Home » Поради » Вчимося правильно запікати буженину – Ресторани – Як приготувати соковите запечене м’ясо в домашніх умовах | СЬОГОДНІ

Вчимося правильно запікати буженину – Ресторани – Як приготувати соковите запечене м’ясо в домашніх умовах | СЬОГОДНІ

Вчимося правильно запікати буженину – Ресторани – Як приготувати соковите запечене м’ясо в домашніх умовах | СЬОГОДНІ Вчимося правильно запікати буженину Як приготувати соковите запечене м’ясо в домашніх умовах

Морква 150 г

Сіль 60 г

Перець 3-4 г

Майонез 60 г

Крем:

сметана 500 г

цукор 1 ст.

загустителя

для сметани 1 п.

банани (порізати кільцями) 1 шт.

готова мастика, цукрові кульки і сердечка, вафельна метелик (прикраси магазинні).

Білки збиваємо з цукром і ваніліном до утворення густої піни, потім вводимо по одному жовтку. Після цього додаємо просіяне борошно і ложкою обережно вимішуємо тісто. Можна додати дрібно порубані горішки. Форму змастити маслом і наповнити наполовину.

Випікати 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів (при випіканні духовку не відкривати, щоб бісквіт не впав). Коржі розрізати уздовж і змастити кремом (сметану, цукор і загусник збити), на крем викласти кружальця банана. Верх тортика оформляємо мастикою і прикрасами.

КОРИСНІ ПОРАДИ

Найкраще брати свинячий ошийок. Також можна використовувати задню частину або корейку. Дивіться на колір м’яса: якщо воно ніжно-рожеве, значить, м’ясо молоде, і буженина вийде смачною і ніжною.

Запікати буженину треба досить довго – від 50 хвилин до 1,5 години, залежно від її ваги. Мінімальний час в 50 хвилин підходить, якщо ви готуєте близько кілограма буженини.

Можна також спершу злегка обсмажити замариноване м’ясо, а потім вже довести до готовності в духовці. Запікати найкраще у фользі або в спеціальному термомешке. Можна, звичайно, обійтися і без них, просто поставивши м’ясо в будь-якої зручної для духовки ємності, але тоді буженина вийде сухувата. Соковитості їй додати можна, постійно поливаючи утворюються жиром, однак корочка все одно буде трохи суші.

Щоб перевірити, чи готове ваше блюдо, проткніть його дерев’яною шпажкою: на ній не повинно залишатися м’ясо, а виділився сік повинен бути блідо-рожевий, ближче до світло-сірому, але не червоний. Якщо буженина готова, дістаємо її і тримаємо ще 10 хвилин у фользі, даючи можливість остаточно “дійти”. Лише потім розгортаємо, даємо трохи охолонути і подаємо на стіл.

Готову буженину можна довго зберігати, поклавши в морозильник. Перед подачею її треба буде добу потримати на полиці під морозильником, а потім подавати холодною або розігрітій (також можна злегка підсмажити).

КОНКУРС “нагодувати коханого”

До 8 Березня “Сегодня” проводить змагання серед чоловіків-кулінарів. Щосуботи в рубриці “Застілля” ми публікуємо найбільш цікаві рецепти. Автор кращого отримає можливість безкоштовно повечеряти зі своєю улюбленою у столичному ресторані “Дубки”. Свої оригінальні рецепти надсилайте до редакції за адресою: 03056, м. Київ. вул. Борщагівська, 152-б. Також на e-mail: [email protected] ua.

ТОРТ “УЛЮБЛЕНОЇ НА ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ”

Тісто (бісквіт):

    борошно 1 ст. цукор 1 ст. яйця 4 шт. ванілін за смаком горіхи за смаком

Крем:

    сметана 500 г цукор 1 ст. загустителя для сметани 1 п. банани (порізати кільцями) 1 шт.

Оформлення:

готова мастика, цукрові кульки і сердечка, вафельна метелик (прикраси магазинні).

Приготування

Білки збиваємо з цукром і ваніліном до утворення густої піни, потім вводимо по одному жовтку. Після цього додаємо просіяне борошно і ложкою обережно вимішуємо тісто. Можна додати дрібно порубані горішки. Форму змастити маслом і наповнити наполовину.

Цього разу претендентом на романтичну вечерю 8 Березня став киянин Юрій Богаченко, який надіслав рецепт торта “Любимой на день народження”. “Рішення приготувати цей торт дозріло, тому що 8 Березня для мене – це не просто Міжнародний жіночий день: в цей день народилася моя кохана дружина Світлана”, – розповідає Юрій.

Загрузка...

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter