Home » Поради » Як правильно вибрати обробну дошку. Види обробних дощок

Як правильно вибрати обробну дошку. Види обробних дощок Як правильно вибрати обробну дошку

Без обробної дошки не обходиться жодна господиня. Спробуйте, для прикладу, замінити обробну дошку тарілкою або на чому-небудь іншим, ви не зможете добре розрізати шматок м’яса або овочі.

В будь-якому господарському магазині ви знайдете самі різні дошки:

    із загартованого скла (гладкі і з шорсткою поверхнею); пластикові; бамбукові; дерев’яні. кам’яні.

Обробні дошки із загартованого скла дуже красиві і на них нанесені різні малюнки, тому завжди можна підібрати скляну дошку, яка підійде ідеально саме для вашої кухні і стане справжнім її прикрасою.

Але скляну дошку краще вибирати не з гладкою, а з шорсткою поверхнею, на такій дошці продукти ковзати не будуть. Ви так швидше наріжете овочі або розправитися м’ясо, яке не поранившись, при цьому.

В даний час дошки із загартованого скла і каміння обробні дошки користуються найбільшою популярністю.

Однак найпрактичнішими вважаються дерев’яні обробні дошки. Вони екологічні, досить дешеві, порівняно з дошками із загартованого скла або каменю, обробляти м’ясо і рибу на них дуже легко. Однак мити таку дошку можна тільки руками. Дерев’яні обробні дошки виготовляють, в основному, з сосни, берези, дуба, бука, акації. Дубові і букові дошки вважаються найбільш міцними.

Бамбукові дошки не розшаровуються, стійкі до вологи, але вони мають деякі недоліки. Коштують вони, в порівнянні з дерев’яними дошками, набагато дорожче, до того ж, ці обробні дошки швидко брудняться, покриваються подряпинами і вже після декількох застосувань виглядають дуже непрезентабельно.

Пластикові дошки мають масу переваг. Найбільшим плюсом цих дощок є їх дешевизна. Дошки з пластику легко миються, їх можна ставити навіть в посудомийну машину для кращого промивання. Пластикові дошки прослужать вам дуже довго, вони не тріскаються, не деформуються, продукти, при оброблення, на ній не ковзають. Можна сказати, дошки з харчового пластику є найкращим рішенням для кухні.

Якщо вам дозволяють ваші фінанси, можна придбати обробну дошку з гівеї. Це Цей вид деревини вважається найкращим для кухонних дощок. Гів’ї не вбирає запахи, легко миється, стійка до вологості, не тріскається. Єдиним недоліком обробних дощок з гівеї є їх висока вартість.

Хотілося б, наостанок, дати вам пораду. Яку б дошку ви не вибрали, їх має бути кілька на вашій кухні, окремо для обробки риби, м’яса і овочів.

Джерело: редакція сайту RusAdvice. Org

_0.28MB/0.03271 sec