Home » Поради » Страви з патисонів (рецепти). Як приготувати – Гарнір |?? ГОТУЄМО БУДИНКУ РЕЦЕПТИ

Страви з патисонів (рецепти). Як приготувати – Гарнір |?? ГОТУЄМО БУДИНКУ РЕЦЕПТИ

Страви з патисонів (рецепти). Як приготувати – Гарнір |?? ГОТУЄМО БУДИНКУ РЕЦЕПТИ Страви з патисонів (рецепти)

Досить довго ми не припускали, що такі овочі, як патисони, можна гасити, смажити і, навіть, пудинг, як з кабачків, випікати. Однак приростають клітини головного мозку вимагали наповнення інформацією, ось і рецепти приготування страв з патисонів дочекалися

свого часу.

Як і багато, ми патисони маринуємо і консервуємо. Вони прекрасно замінюють огірки. Але, на відміну від останніх, патисони можуть бути і у вареному вигляді. Страви з патисонів навіть гарніром до другого виступають. Але про все по-порядку.

Для приготування всіх рецептів використовуємо тільки молоденькі зав’язі не більше 300 – 350 гр ваги і діаметром до 10 см. Бажано, 5 – 7 днів від народження, але можна і старші.

Салат з патисонів

Інгредієнти рецепта

    патисони – 500 гр, цукор – 1 чайна ложка, майонез – 100 – 150 гр, помідори, зелень, сіль – за смаком.

Як приготувати страву

Патисони нарізаємо скибочками, опускаємо в окріп, додаємо трішки цукру. Скип’ятимо, проціджуємо і охолоджуємо. Розміщуємо в салатницю, заливаємо майонезом, посипаємо кропом і дрібно нарізаними помидорками.

Патисони тушковані

Інгредієнти рецепта

    патисони – 300 – 400 гр, вершкове масло – 50 гр, м’ясо обсмажене – 100 – 150 гр, помідори – 2 – 3 шт, перець, сіль.

Як приготувати страву

У цьому рецепті використовуємо патисони віком 8 – 12 днів, які ріжемо кубиками, змішуємо з дрібними шматочками м’яса, тушкуємо, посоливши, 20 – 25 хв на слабкому вогні разом. Обсмажуємо трохи нарізані кружальцями помідори.

Накладаємо на суміш зверху помідори, ставимо блюдо в духовку на 10 – 20 хв на середній жар і подаємо, посипавши перцем.

Патисони відварні

Інгредієнти рецепта

    патисони – 250 гр, вершкове масло – 25 гр, сіль.

Як приготувати страву

Молоденькі, 3 – 5 денні патисони, нарізані і очищені від шкірки, опускаємо в гарячу підсолену воду і варимо 15 – 20 хв у закритому посуді. Відкидаємо овочі в друшляк, викладаємо на блюдо і заправляємо вершковим маслом. За бажанням, присипаємо сухарями.

Патисони смажені

Інгредієнти рецепта

    патисони – 250 гр, вершкове маслице – 25 гр, борошно – 10 гр, сметана – 50 гр, сіль, перець.

Як приготувати страву

Патисони нарізаємо кружечками в 1 см завтовшки, злегка посипаємо сіллю, перцем і, обваляти в борошні, обсмажуємо до рум’яної скоринки.

Скибочки овочів викладаємо на блюдо теплими і, полив сметаною або майонезом, подаємо на стіл.

Патисони фаршировані м’ясом

Інгредієнти рецепта

    патисони – 150 гр, м’ясо (яловичина або баранина) – 120 гр, рис – 30 гр, цибуля ріпчаста – 20 гр, вершкове масло – 5 гр, сметана або соус – 100 гр, сир – 5 гр, сухарі, зелень, перець, сіль.

Як приготувати страву

У патисонів зрізаємо верхівку, вибираємо серцевину і бланшируємо в підсоленій воді хвилини три-чотири.

Пасеруємо цибулю і пропускаємо його разом з м’ясом через м’ясорубку. Промиваємо і відварюємо рис, змішуємо з фаршем, додаємо сіль, перець і перемішуємо.

Фаршируємо патисони м’ясом і викладаємо на деко, змащене вершковим маслом, посипаємо тертим сиром, скроплюємо рослинним маслом. Запікаємо 50 – 60 хв при 180 град.

Є продовження цієї страви з патисонів, яким ми іноді користуємося. Через 30 хв запікання, патисони заливаємо сметаною і кип’ятимо 15 – 20 хв. Посипаємо сухий м’ятою, кропом. Взагалі, страви з різних овочів, такі, наприклад, як оладки з гарбуза або торт з неї, користуються у нас великим авторитетом за обіднім столом.

Але, як у всіх людей, у нас бувають свята, а тут вже без справжніх тортів не обійтися і найкращим з них ми вважаємо Наполеон з його прекрасним заварним кремом, хоча не варто обділяти увагу і його шоколадного побратима. Приємного всім апетиту!

Загрузка...

Моя вдячність не знатиме меж, якщо Ви натиснете на кнопочки, відправивши статтю Вашим друзям, і напишете відгук, що Ви думаєте про рецепт, в коментарях! Спасибо.

Також знайшли:

  • страви з патісонів
  • патісони
  • патісони рецепти
  • рецепти з патісонів
  • страви з патисонів
  • як приготувати патісони
  • як готувати патісони
  • що можна приготувати з патісонів
  • патісони рецепт