Home » Поради » Рецепт соковитих м’ясних котлет | Нотатки рецептів Анюти

Рецепт соковитих м’ясних котлет | Нотатки рецептів Анюти Рецепт соковитих . м’яких і повітряних котлет

У кожної господині є свій рецепт приготування фаршу для котлет, такі соковиті котлети у вас вийдуть з будь-якого фаршу: свинячого, змішаного зі свинини, баранини і яловичини, рибного, курячого, фаршу з індички, фаршу з додаванням овочів (їжачків) і навіть просто яловичого, вся фішка в способі приготування котлет.

Нагадаю його склад:

    400 г свинини, 400 г яловичини, 1 цибулина, 2 – 3 скибочки розмоченого в молоці хліба, 1 куряче яйце, сіль, спеції за смаком

Рецепт приготування соковитих котлет

З фаршу формуємо котлети, сьогодні через поспіх я навіть не буду їх обвалювати в борошні або сухарях, а відразу швидко обсмажити.

Для того щоб швидко пережарити відразу всі котлети, я використовую одночасно мультиварку

і звичайну сковороду.

Мультиварки (я використовую Панасонік) включаю на режим «випічка» на 40 хвилин, додаю по 1 столовій ложці вершкового або топленого масла в неї і в сковорідку і викладаю котлети. Прожарюю котлетки тільки до утворення легкої скоринки (під час приготування котлет в мультиварки кришку можна прикрити, але до клацання не закривати) і перевертаю їх на 1 хвилину на іншу сторону.

Зауважу, що котлети у мене виходять напівсирими, ось на цьому фото це добре видно, бочок у котлети майже сирий.

А тепер, як зробити котлети соковитими

До закінчення режиму програми «випічка» у мене залишається час,

за яке соковиті котлети за цим рецептом ми будемо надалі запікати або тушкувати (кому як подобається це називати). Нам знадобляться молоко для соковитості і часточка часнику для аромату.

Заливаємо котлети в мультиварки молоком, так, щоб воно покривало котлетки (як на покроковому фото рецепті),

якщо фаршу трохи, може і одного стаканчика буде достатньо. Кришку мультиварки закриваємо і готуємо запечені або тушковані котлети з молоком і часником до сигналу.

Після сигналу мультиварки ми бачимо приблизно наступне: молоко випарюється і створаживается, утворюючи красиву скориночку, схожу на ніжний сир. Часник нам вже не потрібен, своє ароматне справу він зробив, і ми його прибираємо.

речі, поки котлети парилися в молоці в мультиварки, я поставила туди ж в піддоні для варіння на пару помитий молода картопля. 20 хвилин для приготування молодої картоплі на пару було достатньо. Знову у мене одночасно вийшло в мультиварки блюдо – дует: молода картопля і соковиті котлети (тільки навпаки).

Якщо у вас немає мультиварки (або ви все ще думаєте, потрібна вона вам чи ні),

приготувати соковиті і м’які котлети за цим рецептом можна двома способами: Зробити їх запеченими в духовці – просто скласти підлозі готові котлети в форму для запікання, залити молоком і запікати в розігрітій духовці 20 – 25 хвилин при температурі 180 градусів; Зробити тушковані в молоці котлети на плиті в глибокій сковороді, жароварці Драй Кукер або каструльці під кришкою на повільному вогні.

Буду дуже рада, якщо вам стане в нагоді мій рецепт приготування соковитих і м’яких домашніх котлет (неважливо яких: курячих, свинячих або яловичих; – )), за своєю соковитості їх можна порівняти хіба що тільки з тортом «Пташине молоко»

А у відео рецепті сьогодні у нас

смачні котлети з вівсянки

    Вівсяні пластівці – 1 стакан, окріп – 0.5 склянки, сиру картоплю – 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., часник – 1 часточка, сіль і спеції за смаком, масло для смаження

Дивимося і біжимо на кухню готувати Цей рецепт дуже підходить для поста.

Також знайшли:

  • котлети в духовці
  • приготування котлет
  • котлети запечені в духовці
  • Печені котлети
  • котлети запечені у духовці
  • приготування мясних котлет
  • курячі котлети запечені в духовці
  • Рецепт котлет м\ясних
  • котлети тушені
  • печені котлети в мультиварці

_0.28MB/0.00417 sec