Home » Поради » Як правильно різати цибулю? / Кулінарія / SkillVille

Як правильно різати цибулю? / Кулінарія / SkillVille Як правильно різати цибулю?

Сьогодні я покажу вам невеличкий майстер-клас присвячений кулінарному мистецтву. На цей раз ми ріжемо цибулю!

Різати цибулю легко і без сліз – не так складно, як здається на перший погляд.

Крок 1. Ніяких сліз

Перед тим як приступати до роботи, я дам вам кілька порад:

1. Покладіть цибулю в морозилку, приблизно за 15 хвилин до початку роботи. Холодний цибуля не такий зухвалий, як теплий.

2. Очищену цибулю, можна також охолодити – поклавши його в миску з холодною водою хвилин на 5.

3. Якщо у вас є можливість, присуньте обробну дошку (на якій будете різати цибулю) ближче до витяжки. Адже сльози у нас викликають випаровуються пари.

У цій справі – головне не пошкодити пальці. Їх слід розташувати, як показано на фото. І взагалі, так варто різати будь-який овоч або фрукт.

Крок 3. Починаємо різати

Беремо нашу цибулину, відрізаємо хвостик, очищаємо і кладемо в миску з холодною водою на 5 хвилин (для того щоб потім при різанні було менше сліз).

Крок 5. Техніка шинкування

Спочатку ріжемо цибулю уздовж на смужки. Ширина смужок залежить від того, якого розміру Вам потрібен лук у підсумку. Якщо зовсім дрібно нашатковану, то смужки – вузькі, якщо більш крупно-нашатковану, то і смужки – ширше.

Також знайшли:

  • правильно ризати цибулю
  • як правильно різати цибулю