Home » Поради » Як готувати якісні заливки – закачування, заготовки на зиму. Рецепти варення та інших зимових домашніх заготовок

Як готувати якісні заливки – закачування, заготовки на зиму. Рецепти варення та інших зимових домашніх заготовок Як готувати якісні заливки

Для заготовок, приготованих в домашніх умовах, застосовують три різних види заливок, залежно від типу консервів. Це сироп (для солодких заготовок), розсіл (для овочевих солінь) і маринад. Щоб заготовки вийшли якісними, потрібно навчитися правильно готувати заливки, так як від їх якості, більшою мірою, залежатиме смак продукту.

Розсіл – це розчин, приготовлений з повареної солі і води. Готують його так: відведені кількість солі потрібно розчинити в гарячій воді, потім закип’ятити отриману рідину. Після охолодження, розсіл необхідно процідити, склавши марлю в декілька шарів або взявши полотняну ганчірочку. Тканина або марлю потрібно попередньо прокип’ятити, висушити і погладити праскою на максимальній температурі.

Як розрахувати кількість солі? Для цього потрібно знати розсіл, якій концентрації потрібно отримати. Так, якщо вам потрібен літр однопроцентного розчину, то буде потрібно 10 грамів солі і 990 грамів води. Якщо ж розсіл повинен бути 10%, то вам потрібно буде взяти 100 грамів солі і 900 грамів води.

Сироп – це розчин, отриманий з води і цукру і уварений до потрібної густоти. Готується сироп аналогічно розсолу, тільки замість солі потрібно буде взяти цукор і не просто довести розчин до стану кипіння, а проварити хвилини три. Тепер сиропу потрібно дати час на відстоювання (як правило, досить однієї години), після чого процідити його, використовуючи складену марлю. Трапляється, що сироп виходить мутнуватим, тоді ви можете його освітлити, використовуючи білок курячого яйця. Одного білка достатньо для освітлення 4 літрів сиропу. Білок додають в повністю остуджений сироп і добре розмішують, потім каструлю ставлять на вогонь. Під впливом температури білок згортається, збираючи частинки, які надають каламутність сиропу. Піднімається піну потрібно дуже ретельно зібрати шумівкою, а потім знову процідити сироп.

Кількість цукру визначається залежно від потрібної концентрації сиропу. Нижче наведена табличка, в якій зазначено кількість води і цукрового піску для приготування літра сиропу різної концентрації.

Також знайшли:

  • як готується заливка
  • як готуеться заливка

_0.28MB/0.00274 sec