Home » Поради » Як приготувати домашній йогурт – рецепт з фото і відгуками / Меню тижня

Як приготувати домашній йогурт – рецепт з фото і відгуками / Меню тижня Як приготувати домашній йогурт

У домашніх умовах йогурт приготувати складніше, ніж, наприклад, сир або сир. Його виготовлення вимагає дотримання двох основних умов: закваска повинна містити ЖИВІ культури болгарської палички і термофільного стрептокока, а під час приготування йогурту повинна підтримуватися постійна температура трохи вище 40 градусів.

Складність із закваскою полягає в тому, що її не так просто знайти. У наших аптеках її не продають, тому для першого разу доводиться використовувати покупної йогурт. Я перепробувала 6 різних йогуртів від різних виробників, поки, нарешті, один з них не виявився живим і не погодився розмножуватися. Покупної йогурт, використовуваний для закваски, повинен відповідати наступним вимогам :

– він повинен називатися «йогурт». Чи не йогуртний продукт, а саме йогурт;

– його термін придатності не повинен бути більше 1 місяця;

– на ньому не повинно бути маркування «термічно оброблений»;

– він не повинен бути солодким, містити наповнювачі, барвники, стабілізатори, консерванти і т. д. Склад – тільки молоко і закваска.

– в магазині він повинен зберігатися в холодильнику.

Друга умова приготування домашнього йогурту – постійна температура близько 40 градусів . Її можна підтримувати декількома способами:

– використовувати йогуртницю;

_0.3MB/0.00558 sec