Home » Поради » Скільки варити яловичину

Скільки варити яловичину Скільки варити яловичину Скільки варити яловичину

Такий продукт як яловичина вимагає особливого підходу при виборі та варінні. Перш, ніж відповісти на таке важливе питання « скільки варити яловичину ?», Ми звернемося до розгляду сортів яловичини, які представлені на сьогоднішніх ринках. Перший з них і, мабуть, найкращий – телятина (м’ясо теляти).

Але не поступається йому за властивостями і так зване яловиче філе, його теж відносять до ряду найкращих сортів. Коли на ринку (у магазині) ви запитаєте – «яке м’ясо краще?» – Пам’ятаєте, що тут треба звертати свій погляд на прожилки. Чим частіше такі зустрічаються в складі яловичини, тим довше вам доведеться чекати повної готовності продукту при варінні, оскільки саме ці жили заважають волокнам м’яса зваритися в більш короткий термін. Також варто відзначити, що яловичина відноситься до розряду дієтичного м’яса, на відміну від тієї ж свинини.

Тепер з’ясуємо, скільки варити яловичину, скажімо, для супів. Якщо у нас виявилися прекрасні шматки начебто філе, м’яса без прожилок, або телятина, то орієнтовно буде потрібно для варіння 1-1,4 години. Готово м’ясо чи ні, можна перевірити, проколів його виделкою: якщо яловичина вже готова, то вилка спокійно пройде. І вже після того моменту, як м’ясо готове, сміливо можна засипати інші інгредієнти супу.

Якщо необхідно приготувати холодець, то і тут постає питання «скільки часу варити яловичину?». Для холодцю ж м’ясо вариться не менше трьох – трьох з половиною годин (можна і більше). У кінцевому підсумку яловичина буде легко піддаватися протирання, подрібненню.

Тепер відповімо на запитання: скільки потрібно варити яловичину для страви, яку можна буде вживати маленьким діткам. Тут можна повторитися, оскільки в даній ситуації потрібно стільки ж часу, скільки необхідно для варіння при приготуванні холодцю. Тому варто зазначити, що саме яловичину дозволяють маленьким дітям в якості першого м’ясного продукту. Скільки варити яловичину, якщо її треба додати в м’ясний салат. Тут потрібно менше часу, ніж в інших випадках. Приблизно 1,5 – 2 години.

Ну а тим, хто просто любить поласувати відвареним м’ясом, ми теж дамо рекомендації з питання «скільки варити яловичину?». Для того, щоб красиво викласти акуратно нарізані шматочки м’яса, необхідно, щоб це м’ясо знаходилося в процесі варіння не менше двох з половиною годин, більш не потрібно.

Скільки варити яловичину для випадків, коли необхідно її ретельно перемелювати? Тут буде достатньо тих же двох з половиною годин. Коли м’ясо звариться, воно легко піддаватиметься роздрібненню в м’ясорубці.

Ну а скільки варити яловичину, коли потрібно напівсире м’ясо?

Любителі такого зустрічаються не часто, але, тим не менш, ми не можемо обійти їх переваги стороною. Їм же ми рекомендуємо витримувати м’ясо в киплячій воді хоча б 20-25 хвилин, щоб виключити можливість залишення в ньому різного роду мікробів. Ну і, звичайно ж, скільки варити яловичину для піджарки або запікання? І в цьому випадку достатніми виявляться всі ті ж 25 хвилин!

_0.3MB/0.00302 sec