Home » Поради » Риба в клярі рецепт, як приготувати кляр для риби?

Риба в клярі рецепт, як приготувати кляр для риби? Риба в клярі рецепт. як приготувати кляр для риби?

Ми пропонуємо вам рецепт риби в клярі, чудового і ніжного страви, який навряд чи вас залишить байдужими, якщо ви любите рибу.

Отже, які ж інгредієнти вам знадобляться для того, щоб приготувати рибу в клярі.

Насамперед, сама риба – приблизно 700 грам

Масло рослинне і сіль

Для клярі будуть потрібні:

Борошно, два яйця, столова ложка горілки, стільки ж будь-якого рослинного масла, сіль і перець.

Приготування страви “риба у кляое смажена”:

Найкраще купувати цілу рибу, а не готове філе, і почистити її самостійно. Якщо ви купуєте морожену рибу, то найпростіше її почистити, коли вона відтанула ще не повністю. Після того, як ви розріжете філе риби на порційні шматочки, посоліть їх з обох сторін.

Риба в клярі смажена

Кляр приготувати нескладно – два яйця треба змішати з борошном, маслом і горілкою, додати туди трохи перцю і солі. За консистенцією ваш кляр повинен нагадувати сметану. Після того, як ви прогріє сковороду з будь-яким рослинним маслом, шматочки риби треба вмочати в кляр так, щоб вони повністю покрилися тестом і відправляти на сковороду. З кожного боку риба смажиться приблизно 3 хвилини, а потім перекладається на сито або в тарілку, щоб залишки масла стекли.

Чим добре обсмажування риби в клярі? По-перше, є досить багато примхливих сортів риби, які важко приготувати так, щоб вони залишалися смачними. Риба при термообробці втратить свою соковитість і є її нікому не захочеться. Коли ж ви готуєте рибу в клярі, це не відбудеться. Риба і раніше залишиться соковитою і ніжною, і ви зможете повністю відчути її вишуканий смак. Рибу в клярі можна подати з кільцями смаженої цибулі та тушкованою морквою.

Давайте приготуємо рибу в клярі за домашніми рецептами, перевіреним багатьма господинями.

Яку б рибу ви не взялися приготувати в клярі, не сумнівайтеся, вийде просто чудово. Крім того, щоб ви не готували в клярі, після того, як ви подасте продукт на стіл, все здивуються запропонованим обсягом страви. І не дивно – з півкілограма риби можна приготувати дуже багато шматочків рибки в клярі і досхочу нагодувати всю сім’ю.

Що таке кляр? Насамперед – це таке досить рідке тісто, яке при обсмажуванні набуває апетитний колір, але стає не менш ніжним. У кляр можна вмочати будь-яке м’ясо, рибу або овочі – виходить завжди дуже смачно. Крім того, на столі продукти, обсмажені в клярі, завжди чудово виглядають. Тому якщо намічається чергове свято, приготуйте рибу в клярі – таке блюдо буде відповідати моменту як і своїм зовнішнім виглядом, так і смаком.

Рецептів клярі досить багато. Дуже багатьом подобаються білковий кляр, сирний кляр, пивниці.

Що стосується принципу приготування риби в клярі, то дії практично завжди залишаються незмінними. Тобто, ви спочатку готуєте рибу належним чином. Миєте і чистіть її, ріжете філейні частини на порційні шматки. Різати можна як завгодно – кубиками і ромбиками, смужками – орієнтуйтеся на розмір частини філе. Потім рибу треба посолити і побризкати соком лимона. От і все, рибу можна відкласти в сторону. Потім готують кляр. Поле цього розігрівають сковороду з маслом, рибу одягають на вилку, вмочують в кляр і відправляють в гаряче масло. Як тільки ви побачили, що кляр перетворився в золоту скоринку, філе потрібно перевернути. Потім знімаєте шматочки риби зі сковороди і викладаєте на тарілку. Якщо жиру на рибі занадто багато, можна відправити рибу в клярі на серветку, щоб масло стекло. А далі сервірують тарілку – гарнір, овочі, соус, прикраси.

Судак в клярі фірмовий

Готується такий судак на диво швидко, що ніяк не відбивається на смакових якостях риби. Шматочки філе потрібно вмочити в суміш з однієї четвертої склянки води, змішаної з яйцем, а потім у борошно, перемішану з сіллю. Після цього риба в клярі обсмажується на маслі, от і все.

Молочний кляр для риби

Візьміть 400 мл підігрітого молока, вбийте туди 6 курячих яєчних жовтків. У цю суміш додайте трохи рослинного масла, сіль, близько 400 грам борошна. Вимішайте тісто, яке повинно вийти досить рідким. Потім збийте в піну білки і додайте в тісто. Перемішуйте дуже акуратно. Такого клярі вам з лишком вистачить на 1,5 кіло рибного філе.

Повний кляр для риби

Просійте 100 грам борошна пшеничного, в гірці зробіть невелике поглиблення, введіть туди яєчний білок, після цього підлити приблизно 150 мл пива. Після цього суміш потрібно посолити, додати 2 ст. ложки будь-якого мала рослинного. Кляр вийде зовсім рідким. Але риба в ньому не тільки смачна, але і красива – як у мереживній тесті.

Картопляний кляр для риби

Вам буде потрібно три великих картоплини. Їх потрібно очистити і потерти на крупній стороні терки. У терту картоплю потрібно додати сіль за смаком, одне яйце і дві ложки борошна без гірки. Після того, як перемішаєте картопляну масу, покладіть в неї рибу, обліпили кляром з двох сторін і так обсмажте.

Китайський кляр для риби

Вам знадобиться дві ложки кукурудзяного крохмалю, сіль, збите яйце. Все це потрібно ретельно перемішати, підготовлену рибу вмочити в кляр і смажити на дуже великому вогні в олії. У цьому клярі не менше смачно виходять ніжні курячі крильця, візьміть собі це на замітку.

Сирний кляр для риби

Для приготування цього клярі вам буде необхідно взяти 2 або 3 столові ложки майонезу, 100 грам тертого сиру, 4 курячих яйця. Ці інгредієнти потрібно перемішати. А потім додати до них близько 4 столових ложок борошна, сіль і перець. Риба в цьому клярі виходить не тільки апетитною, але і вельми смачною.

Білковий кляр для риби

З усіх перерахованих вище кляров, цей самий ніжний. Для приготування білкового клярі вам буде потрібно 5 білків курячих. Їх в охолодженому вигляді потрібно збити з невеликою кількістю солі. Потім потрібно до білків додати трохи борошна і не багато кип’яченої води – суміш у вас повинна вийти за консистенцією, як для рідких млинців. У цю суміш потрібно вмочати філе риби і обсмажувати. Риба виходить дуже ніжною і соковитою.

Кляр овочевий для риби

Тут вашої фантазії можна розгулятися на всю. Готуйте будь кляр, який хочете – сирний, білковий, молочний. І в ту суміш маленькими шматочками ріжте будь-які овочі. До такого клярі можна додати і зелень, дрібно порубані. Загалом, можна легко і просто винайди улюблений фірмовий рецепт. Дійте!

Так само до риби можна зробити відповідний соус, і вечеря або обід стане ще смачніше.

Спробуйте ось такий соус для риби в клярі.

Сметану і майонез потрібно перемішати разом в рівних кількостях. Туди ж подрібнюємо маслини, часник, зелень і солоний огірочок, порізаний якомога дрібніше.

Готуйте рибу не тільки по святах, а й на щоденний стіл, і ваша кухня стане більш різноманітною.

_0.31MB/0.00479 sec