Home » Поради » Соєвий сир тофу. Приготування тофу на домашній кухні – рецепти

Соєвий сир тофу. Приготування тофу на домашній кухні – рецепти Соєвий сир тофу. Приготування тофу на домашній кухні

Продукти, які вам знадобляться для приготування страви:

нігарі можете замінити на:

    3 чайних ложки сульфату магнію або 1 / 4 склянки яблучного уксусаілі 1 столову ложку хлористого кальцію) або 6 столових ложок лимонного соку

Соєвий сир тофу. Приготування тофу на домашній кухні – рецепт приготування:

Влийте в борошно трошки води і ретельно перемішайте, щоб запобігти утворенню грудок, потім всю іншу воду. Залиште отриману суміш на півгодини.

Потім помістіть її в мішечок для фільтрації та преси в друшляку.

Потім додайте ще 1 / 2 літра води і ще раз пресувати. Отримане соєве молоко поставте на плиту, нагрійте до кипіння і тут же зменшіть вогонь. Для створаживания використовуйте нігарі або яблучний оцет, попередньо добре розчинені в 1 склянці холодної води. Розмішайте молоко і влийте в нього половину звурдженого розчину. Якщо через кілька хвилин молоко не розшарується на сироватку і сир, додайте більше розчину.

Обережно помістіть створоженного мас-су в матерчату сумочку, останню у високий друшляк (він може мати ту форму, яку ви бажаєте надайте тофу), а друшляк в ка-стрюлю. Закрийте сумочку, покладіть на неї вантаж і преса близько 15 хвилин. Зазвичай цього достатньо, але чим більше час пресування, тим твердіше тофу.

Наповніть раковину або великий таз холодною водою. Заберіть вантаж і перемістіть друшляк в холодну воду і обережно звільніть сумочку зі створоженного масою від 1 друшляка.

Розгорніть обережно матерчату сумочку під водою і плавно опустіть тофу на дно. При необхідності можете розрізати на шматочки і обережно витягніть для підсушування. Якщо ви не будете використовувати тофу відразу, деякий час його можете зберігати в холодильнику в посуді з водою або в морозилці.

Замороження тофу дає більш пружну «м’ясну» його консистенцію. При заморожуванні колір тофу змінюється з білого на світло-золотистий. Його розріжте на дрібні кубики, заморожують на ніч, потім сушіть на сонці за умови, щоб висихання йшло повільно. З морозива тофу можете приготувати ті ж страви, що і зі свіжого, але смак цих страв іншою. Зазвичай його перед вживанням заварюють у воді. Якщо розріжте морожений тофу дрібними скибочками, підсмажте в соєвому маслі, дайте маслу стекти, вийде продукт, який може зберігатися досить довго.

Заморожений і відталий тофу нагадує губку, тому легше вбирає в себе маринад або соус, ніж свіжий. Маринуйте тофу для того, щоб він ввібрав в себе аромат маринаду, яким можуть служити солодка або солона вода з ароматною зеленню (кріп, петрушка, селера), горілка, пиво, настої черемші, імбиру, часнику, кориці, ванілі і т. д.

Мінімальний час маринування – 12 годин; щоб уникнути розмноження бактерій робити це необхідно в холодильнику. При варінні тофу аромат маринаду втрачається, тому його краще використовуйте для приготування холодних страв.

Маринувати тофу потрібно виключно у скляній, емальованому або посуді з нержавіючої сталі. У процесі необхідно періодично перевертайте шматочки або використовуйте ложку, за допомогою якої набирайте маринад і поливайте їм шматочки тофу.

Також знайшли:

  • сир тофу приготувпння
  • соєвий сир з пивом
  • Як робиться сир тофу

_0.3MB/0.03344 sec