Home » Поради » Як правильно вибирати кухонний посуд? – Поради – Домашнє вогнище

Як правильно вибирати кухонний посуд? – Поради – Домашнє вогнище Як правильно вибирати кухонний посуд?

Вибір кухонного посуду – це, перш за все, вибір якісної та здорової їжі, яку ви будете в ній готувати. Як не помилитися з вибором?

Зараз виробники пропонують величезну різноманітність кухонного посуду, на будь-який смак і гаманець. Якщо ви стурбовані вибором правильної ємності для приготування їжі, перед тим як зробити покупку, скористайтеся цими порадами!

Оптимально, щоб на вашій кухні були каструлі з різного матеріалу: алюмінієві, емальовані, з нержавіючої сталі. Важливо пам’ятати, що дешева «нержавійка» може бути недостатньо якісною і довговічною. Прийшовши в магазин за каструлями, обов’язково зверніть увагу на ручки каструль. Краще, якщо вони будуть литими і з міцного матеріалу. Уникайте дешевих пластикових ручок, які можуть плавитися під час готування. Також ручки можуть мати спеціальні насадки з термостійкого не нагрівається матеріалу.

Важливий нюанс – наявність отворів на кришці каструлі, завдяки яким рідина при кип’ятіння не буде переливатися через край. Також зверніть увагу на самі кришки: дуже зручні у використанні ті, що виконані з жаростійкого скла.

Класика жанру – чавунні сковороди, однак, при всій своїй міцності і добротності, вони мають один суттєвий недолік: вони важкі. Якщо ви не згодні накачувати собі м’язи, використовуючи чавунні сковорідки, зверніть увагу на більш сучасні, легкі вироби, які, тим не менш, будуть теж практичними у використанні.

Підбираючи сковороду для електричної плити, звертайте увагу на те, щоб діаметр сковороди збігався з діаметром млинця вручений панелі. Якщо ви використовуєте стеклокерамическую варильну панель, сковорода повинна мати ідеально рівне і гладке дно, тоді нагрів буде рівномірним. Для індукційних плит вибирайте сковорідки з алюмінію або нержавіючої сталі, спеціально пристосовані для такого способу приготування їжі.

Окрема розмова – про сковородах з антипригарним покриттям. Вони безумовні лідери продажів, оскільки в рази спрощують процес приготування, і до того ж при їх використанні можна додавати менше жиру в їжу. Зверніть увагу на сковорідки, у яких антипригарне покриття нанесено і всередині, і зовні. Такий посуд буде легко вимивати від жиру.

Посуд для випічки

Форм для випічки має бути кілька, різної величини і конфігурації. Останнім часом стійким попитом користуються силіконові форми: вони легкі, займають небагато місця, їх зручно мити. Мабуть, єдиний серйозний недолік: такі форми не можна ставити на відкритий вогонь.

За передбачуваному різноманітності «фігур і варіантів» тефлонові форми не поступаються силіконовим, можливо, навіть перевершують.

Якісні форми з антипригарним покриттям зсередини і зовні прекрасно підходять як для випічки, так і для запікання м’яса, риби, овочів. Вони рівномірно прогріваються і добре тримають температуру. Тільки пам’ятайте, що такий посуд не можна дряпати! Користуйтеся тільки дерев’яними лопатками, і тоді вона прослужить вам довго.

_0.28MB/0.00334 sec