Home » Поради » Риба в клярі. Рецепти риби в клярі. Як правильно приготувати рибу в клярі. Як приготувати вдома рибу в клярі смачніше, ніж в ресторані – корисні поради кулінарів

Риба в клярі. Рецепти риби в клярі. Як правильно приготувати рибу в клярі. Як приготувати вдома рибу в клярі смачніше, ніж в ресторані – корисні поради кулінарів. Риба в клярі – найкращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати рибу в клярі.

Риба в клярі – це дуже смачне, оригінальне і разом з тим – зовсім не складна у приготуванні блюдо, посильну навіть початківцям кулінарам. Риба є одним з найбільш корисних продуктів, адже до її складу входять білки, вітаміни, мікроелементи та інші необхідні для нашого організму компоненти, серед яких найбільш цінними є омега-3 жирні кислоти.

Крім того, риба засвоюється організмом набагато швидше і легше в порівнянні з м’ясом і навіть курятиною. З риби найбільш корисною вважається морська, яка містить велику кількість фтору і йоду. Тому вживання морської риби вважається обов’язковим для людей, які страждають від атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, гіпертонії і різних обмінних наршеній.

Щоб урізноманітнити своє рибне меню, спробуйте приготувати рибу в клярі – негустому тесті, в яке прийнято вмочати перед обжаркой шматочки риби, м’яса, овочів і т. д. Для приготування клярі існують найрізноманітніші рецепти, але саме блюдо завжди готується по одному принципом. Нарізавши підготовлене рибне філе на шматочки довільної форми, їх обсмажують в клярі у великій кількості соняшникової олії. Кляр, обволікаючи продукт, дозволяє проводити його теплову обробку без порушення його поживних і смакових якостей. Також з клярі виходить смачна хрустка скоринкаАле якщо ви, приміром, не їсте смаженого, то можете зняти її і з’їсти тільки рибу.

Таким чином, цей спосіб приготування дозволяє без особливих зусиль отримати дуже ніжну і смачну рибку, яка прикрасить будь-який стіл.

Риба в клярі – підготовка посуду

Для приготування риби в клярі нам знадобиться глибока товстостінна сковорода середнього розміру, вилка (будемо наколювати на неї шматочки філе і занурювати їх в рідке тісто), шумівка або щипці (щоб діставати готові шматочки філе з сковороди). Також слід заздалегідь приготувати велике блюдо, накрите паперовими рушниками.

Риба в клярі – підготовка продуктів

Як правило, в клярі можна готувати будь-які сорти риби. Найкраще, якщо використовується готове рибне філе. У разі його відсутності, потрібно взяти цілу рибу, очистити її від луски, випатрати, відрізати голову, хвіст, видалити кістки і вимити її холодною водою. Отримане філе перед використанням для обсмажування в клярі потрібно ретельно промокнути паперовим рушником.

Риба в клярі – найкращі рецепти Рецепт 1: Риба в молочному клярі

Також знайшли:

  • риба в клярі
  • як тушити рибу в дома

_0.3MB/0.00583 sec