Home » Поради » Як готувати яловичі мізки?

Як готувати яловичі мізки?

Як готувати яловичі мізки? Як готувати яловичі мізки?

Олена Мислитель (5478) 5 років тому

Смажені мізки під соусом.

Мізки з 2 волових голів очистити від плівок, вимочити в холодній воді, змінюючи її, години 2-3, поки не очистяться зовсім від крові. Потім опустити їх шумівкою в 5 склянок киплячої води з 2 ложками

оцту, з 2 ложечками солі, 20 цільними зернами простого перцю. Негайно відставити з великого вогню, не даючи кипіти, протримати хвилин 10. Вийняти на сито, осушити, остудити, нарізати скибочками, посолити, посипати перцем, злегка обваляти в борошні, потім – в яйцях і сухарях, обсмажити в олії на сотейнику. Огарніровать соусом з овочів, зелені і пр. Поклавши на блюдо, облити соусом.

Варені мізки під соусом.

Зварити мізки. Підсмажити злегка в ложці олії 2 ложки борошна, розвести 3 склянками бульйону, покласти трохи лимонної цедри, прокип’ятити, процідити, посолити, влити лимонного соку, покласти зварені нарізані мізки, всипати зеленого кропу і петрушки раз закип’ятити.

Інший рецепт:

Мізки яловичі або телячі витримуємо в холодній воді 2 години, не виймаючи з води, обережно знімаємо з них плівку, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою (1 – 1,5 л на 1кг мізків). додаємо оцет, морква, цибуля, петрушку і доводимо до кипіння. Подальшу варіння виробляємо при слабкому кипінні 20 – 25 хвилин. За 5 – 10 хвилин до готовності кладемо сіль, спеції. Зберігаємо мізки в тому ж відварі.

Подаємо мізки, нарізані на порції, з відвареним рисом або картопляним пюре, поливаємо соусом або маслом. Соуси – білий, парової, томатний.

Продукти на 5 порцій: 700 г сирих яловичих або телячих мізків, 50 г овочів та цибулі ріпчастої (для варіння мізків). 20 мл оцту 3%-ного, 500 г гарніру, 500 г соусу, спеції, сіль.

Мізки.

Мізки з однієї голови бичачої або 2 телячих намочити в холодній воді щоб абсолютно очистилися від крові, зняти пленочки, опустити в 21/2 склянки окропу, з 10 цільними зернами простого перцю, з 1 лавровим листом, з 1 столовою ложкою оцту і з 1 чайною ложкою солі, кип’ятити хвилин 10 до готовності, вийняти дуршлаговою ложкою, остудити, нарізати скибочками, обваляти в яйці і сухарях, підсмажити в олії з обох сторін.

Котлети з мізків.

Мізки з 2 телячих голів зварити в солоній воді з оцтом, англійським перцем і лавровим листом, протерти крізь сито, покласти 3-4 ложки тертої булки, трохи англійської простого перцю маленьку дрібно порубаних цибулину, підсмажену в 1/2 ложці олії, додати зеленої петрушки, 2 жовтки, 1 яйце змішати, приготувати котлети, вмочати кожну в яйці, посипати сухарями і смажити в олії.

МОЗГИ СМАЖЕНІ

Мізки замочити в холодній воді протягом 30-40 хвилин, після чого очистити від плівки, покласти в каструлю, залити холодною водою так, щоб мізки були нею покриті, додати 1-2 ст. ложки оцту, сіль, 2-3 лаврових листки і 5-6 горошин перцю (або 1/10 шт. стручкового). Коли вода закипить, послабити вогонь і продовжувати варити ще 25-30 хвилин. Готові мізки вийняти з відвару і дати злегка обсохнути, після чого кожну половинку мозку розрізати на дві частини, посипати сіллю, меленим перцем, обваляти в борошні і з усіх боків обсмажити в олії на розігрітій сковороді. Готові мізки укласти на блюдо, полити олією та лимонним соком і посипати зеленню петрушки або кропом. На гарнір можна дати картопля смажена, картопля в молоці або картопляне пюре, а також горошок, стручки квасолі, морква та ін

На 1 шт. мізків 1 ст. ложку борошна, 1/2 лимона і 2 ст. ложки масла.

МОЗГИ СМАЖЕНІ, в сухарях

Зварити мізки, як зазначено в попередньому рецепті. Розрізати кожну половинку на дві частини, посипати сіллю і меленим перцем, обваляти в борошні, а потім, змочивши яйцем, в сухарях. Підготовлені таким чином мізки обсмажити в добре розігрітій олії протягом 7-8 хвилин до утворення золотистої скоринки. Готові мізки укласти на блюдо, полити олією і прикрасити зеленню петрушки. На гарнір дати смажену картоплю або картопляне пюре, зелений горошок, морква або стручки квасолі. Окремо може бути поданий томатний соус.

Загрузка...

На 1 шт. мізків 1/2 склянки сухарів, 1 яйце, 1 ст. ложку борошна і 3 ст. ложки масла.

Також знайшли:

  • як приготувати мозги
  • як готувати мозги
  • як приготувати мозок
  • страви з мозку
  • мозки рец
  • рецепти приготування мозгів
  • як приготовити мозок