Home » Поради » Рецепти баранина барбекю, баранина на грилі, котлети з баранини на грилі

Рецепти баранина барбекю, баранина на грилі, котлети з баранини на грилі Рецепти баранина барбекю, баранина на грилі, котлети з баранини Барбекю з баранини реберець

Інгредієнт: 1 кг. баранячих реберець, 0,5 склянки гірчиці, 2 шт. ріпчастої цибулі, зелень петрушки, сіль за смаком.

Спосіб приготування: Розрубити баранячі реберця на середні шматки, щоб у кожному шматку було ребро, промити холодною водою, прибрати плівки. Тепер кожен порційний шматок натераем сіллю і обмащуємо гірчицею. Дати постояти 25 хв. Смажити над гарячим вугіллям на решітці або грилі до готовності. Смажені баранячі реберця укласти на широку тарілку, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки і нарізаною кільцями цибулею.

Барбекю з баранячих реберець Корида

Інгредієнт: 1,5 кг. баранячих реберець, 5 шт. середніх ріпчастої цибулі, 4 помідори, по 1 пучку зелені петрушки і кропу.

Для маринаду: 1 склянка соку томатного, 1 стакан коньяку, 1 щіпка гвоздики, 1 ст. ложка дрібно нарізаної зелені петрушки, 1 ч. ложка перцю запашного, мелений червоний перець і сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Маринад: Змішати у страві мелену гвоздику, зелень петрушки, червоний мелений перець, запашний перець і сіль. Залити сумішшю томатного соку та коньяку все розмішати.

Барбекю: Розрубити баранячі реберця на середні шматки (близько 100 р.), промити в холодній воді і прибрати плівки. Скласти баранячі реберця в емальований посуд і залити приготовленим маринадом. Прибрати в холодильник на 5 – 6 годин, періодично потрібно перемішувати. Цибулю нарізати кільцями. Дістати реберця з посуду і насадити на шампура по черзі з кільцями цибулі. Смажити над розжареним вугіллям до рум’яної скоринки, поливаючи маринадом. Помідори нарізати кільцями. Смажені баранячі реберця зняти з шампурів і покласти в широку тарілку. Обкласти по краю колечками помідор, посипати подрібненою зеленню петрушки та кропу.

Барбекю з баранини

Інгредієнт: 1 кг. баранини, 250 гр. йогурту, 1 болгарський солодкий перець, 1 лимон, зелень петрушки для прикраси, сіль і мелений чорний перець за смаком.

Спосіб приготування: Баранину промити під холодною водою, прибрати плівки і зрізати зайве сало. Нарізати баранину довгими смужками товщиною близько 1 см. і шириною 5 см. Кожен шматок відбити. Натерти м’ясо баранини сумішшю солі і меленого чорного перцю. Змастити йогуртом, дати постояти 25 хв. Смажити з обох сторін на грилі або решітці до готовності. Готове м’ясо покласти на широку тарілку, прикрашену гілочками петрушки. Лимон нарізати кільцями і скласти навколо смаженої баранини. Солодкий болгарський перець нарізати соломкою і посипати зверху.

Баранина на грилі “Гостра”

Інгредієнт: 1 кг. баранини, 0,5 склянки аджики, 3 середніх помідора, листя салату, сіль за смаком.

Спосіб приготування: Баранину промити під холодною водою, прибрати плівки, зрізати зайве сало і нарізати шматочками (близько 250 г). Відбити кожен шматок. Натерти з усіх боків сіллю і обмазати аджикою. Укласти м’ясо баранини в емальовану каструлю і прибрати в холодильник на 3 години. Потім баранину нанизати на шампура по черзі з цілими помідорами, щоб з країв була баранина. Смажити над гарячим вугіллям, змащуючи аджикою, до готовності. Готову баранину улоожіть на широке блюдо, прикрасити листям салату, і розрізаної на 4 частини помідори.

Баранячі котлети на грилі

Інгредієнт: 1 кг. баранини (не жирна), 1 шт. ріпчастої цибулі, 50 гр. вина, 2 ст. ложки соняшникової олії, листя салату, для прикраси, мелений чорний перець і сіль за смаком.

Спосіб приготування: М’ясо баранини промити під холодною водою і зрізати плівок і сухожиль. Пропустити м’ясо через м’ясорубку. Отриманий фарш скласти в емальовану каструлю поперчити, посолити і перемішати. Прибрати в холодильник на ніч. Потім додаємо дрібно нарізану цибулю і перемішуємо. З отриманої маси сформувати котлети, змастити їх соняшниковою олією і смажити на грилі, перевертаючи, до готовності. Поливати під час приготування вином. Готові котлети подати на широкій тарілці прикрасивши листям салату.

Також знайшли:

  • Котлети із баранини
  • Запечина баранина
  • рецепти баранини на грілеві