Home » Поради » Що приготувати з свинини або .. найсмачніші м’ясні страви / Прості рецепти

Що приготувати з свинини або.. найсмачніші м’ясні страви / Прості рецепти Що приготувати з свинини або. найсмачніші м’ясні страви

    36 місце у категорії

«Страви з м’яса» Зберегти рецепт 1721 чоловік

зберіг

Для нас така думка незвично, але в багатьох країнах свинина вважається справжнім делікатесом і коштує дорожче яловичини! Що ж – це дійсно дуже смачне м’ясо, з якого можна приготувати вкрай апетитні різноманітні ситні м’ясні страви.

Щоб приготувати зі свинини смачне блюдо в першу чергу потрібно знати, для яких страв краще підходять різні частини тушки. Відзначимо, що свинину прийнято ділити на 2 сорти: перший і другий. До першого відноситься м’ясо найвищої якості з спинний, поперекової, тазостегнової, грудної та лопаткової частини тушки. А другий сорт – це передпліччя, шийка і голяшка, які, незважаючи на «другосортність» дуже улюблені в нашій країні – з них частенько готуються різноманітні і смачні не тільки повсякденні, але й святкові страви.

Що краще готувати з різних частин тушки:

    Грудинку, поперекову частину і м’язову тканину окосту краще використовувати для смаження великими шматками; З рульки, голяшки, ніжок і голів варять холодець; М’якоть голяшки або лопатки найкраще підходить для котлет, а грудинка – для плову; Лопаткова частина прекрасно підходить для різноманітних тушкованих страв; Корейка – найкращий варіант для приготування шніцелів, відбивних і такого улюбленого в нашій країні шашлику зі свинини.

речі, шашлик зі свинини – окрема розмова. Більшість любителів шашлику скажуть, що саме з цього м’яса виходить найкращий шашлик, за смаковими властивостями залишає далеко позаду навіть баранину, з якої спочатку готувалося це блюдо.

Крім шашлику зі свинини можна приготувати дуже багато інших смачних страв, спробувавши які, захочеться віддати хвалу небесам за те, що християнська релігія не забороняє вживання свинини як ісламська або иудаистская.

Повсякденні варіанти страв зі свининою – гуляш, плов, котлети, запіканки і т. д. святкові – печеня, м’ясні закусочні рулети, шніцель, відбивні, буженина. м’ясо по-французьки і багато інших. Важливо, що крім других страв зі свинини можна приготувати ще й масу закусок.

Рецепт запеченої свинини (буженини) в рукаві

Знадобиться: 1 кг свинини (великий цілісний шматок), 1 ст. л. солі, спеції за смаком.

Як приготувати свинину в рукаві. Натерти м’ясо спеціями за смаком (чудово підходять для свинини такі спеції як розмарин, часник, чорний перець-горошок, гвоздика, лавровий лист, чебрець, коріандр, паприка та ін), нашпигувати часником (якщо він використовується), зробивши тонким ножем проколи по всій поверхні м’яса. Акуратно укласти м’ясо в рукав для запікання, добре зав’язати його краю, залишаючи близько 5 см від м’яса до країв. Викласти рукав з м’ясом на деко, запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 40 хв або до готовності (при запіканні рукав може сильно роздутися – це нормально), дістати м’ясо з рукава, викласти на блюдо, полити залишилися в рукаві соком (також на його основі можна приготувати соус: перекипятить сік, додавши борошно і різні спеції до бажаної густини) і подати.

Смак буженини може змінюватися в залежності від використовуваних спецій, вважається, що найбільш вишуканий смак свинина набуває при запіканні з чебрецем, розмарином або орегано.

Ще один чудовий спосіб приготування свинини – печеня зі свинини в горщиках. Рецептів приготування такого жаркого існує маса, ми пропонуємо один з найсмачніших варіантів.

Рецепт печені з свинини в горщиках зі сметаною

Знадобиться: 1 кг картоплі, 500 г свинини (вирізки), 100 г сметани, по 1 цибулині і моркви, рослинне масло, перець, сіль.

Як приготувати печеню зі свинини в горщиках. Очистити і нарізати картоплю дрібними кубиками, викласти на сковороду з розпеченим рослинним маслом, обсмажити до рум’янцю, підсолити в процесі. Дрібно нарізати цибулю, на тертці потерти моркву, кубиками нарізати свинину (взяти можна і іншу більш жирну частина тушки), на іншій сковороді спочатку обсмажити цибулю, потім додати моркву, обсмажити, покласти м’ясо, поперчити і посолити, згасити до повного випаровування рідини, додати сметану, згасити ще кілька хвилин. Взяти горщики, викласти в них спочатку картоплю, потім м’ясо з овочами в сметані, практично до самого верху горщиків долити кип’ячену воду. Гасити свинину в горщиках в розігрітій до 200 градусів духовці, злегка зсунувши кришечки, щоб не втекла вода, близько 40 хв.

Завдяки злегка солодкуватий смак, свинина відмінно поєднується з такими продуктами як горіхи, чорнослив, мед і з фруктами. Одним з кращих таких сполучень вважається свинина з ананасами.

Рецепт свинини, запеченої з ананасами

Знадобиться: 1 кг свинини (вирізки), 200 г сиру твердого, 1 банка ананасів консервованих, листя салату, солодка паприка, майонез, перець, сіль.

Як приготувати свинину з ананасами. М’ясо промити і обсушити, розрізати на порційні шматочки близько 0,5 см завтовшки, відбити їх як слід, натерти перцем і сіллю. Дрібними кубиками нарізати ананаси, злити з банки сік і залити м’ясо (залишити маринуватися м’ясо в соку краще мінімум на 3,5 години). Потерти сир на тертці, вершковим маслом змастити деко, укласти на нього шматочки м’яса, змастити їх майонезом, викласти на майонез ананаси, посипати сиром, приправити солодкої червоною паприкою. Випікати свинину в духовці, розігрітій до 180 градусів до готовності.

Свинина відмінно проявляє себе як при гасінні і запіканні, так і при звичайній смаженні. До речі, при смаженні зовсім не обов’язково додавати в сковороду масло якщо у м’яса є жирок – свинячий жир добре плавиться. Для смаження, як і для запікання, дуже добре підходить корейка, лопатка, окіст або грудинка. Посмажити свинину можна з картоплею, капустою та іншими овочами, дуже смачний варіант – посмажити це м’ясо з грибами.

Рецепт свинини, смаженої з грибами

Знадобиться: 700 г свинини, 300 г грибів, по 200 г помідорів і сметани, 2 цибулини, рослинне масло, перець, сіль.

Як посмажити свинину з грибами. Дрібно нарізати цибулю, помідори – часточками, викласти цибулю на сковороду з розпеченим маслом, до рум’янцю обсмажити, покласти помідори, смажити 5 хв, додати нарізані гриби, покласти до цибулі з помідором, смажити ще 5 хв. М’ясо промити, некрупно нарізати, покласти в сковороду, на сильному вогні смажити близько 10 хв, після чого влити сметану, поперчити і посолити, додати спеції за смаком (орегано, базилік) перемішати, знизити вогонь, накрити кришкою, загасити 20 хв або до готовності свинини. Як гарнір можна подати картоплю, овочі або макарони.

Крім таких дуже смачних, але поширених страв, зі свинини можна приготувати страви досить незвичайні. Наприклад, тонко нарізавши м’ясо і замаринувавши його, а потім запанірувати (у звичайному тесті для клярі з борошна, молока, яєць і рослинного масла), можна приготувати смачну свинину в тесті або хрусткі палички зі свинини, які відмінно підійдуть в якості закуски до пива. Для хрустких паличок нарізайте м’ясо тонший, а в кляр додавайте будь-які добавки до смаку – кунжут, сир і т. д. Крім того, зі свининою можна робити салати.

Рецепт салату зі свининою і грейпфрутом

Знадобиться: 1 кг грейпфрутів або помело, 500 г свинячої вирізки, 2 зубчики часнику, 1 перець чилі невеликий, 5 ст. л. соку лимона, по 2 ст. л. рослинного масла, води, соєвого соусу, меду, свіжої м’яти, смаженого арахісу, листя салату і м’ята для оформлення.

Як приготувати салат зі свининою і грейпфрутом. Масло розігріти в сковороді, нарізати м’ясо як на відбивні, з двох боків обсмажити до рум’янцю, викласти на тарілку. У ту ж сковороду покласти дрібно нарізаний перець чилі (без насіння), рубаний часник, обсмажувати 1 хв, прибрати з плити, влити сік лимона, воду, соус і додати мед, перемішати. Грейпфрут очистити, з часточок прибрати білі плівки, обробити їх на половинки. Тонкими скибочками нарізати м’ясо, порубати м’яту, покласти м’ясо з м’ятою і грейпфрутом в сковороду (при бажанні можна додати ківі), перемішати. Вистелити блюдо салатними листям, викласти зверху салат, посипати його арахісом і оформити м’ятою.

Такий салат буде не тільки дуже смачним і незвичайним, але і вкрай корисним – адже саме цитрусові допомагають впоратися з весняною нестачею вітамінів найкраще, а м’ясо подарує відчуття ситості і зарядить енергією.

З свинини можна приготувати ще дуже і дуже багато страв, і описати їх все просто неможливо. Особливо люблять це чудове м’ясо чоловіки, так що радійте домашніх смачними м’ясними стравами зі свинини частіше і насолоджуйтеся компліментами!

_0.31MB/0.00570 sec