Home » Поради » Як приготувати біляші, рецепт з фото

Як приготувати біляші, рецепт з фото Як приготувати біляші

Що за диво ці пишні ароматні біляші. Золотиста поджарістая корочка в поєднанні з соковитим фаршем і пікантним перчиком не залишить байдужими ваших гостей і домочадців. Біляші, безсумнівно, прикрасять будь вечерю і навіть святковий стіл. Традиційно їх роблять круглої форми з отвором в центрі. У будь-якій країні біляші вважають споконвічно національною стравою. І ніхто точно не може сказати, звідки вони насправді до нас прийшли. Що знадобиться для нашого рецепта?

Інгредієнти Продукти, які необхідні для приготування беляшей:

    дріжджі пресовані, чверть маленької пачки; яловичина, 200 г; свинина, 200 г; вода; борошно; масло рослинне; перець; часник; лук; сіль, цукор.

Калорійність: в одному біляші міститься близько 400 ккал. Готуємо тісто для біляшів

Наливаємо півлітра води в глибокий посуд, туди ж додаємо дріжджі і чайну ложку цукру.

Чашку потрібно поставити в тепле місце, щоб дріжджі трохи піднялися. На це піде приблизно півгодини. Коли дріжджі підійдуть, на поверхні води ви помітите бежеву пінку. Отже, тепер додаємо у воду з дріжджами сіль і чекаємо, поки вона розчиниться.

Порада: щоб приготувати повітряне м’яке тісто, потрібно просіяти борошно на три рази. Сіяти можна в чашку або каструлю. Просіяне борошно необхідно додавати поступово, добре перемішуючи тісто.

Порада: якщо маса вийшла рідкуватий, додайте ще трохи борошна. Потім вимішуємо тісто прямо в чашці. Воно не повинно бути дуже густим. Але не та розтікатися. Ставимо ємність з тістом в тепле місце і щільно накриваємо кришкою або пакетом.

Порада: посуд для тесту повинна бути досить глибокою. Коли тісто підніметься, воно збільшиться приблизно в 3-4 рази. На це піде близько двох годин. Тепер можна зайнятися приготуванням фаршу.

Фарш для беляшей

Традиційно фарш для беляшей готують з напівжирної свинини і яловичини, у співвідношенні 1:1. М’ясо необхідно розрізати на невеликі кубики для того, щоб зручніше було їх переробляти на м’ясорубці. Спочатку крутимо свинину потім яловичину.

Порада: щоб м’ясо легше проходило через м’ясорубку, його потрібно злегка підморозити.

Отже, м’ясо перероблено, можна приступити до приправ для начинки. Лук потрібно дрібно порубати і додати до м’яса. Часник подрібнити зручним способом і перекласти в чашку з фаршем.

Додати перець і сіль. Фарш можна перемішати ложкою або руками заздалегідь надівши рукавички.

Порада: щоб начинка для беляшей вийшла соковитою, в готовий фарш додайте чверть склянки холодної, сирої води. Начинка готова. Тепер розберемося з тестом.

Рецепт приготування беляшей

За той час, поки ми займалися приготуванням фаршу, наше тісто встигло піднятися і перетворитися на справжнє пишне хмара.

Багато катають тісто на борошні, але ми сьогодні обійдемося без неї. Отже, на чистий стіл наливаємо рослинне масло і розподіляємо його по всій поверхні. Потім дістаємо з посуду піднялося тісто і викладаємо його на стіл.

Формуємо з нього ковбаску.

Поділяємо тісто на рівні невеликі частини.

Руками робимо колобки розміром трохи менше тенісного м’яча.

Тепер трохи приминає пальцями кожен готовий кульку з тіста. Виходять невеликі коржі.

На кожну лепешечку викладаємо начинку з фаршу.

Загортаємо зразок кулька, підбираючи краю вгору. Залишаємо на столі.

Ставимо сковороду з товстим дном на великий вогонь. Наливаємо рослинне масло, рівно наполовину.

Також знайшли:

  • біляші на дріжджах

_0.3MB/0.03069 sec