Home » Поради » Рецепти мила в домашніх умовах

Рецепти мила в домашніх умовах Рецепти мила в домашніх умовах

Автор: Eva Tornado

Я постійно пишу про своє захоплення натуральною косметикою. Вже опублікувала, і планую в майбутньому публікувати перевірені рецепти європейських красунь, а також придумані мною. Але якось все забувала написати про один з найулюбленіших моїх натуральних засобів – милі ручної роботи. В інтернеті вже багато інформації про способи варіння мила, рецептів, порад. Я розповім вам свої рецепти мила в домашніх умовах і поділюся своєю думкою – які плюси і мінуси у виготовленні мила самостійно.

Отже, ви задумалися про те, як зробити домашнє мило своїми руками з нуля?

Вирішили ви це зробити на увазі популярності домашнього миловаріння або вибрали собі цей напрямок в міні-бізнесі. (У Європі, до речі, цей вид бізнесу не так распростарнен як у Росії. Це пов’язано, швидше за все, з ліцензуванням виробництва мила, якого відносять до косметичних засобів, або до побутової хімії).

Або так само, як і я любите натуральну коcметика – насамперед потрібно зрозуміти суть процесу. Вивчити безліч відео-уроків, різної літератури на цей рахунок.

Рецепти мила в домашніх умовах.

Перш ніж зробити свій перший шматок домашнього мила (я його «переварювала» з дитячого простого мила, яке без добавок), я близько півроку вивчала різні матеріали, і намагалася запам’ятати і зрозуміти всі процеси.

Потрібно сказати, що перетоплювати мило, роблячи свої власні добавки – справа куди більш складне, ніж використовувати вже готову мильну основу. Вже дуже багато мороки, щоб все мило розчинити у воді, а потім її випарувати. Зараз така велика кількість інтернет-магазинів для миловарів, що можна замовити (і за невеликі гроші) собі всі компоненти для мила, і варити його на свій смак.

Коли вже точно знаєш, що ти будеш робити, маючи в голові якийсь «склад» рецептів, приблизно уявляючи, що, з чим і для чого поєднувати – можна почати експерименти. Сам процес нетруден – розтопити основу, додати (за рецептом) туди барвники та ароматизатори, залити у форму, дати охолонути – і вуаля! У вас готовий брикет мила, який вам і вашій родині вистачить надовго. Для тих же, хто не має уявлення про те, що робити і як – краще не ризикувати: витратите час і гроші. Як Ольга з подругою, відпочиваючи в Нідерландах, вирішили зварити мило. Те, що вийшло в результаті, вони, зморщивши носи, гидливо обізвали «милом для ніг». Все тому, що дівчата слабо уявляли собі процес і сполучуваність інгредієнтів =)

Миловаріння для початківців

Початківцям варто дотримуватися готових рецептів мила в домашніх умовах, а практика, вправність і вміння поєднувати – прийдуть з часом =)

Для початку варто обмежуватися одним видом барвника і одним видом ароматизатора. А якщо ви додаєте в основу ще й органічні добавки у вигляді кави, вівсянки, пелюсток квітів (для створення мила-скрабу) – обережніше з ароматами. Використовуйте тільки ті, які підкреслять і доповнять аромат органічної добавки.

Все в міру

Моєю першою помилкою було додати в кавове мило (мило з зернами і порошком кави вже саме по собі має сильний аромат!) кілька крапель ароматичного масла м’яти… Ось вже точно – «Мило для ніг». D

Наступного разу я була розумнішою, і до кавового милу (люблю його робити, воно добре сприяє профілактиці целюліту) додала аромат вершків і ванілі. Вийшло чудове «капуччіновое» мило!

Те ж саме і з барвниками. Ще не призвичаїтеся – користуйтеся одним або двома. І пам’ятайте, що те ж кава спочатку дає милу коричневий відтінок. А якщо туди додати ще колорант – вийде така бурда, що доторкнутися страшно! =)))

Плюси і мінуси миловаріння в домашніх умовах

Справа це недороге, за винятком витрат на матеріали, ви навряд чи витратите більше, ніж на постійну покупку готового. Тому що в миловарінні (я зараз говорю про так званому «холодному» миловарінні, коли використовується вже готова основа, і її не потрібно «добувати» з нуля, ощелачивая жир) використовується те ж саме обладнання, що має на кухні будь-яка господиня – мірні склянки, ложки, силіконові форми для хліба / кексів (зрозуміло, що для мила повинна бути окрема посуд), кухонні ваги, ножі…

Основа для мила

Основа продається шматками по 1 кг. З одного такого шматка (з урахуванням добавки масел, органічних інгридієнтів і барвників) вийде близько 1100-1200 грам мила. Це 10-12 шматочків. Якраз на рік вистачить для сім’ї з 2-х чоловік 😉 А 1 кг. мила коштує 4-5 євро, або 160-200 рублів.

Ароматизатори та барвники

Звичайно, йдуть ще витрати на масла і барвники, а також ароматизатори. Але якщо ви закупилися раз, потім ними можна користуватися дуже довгий час, оскільки для створення косметики їх потрібно по кілька крапель.

Я, наприклад, навчилася вже створювати туалетну воду з тих ароматів, що придбала для мила. Для експерименту, зробила на прохання чоловіка – і він тепер рад-задоволений. Напишу про те, як зробити духи, туалетну чи парфумовану воду самостійно наступного разу.

Продовжуючи про плюси – ви самі знаєте, що потрібно вашій шкірі, і, виготовляючи мило, даєте це їй. Знову ж таки – ніякої хімії. До того ж, собі-то ви точно можете довіряти – все буде якісно і від душі!

А мінуси… Їх всього лише два, якщо, звичайно, це можна назвати мінусами.

    Перше – час. Хоч процес і недовгий, все ж якийсь час він віднімає. Друге – у ручного мила немає такого супер-пупер пінливого ефекту, як у заводського. Тому що в ньому відсутня лаурилсульфат (яким всіх зараз так лякають), але воно, знаєте, навіть і на краще. Хоча чоловік мій засмучений – з бульбашками в душі не погратися: D

Бачачи ці «мінуси», розумієш, що переваг-то у натурального мила наааамного більше! 😉

Не бійтеся відкривати для себе нові горизонти! Бережіть свою красу! Поцілунки вам, любимка! Мур-мур = *

Також знайшли:

  • як зробити мило домашніх умовах
  • миловариння
  • миловаріння вдома
  • миловаріння в домашніх умовах
  • миловаріння
  • Мило ручної роботи найпростіший рецепт
  • мило ручної роботи спосіб приготування
  • миловаріння відео скачати
  • шо треба щоб зробити мило ручноі роботи

_0.31MB/0.00360 sec