Home » Поради » Як посмажити насіння смачні і корисні? » Жіночий інтернет журнал «Pepla»

Як посмажити насіння смачні і корисні? » Жіночий інтернет журнал «Pepla» Як посмажити насіння смачні і корисні?

Т акже як і картоплю, насіння соняшнику були завезені до Європи після відкриття Америки Колумбом. Спочатку соняшник розглядали тільки як декоративну рослину. Їм прикрашали сади і клумби.

«Спасибо!» за те, що сьогодні насіння і соняшникова олія популярні і повсюдно доступні, ми повинні сказати простому російському селянинові, якому одного разу в голову прийшло витягти масло з насіння соняшника. Він зробив це самим простим і простим пресом. У наслідок, наприкінці дев’ятнадцятого століття масло соняшнику було визнано вже в Європі, і навіть Америці. Соняшник почали активно культивувати на полях і в садибах.

Трохи про користь насіння

Багато хто вважає клацання насіннячок поганою звичкою. Але медики запевняють, що насіння соняшнику – це відмінний засіб для профілактики хвороб серця і судин, інфекційних захворювань, хвороб печінки, в реабілітаційний період після травм. На сьогоднішній день насіння можна купити в будь-якому магазині. Велике безліч виробників пропонують насіння, посмажені різними способами, з додавання солі і без. Але жоден виробник не зможе посмажити насіння, так як ви самі можете це зробити вдома. Є і ще одне «але»!. Насіння соняшнику самого початку – це дуже корисний продукт. У сирих насінні соняшнику міститися амінокислоти, що перешкоджають відкладенню холестерину на судинах, вітамін Е, а також багато магнію.

Безумовно, їсти насіння в сирому вигляді зовсім несмачно. Тому потрібно вміти смажити насіння, враховуючи безліч нюансів і секретів. Деякі називають це справжнім мистецтвом. У першу чергу потрібно вибрати гарні насіння для смаження. Вони повинні бути «пузаті» і середнього розміру. Такі насіння після смаження стануть маслянистими і солодкими на смак.

Смажимо насіння на сковороді

В першу чергу насіння потрібно ретельно промити під проточною водою. Під час миття з насіння змивається фарбувальний пігмент, тому під час клацання руки залишатимуться чистими. Часто в сирих насінні попадається різний сор: ядра, зіпсовані насіння, залишки квіток соняшнику. Видалити весь цей сор можна, помістивши насіння в миску і заливши водою – сор повинен спливти, після чого його буде дуже просто видалити. Далі добре нагріваємо сковорідку, краще, якщо вона буде чавунної. Насіння викладаємо.

Зверніть увагу, для того щоб вони добре присмажився, багато насіння на сковороді бути не повинно. Сковорідку можете змастити соняшниковою олією. Це необов’язково, на ваш розсуд. Тепер пару слів про температуру смаження. Спочатку температура повинна бути максимальна, потім зменшіть її до середнього значення. Всього насіння смажаться п’ять-п’ятнадцять хвилин. При смаженні обов’язково помішуйте насіння, по можливості дерев’яною ложечкою. Про готовність насіннячок, ви зможете дізнатися, спробувавши кілька штук на смак, або, побачивши, що колір ядер став кремовий.

На просторах Інтернету можна знайти велику безліч способів смаження насіння. Ми хочемо звернути вашу увагу ще на один вельми незвичайний, але поширений спосіб смаження. Насіння промивають, викладають на вже розігріту сковорідку і пріжарівают (все як було описано вище). А ось потім слід цікаве дію. У злегка підсмажені насіння виливається вода (приблизно 100 мл.). При цьому якщо ви бажаєте, щоб насіння були солоними, воду потрібно попередньо підсолити. За рахунок цього способу насіння трошки роздуються і пропарити, клацати їх буде легше.

Коли вода википить, і насіння соняшнику стануть потріскувати на сковорідці, помішуйте їх чаші і зменшіть температуру. Готуйте ще п’ятнадцять хвилин. Після готовності насіння, їх потрібно висипати на бавовняне або лляне рушник, ним же і накрити. Залишити до охолодження, потім сміливо приступити до вживання! Не залишайте насіння в сковороді при вимкненому плиті, так як сковорода остигає повільно, і насіннячка легко можуть згоріти. Не варто класти гарячі насіння в холодильник, щоб вони швидше охололи, так можна угробити холодильник.

Смажимо насіння в духовці

Якщо ви вирішили посмажити насіння в духовці, можете використовувати як деко, так і сковороду. Смак підсмажених в духовці насіннячок відрізнятиметься від підсмажених на плиті. Це пов’язано з тим, що в духовці насіння спочатку підсушуються, а потім вже смажаться. Промийте насіння під проточною водою і викладіть на деко або сковороду тонким шаром. Духовку потрібно попередньо розігріти до двохсот градусів. Періодично помішуйте насіння і перевіряйте їх готовність.

Чи варто смажити насіння в мікрохвильовій печі?

Звичайно, варто. Жарка насіннячок в мікрохвильовці найсучасніший і, мабуть, найшвидший спосіб. Дотримуйтесь нашим рецептом. Як звичайно промийте насіння. Далі у вогнетривкий посуд висипте насіння рівним шаром товщиною два-три сантиметри. Спочатку ставимо максимальну потужність і запускаємо на півтори хвилини. Чекаємо. Після закінчення циклу, перемішайте і вирівняйте насіння. Потім на середній потужності ставимо на одну хвилину. Перемішуємо. Потім знову на хвилину на такої ж потужності. Якщо після цього насіння не готові, можна прогріти насіння ще хвилину на середній потужності.

Смажимо гарбузове насіння

Гарбузове насіння смажать майже за таким же принципом, як і насіння соняшника. Їх викладають на розігріту сковорідку з товстим дном, і, помішуючи, смажать на середньому вогні протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Переконайтеся, що насіння готові, спробувавши на смак. Зніміть з плити, залишивши в сковороді до охолодження. Приємного вам апетиту!

Також знайшли:

  • жарений соняшник в мікрохвильовці
  • скільки часу смажити чищене насіння соняху

_0.31MB/0.00278 sec