Home » Поради » Що таке сир тофу і з чим його їдять – Woman’s Day

Що таке сир тофу і з чим його їдять – Woman’s Day

Що таке сир тофу і з чим його їдять – Woman’s Day Що таке тофу і з чим його їдять

Цей сир – один з найпопулярніших продуктів в Японії та Китаї, який служить основним джерелом білка для мільйонів людей і тому зветься «м’ясом без кісток». А ви вмієте вибирати, готувати і зберігати цей східний делікатес?

В Японії тофу називають «о-тофу».

Приставка «о» означає «поважний, шановний», і сьогодні в Японії та Китаї тофу споживає кожен. Соєві боби – один з п’яти священних злаків в Китаї, а тофу – важливий продукт харчування у всій Азії, який служить основним джерелом білка для мільйонів людей. На Сході тофу називають «м’ясом без кісток». У ньому низький вміст вуглеводів, він легко засвоюється організмом, що робить його цінним продуктом харчування і для дітей, і для дорослих.

Тофу може бути м’яким, твердим або дуже твердим. «Шовковий» тофу м’який, ніжний і схожий на заварний крем. Як правило, продається він в ємностях, заповнених водою. Це швидкопсувний продукт, який потребує зберіганні при температурі -7 ° С. Щоб тофу залишався свіжим, слід щодня міняти воду. У свіжого тофу злегка солодкуватий смак. Якщо він починає кислими, його потрібно прокип’ятити протягом 10 хвилин, тоді він розбухне і стане більш пористим, ніж накопичений. Тофу можна заморожувати, але після розморожування він стає пористим і більш твердим.

Тофу вживається в їжу в сирому, смаженому, маринованому і копченому вигляді. Він майже позбавлений смаку, що дозволяє використовувати з ним найцікавіші соуси, спеції і приправи, а текстура підходить майже для будь-якого методу кулінарної обробки.

Говорячи про тофу, не можна не згадати і про такий продукт, як темпі. Темпе вже більше двох тисяч років широко використовується в Індонезії. Сьогодні цей продукт можна знайти в багатьох супермаркетах і магазинах здорового харчування в холодильних відсіках. Темпе – це ферментована пресована коржик з соєвих бобів і грибкової культури під назвою Rhizopus oligosporus. Цей грибок утворює білу цвіль, яка проникає у всю соєву масу, змінюючи її текстуру і утворюючи корочку, схожу на сирну. Темпе стає дуже в’язким і щільним, майже як м’ясо, і набуває горіховий присмак. Деякі люди навіть порівнюють його з телятиною.

Темпе змішують з рисом, квіноа, арахісом, квасолею, пшеницею, вівсом, ячменем або кокосовим горіхом. Він користується великою популярністю у вегетаріанській кухні в усьому світі, тому що є дуже ситним продуктом – універсальним джерелом білка, який можна запікати в духовці або на грилі, смажити у фритюрі або просто на олії.

Загрузка...

Він зберігається в холодильнику кілька тижнів, поки упаковка ціла, але відкритий потрібно використовувати протягом декількох днів. Чорні плями на поверхні не небезпечні, але якщо темпі змінює колір або пахне кислим, його потрібно викинути. Перед приготуванням темпі потрібно цілком відварити, але якщо його досить довго маринувати, цей етап можна опустити.

Також знайшли:

  • як їститофу