Home » Поради » Салат з мізків | Кулінарні рецепти. Смачно і Просто!

Салат з мізків | Кулінарні рецепти. Смачно і Просто! Салат з мізків

Сьогодні я розповім нині незаслужено забутий рецепт салату з яловичих мізків. Колись, у часи мого дитинства, такий салат можна було зустріти навіть на новорічному столі. Можливо, це пов’язано зі складністю придбання яловичих мізків – їх просто немає в магазині. Зокрема, в моєму місті їх потрібно спеціально замовляти у м’ясників. У той час у Москві, їх можна купити в супермаркеті вже готовими до варінні: чищеними і помитими.

Інгредієнти для салату з мізків:

чорний перець горошок

і інші приправи на Ваш смак

Приготування салату з мізків:

У найпростішому варіанті досить просто відварити мізки (як це робиться, я розповім нижче) додати дрібно порубаний лук, терте яйце, заправити майонезом, перемішати і салат готовий. Салат виходить дуже ніжним і практично позбавленим смаку. Тому я пропоную рецепт цікавіше.

Почнемо з варіння мізків. Їх потрібно попередньо ретельно помити і видалити з них пленочку. Після чого скропити мізки лимонним соком і залишити трохи маринуватися. Для варіння мізків потрібно приготувати ароматний овочевий бульйон. Для цього в холодну воду додати цілу цибулину, морквину, стебла кропу, петрушки і т. п. перець горошок і інші приправи за Вашим смаком. Варити овочевий бульйон близько 10-ти хвилин. Після чого його потрібно добре посолити і додати мізки. Після закипання варити яловичі мізки близько десяти хвилин.

У салат також йде дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Щоб він не гірчить, подрібнену цибулю заливаємо окропом і даємо йому постояти 10-15 хвилин. Або цибулю можна замаринувати. Готові мізки витягнути з бульйону і дати їм охолонути.

Зварити яйця. Натерти на середній або крупній тертці. Для кольору в салат можна додати варену морквину з бульйону, її потрібно нарізати на невеликі кубики.

Мізки дрібно посікти. Всі інгредієнти скласти в спільний посуд додати рубану зелень. Посолити, заправити майонезом і ретельно перемішати.

Готовий салат поставити в холодильник настоятися. Подавати охолодженим через дві години. Особисто я люблю намазувати цей салат на хліб. Приємного апетиту.

_0.3MB/0.00328 sec