментувати.

Також знайшли:

  • як приготувати кляр для риби
  • приготування кляру
  • кляр для риби
  • як зробити кляр для риби
  • як зробити тістокляр для риби
  • кляр для жарення риби
  • Кляр що це
  • тісто кляр нове
  • тісто кляр як готувати
  • що означає в клярі

_0.3MB/0.00546 sec