Home » Поради » Таблиця заміни вуглеводних (хлібних) одиниць

Таблиця заміни вуглеводних (хлібних) одиниць Таблиця заміни вуглеводних (хлібних) одиниць

Продукти, які необхідно враховувати по вуглеводним одиницям:

    Злаки, крупи, борошняні продукти Жідкомолочние продукти Фрукти Овочі (тільки ті, які містять багато вуглеводів і мало клітковини) – картопля Рафіновані вуглеводи

Дані таблиці узгоджуються з даними наступних джерел: М. Бергер, Є. Г. Старостіна, В. Йоргенс, І. Дідів “Практика інсулінотерапії”; Е. Штандл, Х. Менерт “Великий довідник з діабету” 2000.

Правила харчування:

    Їжте більше овочів (у кожний прийом їжі). Рівномірно розподіляйте вуглеводи протягом дня. Не робіть великі перерви між прийомами їжі. Їжте менше, але частіше. Підраховуйте хлібні одиниці і регулярно вимірюйте цукор у крові . Віддавайте перевагу повільно засвоюваним вуглеводам (багатим клітковиною). Якщо у Вас підвищений вагу тіла, то скоротіть споживання жирної їжі в два рази. З’їдайте достатньо білків і вітамінів в кожен прийом їжі. Скоротіть споживання кухонної солі. Чи не підсолюйте їжу.
    Обговоріть з лікарем Ваш план харчування. Детально про харчування Вам розкажуть у ШКОЛІ ДІАБЕТУ.

Правильний підбір і корекція харчування можлива тільки при щоденному самоконтролі цукру в крові або в сечі по глюкометра або тест-смужках.

Таблиця калорійності їжі.

_0.3MB/0.00226 sec