Home » Поради » Приготування м’ясного фаршу

Приготування м’ясного фаршу Приготування м’ясного фаршу

Приготування м’ясного фаршу я завжди починаю з походу на місцевий ринок. Тільки там ще поки можна купити не заморожене і не напхане водою свіже м’ясо. Питання про його якість іноді у мене теж виникає, але на запах, смак і по всіх інших відчуттів це набагато краще, ніж магазинне. Тому готую все з нього.

Фарш м’ясний роблю завжди з декількох сортів, як правило, телятини, свинини та курки. Намагаюся взяти свинини стільки ж, скільки решти м’яса, але не обов’язково дуже точно, Як вийде. На фарш можна брати будь шматки туші, адже ми його будемо перемелювати, і жорстким він не буде, як іноді буває м’ясо шматочками. Так само в фарш можна додати шматочок свинячого сала, якщо його не виявиться на свинині. Шкуру я завжди зрізаю, не люблю її присутності в котлетах або пельменях. Кістки, зрозуміло, теж йдуть в сторонку, знадобляться на м’ясний бульйон.

Решта шматки, добре мою і зливаю з них воду. Потім, розрізаю на дрібніші, такі, що б легко увійшли в м’ясорубку – вузькі і довгі.

Перемелюю його на самій великій решітці.

А далі, ділю його на частини. Одну – розкладаю по поліетиленовим пакетиках і прибираю в морозилку застигати. З нього потім можна буде готувати пельмені. їжачки, додавати в підливи, пироги. Цю частину фаршу я не солю і не додаю в неї цибулю, перець або інші приправи. Роблю це вже в момент приготування страви. Хто знає, що захочеться приготувати з м’ясного фаршу через недельку чи дві? Тоді й додам потрібне. З іншого – відразу готую котлети. Благо морозилка дозволяє заморозити деяка кількість їх навіть влітку. У цю частину фаршу я додаю все, що потрібно для котлет – цибулю. яйце, сіль, мелений перець, хліб, розмочений у молоці.

Ніколи не пробуйте на смак сирої, м’ясний фарш. Знаю, що деякі це роблять, але здоров’я все-таки дорожче. Якщо готуєте його вперше і не знаєте, чи достатньо солі поклали, відваріть або посмажте маленький шматочок і спробуйте. зробити це не займає багато часу, а на наступний раз ви вже будете знати, скільки ложить солі та інших приправ.

Котлети з м’ясного фаршу будуть м’якше, якщо перед їх формованием фарш побити. Просто беріть шматок і впустити його на стіл або перекидаєте з однієї руки на іншу. Зробіть так кілька разів.

незаморожених фарш можна зберігати в холодильнику не більше доби в закритому посуді, виключаючи контакт з іншими продуктами. Можна м’ясний фарш готувати і з інших видів м’яса – кролятина, баранина, кальмари і краби, але варіант, описаний мною, найпоширеніший в результаті наявності цих видів м’яса в торговельній мережі.

Наступного разу ми з вами приготуємо тісто для пельменів і руками або на Пельменниці наліпимо їх з м’ясним фаршем.

Приготування рулету з омлетом з м’ясного фаршу можна подивитися на цьому відеоролику.

Також знайшли:

  • котлети з м\ясного фаршу
  • мікрофлора сирого м\ясного фаршу
  • приготування м\ясного фаршу
  • приготування мясних рулетів
  • приготування фаршу з вареного мяса
  • рецепт из фарша м\ясного
  • рецепти страв з м\ясного фаршу
  • як зробить фарш

_0.3MB/0.00414 sec