Home » Поради » Скільки варити яловичину

Скільки варити яловичину

Скільки варити яловичину Скільки варити яловичину Скільки варити яловичину

Такий продукт як яловичина вимагає особливого підходу при виборі та варінні. Перш, ніж відповісти на таке важливе питання « скільки варити яловичину ?», Ми звернемося до розгляду сортів яловичини, які представлені на сьогоднішніх ринках. Перший з них і, мабуть, найкращий – телятина (м’ясо теляти).

Але не поступається йому за властивостями і так зване яловиче філе, його теж відносять до ряду найкращих сортів. Коли на ринку (у магазині) ви запитаєте – «яке м’ясо краще?» – Пам’ятаєте, що тут треба звертати свій погляд на прожилки. Чим частіше такі зустрічаються в складі яловичини, тим довше вам доведеться чекати повної готовності продукту при варінні, оскільки саме ці жили заважають волокнам м’яса зваритися в більш короткий термін. Також варто відзначити, що яловичина відноситься до розряду дієтичного м’яса, на відміну від тієї ж свинини.

Тепер з’ясуємо, скільки варити яловичину, скажімо, для супів. Якщо у нас виявилися прекрасні шматки начебто філе, м’яса без прожилок, або телятина, то орієнтовно буде потрібно для варіння 1-1,4 години. Готово м’ясо чи ні, можна перевірити, проколів його виделкою: якщо яловичина вже готова, то вилка спокійно пройде. І вже після того моменту, як м’ясо готове, сміливо можна засипати інші інгредієнти супу.

Якщо необхідно приготувати холодець, то і тут постає питання «скільки часу варити яловичину?». Для холодцю ж м’ясо вариться не менше трьох – трьох з половиною годин (можна і більше). У кінцевому підсумку яловичина буде легко піддаватися протирання, подрібненню.

Тепер відповімо на запитання: скільки потрібно варити яловичину для страви, яку можна буде вживати маленьким діткам. Тут можна повторитися, оскільки в даній ситуації потрібно стільки ж часу, скільки необхідно для варіння при приготуванні холодцю. Тому варто зазначити, що саме яловичину дозволяють маленьким дітям в якості першого м’ясного продукту. Скільки варити яловичину, якщо її треба додати в м’ясний салат. Тут потрібно менше часу, ніж в інших випадках. Приблизно 1,5 – 2 години.

Ну а тим, хто просто любить поласувати відвареним м’ясом, ми теж дамо рекомендації з питання «скільки варити яловичину?». Для того, щоб красиво викласти акуратно нарізані шматочки м’яса, необхідно, щоб це м’ясо знаходилося в процесі варіння не менше двох з половиною годин, більш не потрібно.

Скільки варити яловичину для випадків, коли необхідно її ретельно перемелювати? Тут буде достатньо тих же двох з половиною годин. Коли м’ясо звариться, воно легко піддаватиметься роздрібненню в м’ясорубці.

Ну а скільки варити яловичину, коли потрібно напівсире м’ясо?

Любителі такого зустрічаються не часто, але, тим не менш, ми не можемо обійти їх переваги стороною. Їм же ми рекомендуємо витримувати м’ясо в киплячій воді хоча б 20-25 хвилин, щоб виключити можливість залишення в ньому різного роду мікробів. Ну і, звичайно ж, скільки варити яловичину для піджарки або запікання? І в цьому випадку достатніми виявляться всі ті ж 25 хвилин!