Home » Поради » Як приготувати біляші дивіться на Як пріготовіть. ру – тут кращі рецепти і приготування

Як приготувати біляші дивіться на Як пріготовіть. ру – тут кращі рецепти і приготування Як приготувати біляші Рецепт беляшей з м’ясом

Біляші складаються з двох основних інгредієнтів тіста і м’ясної начинки. Почнемо готувати з тіста.

Тісто для біляшів

Що б приготувати тісто нам знадобиться:

    320 гр. пшеничного борошна 160 мл. води або молока 8 гр. дріжджів 1 ч. л. цукру 1/2 ч. л. солі

Замішуємо тісто, ставимо в тепле місце. Після того як тісто піднялося – уминає його і даємо ще постояти. Чекаємо коли підніметься вдруге.

Начинка для біляшів з м’ясом

Готується фарш з наступних інгредієнтів:

    450 гр. яловичини 100 гр. лука 60 мл. води Сіль і перець за смаком Олія для смаження

Приготування беляшей Для приготування фаршу необхідно нарізати яловичину кубиками, після пропустити через м’ясорубку, або кухонний комбайн разом з цибулею. Далі з замішаного тесту розгортають товстий джгут і поділяють його на 12 частин. Розкочують з них кульки і дають їм відстоятися хвилин 10-15. Після розкочують коржики і викладають м’ясо, краї коржа защипують “мотузочкою”, залишаючи середину біляші відкритою. Смажити необхідно на розпеченій сковорідці відкритою стороною вниз, після того як утворилася рум’яна кірочка беляш необхідно перевернути і готувати до готовності. Готовність можна визначити злегка натиснувши на беляш, з нього повинен потекти прозорий сік.

Калорійність біляші на 100гр – 225 ккал.

Соковитий і апетитний перемячі – це ніщо інше, як звичайний пиріжок з м’ясом з Дорожеві тесту просто нестандартно оформлений. Біляші зазвичай роблять круглими і відкритими, або трикутними і закритими. Але незважаючи на те, що про пиріжках здається вже все відомо, в приготування беляшей є свої, фірмові секрети.

Якщо у вас є час, то фарш на біляші краще приготувати заздалегідь і залишити на 12 годин маринуватися в холодильнику. Перед смаженням додайте в м’ясо дрібно порізану зелену цибулю і крижану воду (або колотий лід). Від цього пиріжки вийдуть ніжними і будуть буквально танути в роті.

поджарістая, з хрусткою скоринкою біляші особливо смачні в поєднанні з молоком, чаєм або бульйоном. Можна подати біляші і зі свіжими овочами: редискою, помідорами, огірками.

речі, для приготування класичних домашніх беляшей по-татарськи використовують топлений жир і якщо у вас є така можливість – обов’язково спробуйте посмажити на ньому.

Укладати біляші треба защипами вниз, щоб тісто швидше зчепилося і не розійшлося. Готуйте випічку на невеликому вогні: коли одна сторона стане приємного золотистого кольору, можна перевертати на другу і тримати до готовності.

Якщо ваші біляші виходять сирими всередині:

Робіть тісто тонше, намагайтеся, щоб сам беляш теж був максимально плоским. Ймовірно м’ясо у вас не прожарівается через товщину випічки. Якщо ви хочете зробити маленькі і круглі біляші з дуже товстим шаром тіста, то краще готувати їх у духовці.

Якщо тісто порвалося:

Отщіпніте невеликий шматок тіста і зробіть «латочку» на порваному біляші. Обсмажуйте як звичайно – все буде відмінно!

Якщо не вистачило фаршу:

Якщо у вас несподівано закінчився фарш, а тісто ще залишилося можна зробити солодку випічку. Спробуйте оригінальну начинку (на 7 беляшей): 150-200 г мармеладу, маленький шматочок звичайного твердого сиру і 1 банан. Мармелад і сир наріжте дрібними шматочками, а банан збийте в блендері. Змішайте інгредієнти і начините ними біляші. Ми впевнені – їх з’їдять мало не швидше звичайних з м’ясом!

Інші варіанти начинки для смажених пиріжків-пончиків: бананове пюре, терті яблука з цукром, джем, сир. гриби (шампіньйони, гливи), солодкий сир, суміш ковбаси та сиру, сиру і варених яєць, солодкого перцю та сиру, сиру і помідорів.

А можете придумати і свою начинку для біляшів. Головне, добре подрібнити її.

Також знайшли:

  • рецепт біляшів як на базарі
  • біляші як на базарі
  • як приготувати біляші
  • тісто на біляші
  • рецепти чебуреків і біляшів
  • біляші на воді
  • тісто для біляшів
  • як робити тісто для біляшів
  • як приготовити биляши
  • калорійність біляшів

_0.28MB/0.00318 sec