Home » Поради » Як приготувати глінтвейн?

Як приготувати глінтвейн? Як приготувати глінтвейн?

Як правильно приготувати глінтвейн? Головне, запам’ятати – глінтвейн, як і кава, ні в якому разі не повинен закипати, інакше враження від напою буде геть зіпсовано. Сам процес приготування глінтвейну – справа дуже цікаве і захоплююче.

Імпровізувати з міцністю напою, його солодкістю та іншими смаковими відтінками можна до нескінченності. Температура готового “препарату” повинна бути в районі тих же 70 градусів. Для глінтвейну ідеально підходять червоні сухі або напівсухі неміцні вина. Ось рецепт класичного глінтвейну: пляшка (0,75) столового червоного вина, 6-7 штук гвоздики, мускатний горіх за смаком, 1/3 склянки води, столова ложка цукру. Часто в цей канонічний набір інгредієнтів додають лимон, апельсин або лимонну цедру, фрукти, додаткові спеції або міцні напої в мізерних дозах, надають напою тонкий смак. Гвоздика, мелений мускатний горіх засипаються в турку, заливаються 1/3 склянки води, доводяться до кипіння і варяться на маленькому вогні одну хвилину. Після цього відвар повинен настоятися 10 хвилин. Вино виливається в каструлю і ставиться на вогонь. У ледь підігрівшись вино виливається вміст турки і додається столова ложка цукру.

Головне, не перетримати глінтвейн на вогні, краще – для страховки – зняти його з плити просто досить гарячим. Після цього напій треба або відразу розлити по чашках, або залити в керамічний чайник. Важливо не забувати – глінтвейн не переносить охолодження, так як нагріте один раз вино вже назавжди втрачає свій букет і смакові якості. Глінтвейн – відповідний напій в період відновлення після інфекційних захворювань, при фізичному і психічному виснаженні.

Слід окремо відзначити, що якщо будуть використовуватися цітpусовие (лимони, апельсини і дp.), то слід видаляти і не використовувати веpхним шар кожуpи. Справа в тому, що пpоізводітелі цітpусових останнім вpемя стали покpивать кожуpу найтоншої полімеpной плівкою. Це робиться з метою пpедотвpащения поpчі плодів і збільшення їх сpока хpанения. Таку плівку неможливо видалити навіть ретельним миттям плодів, а можна видалити тільки механічним шляхом. Само собою pазумеется, що для здоpовья людини ця полімеpная плівка небажана.

Деякі секрети приготування глінтвейну

Які вина слід використовувати в якості основи для глінтвейну?

У дев’яносто дев’яти випадках зі ста використовуються недорогі, сухі червоні столові вина класу House wine (домашнє вино). Той же принцип – “хороший і недорогий” – Діє відносно “допоміжних” інгредієнтів: портвейну, коньяку і, якщо хочете, горілки. Що стосується прянощів, ароматичних компонентів і цукру, то тут найкраще покластися на інтуїцію бармена або кухаря.

Температура подачі

Глінтвейн повинен бути гарячим (70-75 градусів за Цельсієм), але не палючим. Тому в ресторанах його зазвичай подають у спеціальних прозорих келихах з товстого скла і обов’язково з ручкою.

Зберігати приготований глінтвейн можна в звичайному термосі. До речі, від цього напій тільки виграє: злегка загусне і настоїться. Єдина умова – якщо Ви плануєте зберігати напій більше години, з нього потрібно вийняти цедру лимона, інакше вино придбає гіркуватий смак.

Домашній глінтвейн

пляшка червоного вина 0,75 мл

апельсин 1 шт.

лимон 1 шт.

щіпка імбиру

Вилити вино в каструльку і поставити на вогонь. Фрукти розрізати навпіл і вичавити в вино сік. Додати цукор і волоські горіхи, розігрівати на вогні. Ні в якому разі не доводьте до кипіння. Коли глінтвейн буде готовий зняти його з вогню і дати хвилин 10 настоятися. Розлити в келихи і зверху покласти щіпку імбиру.

кориця 1 кус.

У каструлю налити 0,4 л води, покласти 2 шт. гвоздики, 1 шматочок кориці, дрібно порізану лимонну кірку, 125 г цукру і кип’ятити 1-2 хвилини, процідити. Потім долити 0,75 л червоного столового вина, ще раз підігріти до 70 градусів за Цельсієм (не кип’ятити!). У готовий напій можна влити чарку коньяку – для аромату і фортеці.

гвоздика 2 шт.

цукор 100 г

кориця 3 кус.

У каструлю налити півсклянки води, додати 100 г цукру, 2 шт. гвоздики, 3 шматочки кориці, один апельсин або лимон, розрізані на тонкі кружальця, довести суміш до кипіння, процідити. Додати 0,75 л білого сухого або яблучного вина, підігріти до 70 градусів за Цельсієм. Так само як червоний, білий глінтвейн п’ють гарячим.

вода 1/4

жовток 2 шт.

Закип’ятити 1 л столового білого вина з 1-4 шт. гвоздики і 1/4 води. Розтерти до білого 2 жовтки з 4 ложками цукру в боьшой каструлі, поставити отриману масу на маленький вогонь і дуже тонкою цівкою при енергійному помішуванні влити в неї гаряче вино. Не доводячи суміш до кипіння, збивати жовтки з вином до утворення піни. Такий глінтвейн зазвичай прийнято подавати з бісквітами.

кагор 300 г

Змішати яблучний сік (550 г), лимонну цедру (за смаком), солодкий кагор (300 г) і довести до кипіння.

Також знайшли:

  • Температура подачі білого глінтвейну
  • чи можна глінтвейн наливати у термос

_0.29MB/0.00380 sec